ایران پرس- «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در موجی از اعتراضات مردمی و سیاستمداران بریتانیایی وارد لندن شد تا با دولتی که در پایان عمر خود قرار دارد، دیدار و گفت و گو کند.

این برای دومین بار است که دونالد ترامپ در مقام ریاست جمهوری آمریکا به لندن سفر می کند و انتظار می رود جنجال ها و حواشی این سفر از دیدار قبلی بیشتر باشد.

ترامپ پیش از ترک واشنگتن به مقصد لندن، در گفت و گویی با روزنامه بریتانیایی «سان»، اظهاراتی را بیان داشت که آتش خشم مردم بریتانیا را شعله ورتر کرد.

رییس جمهوری آمریکا در اظهاراتی کاملا مداخله جویانه، از نخست وزیری احتمالی «بوریس جانسون» جانبداری کرد و از مقامات لندن خواست سریعا و به هر شکل ممکن حتی بدون توافق، از اتحادیه اروپا خارج شوند.

محورهای مورد مذاکره ترامپ با مقامات لندن

البته به نظر می رسد، ترامپ در سفر رسمی به بریتانیا که به دعوت ملکه الیزابت انجام گرفته است، موضوعات دیگری را برای بحث با مقامات بریتانیایی مطرح کند.

به عنوان مثال، آینده مناسبات دو کشور در دوران فرابرگزیت، آینده ناتو، همکاری های اقتصادی و امنیتی وهمچنین بررسی تحولات جهانی از جمله تحولات منطقه غرب آسیا در دستور کار مذاکراتی ترامپ با «ترزا می» نخست وزیر مستعفی بریتانیا قرار دارد.

با این حال، بحران سیاسی در داخل دولت بریتانیا، تصمیم به کناره گیری می از نخست وزیری و ابهام در مورد نخست وزیر بعدی، موفقیت مذاکرات سران دو کشور را در لندن زیر سایه ابهام فرو برده است؛ بویژه این که ترامپ با کنار گذاشتن پروتکل های سیاسی، در حال حاضر به یکی از حامیان اصلی دو جریان عمده سیاسی بریتانیا، یعنی اروپا گرایان و اروپاستیزان بدل شده است. 

ترامپ و مشاورانش امیدوارهستند با روی کار آمدن فردی همچون بوریس جانسون، شهردار سابق لندن و وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا، شکاف در درون اتحادیه اروپا بیش از پیش تشدید شود.

از دید ملی گرایان اقتصادی در واشنگتن، اتحادیه اروپا محصول روند جهانی شدن و حامی اصلی آن به شمار می آید و انسجام در اروپا مانع شکل دادن به نظم آمریکایی حول محور "اول آمریکا" خواهد شد.

به همین دلیل ترامپ از افراطی ترین مخالفان بروکسل در بریتانیا همچون بوریس جانسون یا «نایجل فراژ» حمایت می کند.

این رفتار حمایتگرایانه رییس جمهوری آمریکا از یک جریان سیاسی خاص در بریتانیا، نه فقط خشم عمومی را در این کشور برانگیخته بلکه به اعتراضات کم سابقه سیاستمداران ارشد از جمله «جرمی کوربین» رهبر حزب کارگر منجر شده است. 

کوربین در آستانه سفر رییس جمهوری آمریکا با تاکید بر این که دولت کنونی به ریاست می نباید فرش قرمز برای ترامپ پهن کنند، گفت: "نخست وزیر بریتانیا را مردم این کشور و نه ترامپ انتخاب می‌کنند."

«صادق خان» شهردارمسلمان شهر لندن نیز ترامپ را به«فاشیست های قرن بیستم» تشبیه کرده است. 

به هرحال، اکنون چنین به نظر می رسد با رویکرد مداخله جویانه ترامپ در امور داخلی بریتانیا و همچنین بحران سیاسی ناشی از استعفای ترزا می از نخست وزیری این کشور، سفر سه روزه رییس جمهوری آمریکا به لندن تاثیر چندانی در تقویت روابط دو کشور نداشته باشد.

ضمن این که اعتراضات شدید خیابانی علیه ترامپ، بویژه گرداندن بالن بزرگی از وی موسوم به "بچه ترامپ" در خیابان های شهر لندن بیانگر آن است که بسیاری از بریتانیایی ها دوست ندارند کشورشان همچنان تابع و دنباله روی سیاست های واشنگتن باشد.     

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

135/116

بیشتر بخوانید: 

اعتراض جرمی کوربین به دخالت ترامپ در امور داخلی بریتانیا

موضع گیری منفی رسانه‌های بریتانیا به سفر ترامپ به لندن

فراخوان تظاهرات ضد "دونالد ترامپ" در لندن

کوربین: لندن برای ترامپ فرش قرمز پهن نمی‌کند