ایران پرس- «کاستاس استامولیس» Kostas Stamoulis معاون مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) گفت، حدود 37 کشور از جمله 28 کشور آفریقایی، نیازمند کمک های غذایی هستند.

به گفته «کاستاس استامولیس»، دسترسی به غذا در مناطقی که درگیر جنگ داخلی هستند، به صورت چشمگیری کاهش یافته است.

پایبند نبودن قدرت های بزرگ به تعهدات آب و هوایی، عدم ارسال به موقع کمک های مالی به کشورهای نیازمند مطالق با وعده های داده شده، گسترش تروریسم، جنگ داخلی و فساد فزاینده میان مقامات دولتی در آفریقا، ریشه های ناامنی غذایی در قاره سیاه هستند.

قحطی در نیجریه

 

درحال حاضر، عده زیادی تغییرات آب و هوایی را یکی از علل وقوع خشکسالی بی‌سابقه در آفریقا و پیدایش وضع فعلی دانسته و سیاستهای  دول غربی در این زمینه را محکوم می کنند.

بی شک تغییرات آب و هوایی تاثیر زیادی بر تشدید ناامنی غذایی در آفریقا بر جای گذاشته است در این حال با روی کار آمدن دولت ترامپ وضعیت به مراتب بدتری نیز در انتظار است.

از دید  ترامپ و مشاورانش، تعهدات رژیم‌های آب و هوایی بین‌المللی نظیر COP21، در تعارض با امنیت ملی امریکا قرار دارد. اولویت ترامپ، تحقق اهداف ملی حتی به قیمت زیر پا گذاشتن تعهدات بین‌المللی است.

ناامنی غذایی با برخورد سطحی، سازمان های غیردولتی و رسانه های کشورهای ثروتمند، با بحران های آفریقا نیز مرتبط است. غربی ها تصویری غیر شفاف از مسائل، ارائه می دهند و فقط  با بزرگنمایی سعی دارند، وجهه خویش را ارتقا دهند. 

در اغلب موارد کمک های خارجی در حد انتظار نیستند. امدادرسانی و پخش کمک های انسان دوستانه نیز با تاخیر صورت می گیرد و در بیشتر مواقع کمک ها در قالب مواد خوراکی پس از پایان یافتن زمان قحطی به مناطق بحران زده ارسال می شوند.

کمک رسانی به قحطی زده های آفریقا به کندی انجام می شود

 

صرف زمان زیاد جهت عکس گرفتن از کودکان قحطی زده و انجام کارهای تبلیغاتی، کمک رسانی را با تاخیر بیشتری همراه می سازد.

درگیری های مسلحانه و جنگ داخلی که کاهش فعالیت های کشاورزی و آوارگی تعداد کثیری را به دنبال دارد از دیگر دلایل افزایش شمار  قحطی زدگان یه شمار می رود.

این موضوع به وضوح در سودان جنوبی قابل مشاهده است. جدای از  مسائل یاد شده فعالیت گروه های تروریستی نظیر بوکوحرام یا الشباب در ایجاد وضعیت فعلی نقش مهمی دارد.

برای مثال، اعضای گروه بوکوحرام مانع از کشاورزی روستائیان در منطقه دریاچه چاد و صید آن ها در این دریاچه می شوند. این گروه با غارت دهکده‌ها و گروگانگیری مردم  محلی، مسبب  آوارگی تعداد زیادی از افراد در نیجریه و همسایگان آن  شده اند.

در هر حال، مسلم آن است که ادامه فعالیت گروه هایی مانند بوکوحرام و الشباب، بدون پشتیبانی اطلاعاتی و نظامی از سوی برخی  قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای امکان پذیر نیست.

غربی ها و دست نشاندگان منطقه ای آنان با وجود شعارهای بشردوستانه، اهداف متعددی را از طریق شورشیان دنبال می کنند.

علاوه بر مسائل یاد شده، فساد گسترده دولتی در آفریقا، مانع بزرگی در مبارزه با  ناامنی غذایی در آفریقا محسوب می شود.

راه حل منطقی برای پایان دادن به بحران های جاری در آفریقا  در کوتاه مدت ارسال کمک های خارجی و در میان مدت؛ ارائه مشوق به مزرعه داران و اصلاح ساختار اقتصادی و توسعه کشاورزی است.

بهترین کار برای کاهش موانع موجود، تمرکز بر حل مسائلی است که در دراز مدت سبب بروز قحطی در آفریقا می شوند و نه تمرکز بر حل بحران هایی که به طور ناگهانی پدید می آیند.113/110

بیشتر بخوانید:

هشدار برنامه جهانی غذا درباره بحران غذا در بین پناهجویان در قاره آفریقا

درخواست بلوک منطقه ای غرب آفریقا برای مداخله ارتش سنگال در بحران گامبیا

درخواست سازمان ملل برای کمک بین المللی به بحران آوارگان در آفریقا

قحطی در نیجریه
کمک رسانی به قحطی زده های آفریقا به کندی انجام می شود