«اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی با اشاره به این که امریکا با ارسال کشتی حامل تجهیزات بیمارستانی به کلمبیا به بهانه کمکهای بشردوستانه برای مهاجران ونزوئلایی، در پی طراحی حمله مخفیانه علیه ونزوئلا است، هشدار داد، این کشتی امریکایی با ظرفیت نقل و انتقال بالگردهای جنگی، تهدیدی علیه ونزوئلا است.
مورالس هر تجاوزی علیه ونزوئلا را تجاوز علیه آمریکای لاتین خواند و تاکید کرد، بهترین راه حمایت از اتباع ونزوئلا، احترام به تمامیت ارضی و استقلال این کشور و برداشتن تحریم های اقتصادی است که امریکا ناعادلانه علیه مردم آن اعمال کرده است.
بحران، فساد اقتصادی و افزایش نابه سامانی در بولیوی
اظهارات مورالس در حالی است که بحران اقتصادی روز به روز در ونزوئلا ابعاد گسترده تری می یابد.
کمبود کالاهای اساسی، مواد غذایی و دارویی، مشکلات حمل و نقل و قطعی برق سبب مختل شدن زندگی بسیاری از شهروندان ونزوئلایی شده است.
اگر چه «نیکولاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا اعمال تحریم های تجاری و نفتی واشنگتن و جنگ اقتصادی این کشور علیه ونزوئلا را عامل بروز نا به سامانی های کنونی در این کشور می داند؛ اما فساد گسترده و نبود مدیریت صحیح بر بحران اقتصادی کنونی نیز از دیگر عوامل در این زمینه است.
در این شرایط بسیاری از شهروندان ونزوئلا مهاجرت به مرزها به ویژه مرز کلمبیا را برای گریز از شرایط کنونی در پیش گرفته اند.
براساس آمار سازمان ملل، از ماه ژوئن تا کنون حدود دو میلیون و سی صد هزار نفراز شهروندان ونزوئلایی به علل مختلف به کشورهای کلمبیا، اکوادور، پرو و برزیل مهاجرت کرده اند.
فشار واشنگتن بر ونزوئلا از طریق کلمبیا
این مهاجرت ها و اسکان شهروندان ونزوئلایی در مرز کلمبیا در حالی است که تنش میان کلمبیا و ونزوئلا نیز بالا گرفته است؛ به طوری که مادورو طراحی حمله تروریستی چند هفته قبل پهبادها به خود را نیز به مقامات کلمبیا نسبت داد. از دید کاراکاس، واشنگتن درصدد است از طریق کلمبیا بر اعمال فشارها بر ونزوئلا بیفزاید.
در همین حال رسانه های محلی گزارش دادند، پنتاگون قصد دارد به بهانه مواجهه با بحران مهاجرت در ونزوئلا، کشتی بیمارستانی USNS Comfort را به کلمبیا و دیگر کشورهای آمریکای جنوبی اعزام کند.
این اقدام واشنگتن در حالی است که چندی پیش نیز در ادامه مداخله مقامات آمریکایی در امور داخلی ونزوئلا، «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل با حضور در مرز کلمبیا و ونزوئلا، رئیس جمهوری چپگرای ونزوئلا و دولت سوسیالیست او را مسئول وضع وخیم اقتصادی در این کشور دانست و خواستار کناره گیری وی از قدرت شد.
اجرای سیاست های تجاوزکارانه واشنگتن در منطقه
در حالی اختلاف میان ونزوئلا و کلمبیا بالا گرفته است که برخی کارشناسان معتقدند، افزایش تنش میان کشورهای این منطقه شرایط مساعدتری را برای اجرای سیاست های تجاوزکارانه واشنگتن در منطقه و استفاده از اختلافات در راستای دستیابی به اهدافش فراهم می سازد.
«خوزه نگرون والرا» José Negrón Valera کارشناس سیاسی در این باره گفت، دولت ونزوئلا در مواجهه با سناریوی جدی و شوم آمریکا باید هوشیار باشد زیرا برقراری روابط دوجانبه نظامی با کلمبیا بهانه ای برای حضور واشنگتن دراین کشور است.
در این شرایط به نظر می رسد مقامات کاراکاس با اجرای سیاست های جدید در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و تلاش برای بهبود شرایط داخلی و تامین زندگی بهتر برای شهروندان این کشور همچنین اتخاذ سیاست های تنش زدایی به ویژه با کشورهای هم مرز چون کلمبیا می توانند راه را بر تفرقه افکنی و سوء استفاده دشمنان از شرایط کنونی ببندند.
در این راستا اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی از جامعه کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب خواست تا به تثبیت آمریکای لاتین به عنوان «منطقه صلح» متعهد شوند.
نویسنده: آتوسا دینیاریان
133/110
بیشتر بخوانید:
مورالس: ترامپ «روانی» است
مورالس در نشست سائوپائولو: ترامپ دشمن بشریت است+ ویدئو
مورالس: اقدام ترامپ «نژادپرستانه» است