در پی دو حمله تروریستی اخیر داعش در بارسلون و کمبریلز، منطقه کاتالونیا شمال شرق اسپانیا که منجر به کشته و زخمی شده ده ها نفر شد، نگرانی از افزایش حملات اسلام‌ستیزی در این کشور در میان مسلمانان اسپانیا افزایش یافته است.

به گزارش ایران پرس، «راجا میا» امام جماعت یک مسجد در مرکز شهر بارسلون می‌گوید: ترس و وحشت مسلمانان این شهر را فراگرفته است، مردم از خانه‌هایشان بیرون نمی‌آیند، کمتر کسی پایش را در مسجد می‌گذارد.

پس از حمله تروریستی اخیر در بارسلون، یک گروه افراطی اسپانیایی هم روز یکشنبه 20 اوت با پرتاب نارنجک های دود زا به یک مسجد در شهر «گِرانادا» در جنوب این کشور یورش بردند که پس از دخالت نیروهای پلیس،مهاجمان از محل پراکنده شدند.

گروه افراطی دیگری نیز با حملات مشابه و نوشتن عبارات موهن بر روی دیوارهای مرکز بنیاد اسلامی «سویا» در کاتالونیا، اقدام به عملیات اسلام هراسانه کرد. صهیونیست های شهر بارسلون هم حمله تروریستی اخیر این شهر را بهانه ای قرار دادند تا به ترویج افکار افراطی خود ضد مسلمانان و بویژه فلسطینی ها بپردازد.

در این حال،«مئیر بار حین» از سران صهیونیست ها در بارسلون مدعی شده است که مقامات اسپانیا نمی خواهند با مسلمانان مقابله کنند؛ این در حالی است که مقامات کاتالونیا از ساکنان این منطقه خواستند تا جمعیت محلی مسلمان منطقه را در پی حملات اخیر مقصر قلمداد نکنند.

بسیاری از گروه‌های اسلامی اسپانیا با انتشار اعلامیه و شرکت در راهپیمایی، انزجار و برائت‌شان را از گروه‌های تروریستی ابراز کردند. مسلمانان شهر بارسلون هم یکشنبه 20 اوت با حضور در محل حمله تروریستی داعش در این شهر،ضمن محکوم کردن هرگونه فعالیت افراطی و تروریستی، شعارهایی چون «مسلمانان را مقصر ندانیم» و «دین مبین اسلام حامی تروریسم نیست» سر دادند.

در شرایطی که عملیات برای بازداشت عاملان حمله تروریستی شهر بارسلون ادامه دارد، بسیاری از تحلیل گران نگران سخت تر شدن زندگی مسلمانان زیادی هستند که در این شهر زندگی می کنند.

آمارهای دولتی نشان می دهد که پلیس منطقه کاتالونیا پیش از حملات اخیر تروریستی، یازده عملیات ضد تروریستی را از آغاز سال 2017 در کاتالونیا انجام داده است که در جریان آن 7 مظنون تروریستی بازداشت شدند. بیشترین عملیات ضد تروریستی در سال 2017 در اسپانیا در منطقه کاتالونیا انجام شده است.

«جاوید مُقال» روزنامه نگار اهل بارسلون با ابراز نگرانی درباره آثار سوء حملات تروریستی داعش در اسپانیا بر زندگی مسلمانان این کشور تاکید کرد، به بهانه این که فردی در منطقه کاتالونیا جنایتکار بوده است، نباید تمام مردم این منطقه و مسلمانان را جنایتکار دانست.

«ریاج ططری» رئیس کمیسیون اسلامی اسپانیا نیز با تاکید برهمدلی و همبستگی موجود میان مسلمانان و جامعه اسپانیا تاکید کرد، رسانه ها نقش بسیار مهمی‌ برای جلوگیری از ایجاد اختلافات اجتماعی و همچنین برای جلوگیری از ایجاد هشدار اجتماعی و واکنش های تحقیر آمیز نسبت به یک جامعه، دارند.118/111

بیشتر بخوانید:

بارسلون اسپانیا؛ خشونت پس از حملات تروریستی

واکنشها به حادثه تروریستی در بارسلون / تحلیل

دو روز پس از حملات بارسلون؛ یک خودرو در بازار سیدنی مردم را زیرگرفت+ ویدئو