ایران پرس- رئیس جمهوری الجزایر دولت جدید این کشور متشکل از وزرای کم تجربه را معرفی کرد.

روزنامه لوپوئن پس از معرفی دولت جدید الجزایر در گزارشی به بررسی ترکیب اعضای کابینه پرداخت. این نشریه فرانسوی نوشت: در حالی که زورآزمایی بین ارتش و اردوگاه طرفدار ریاست جمهوری بر سر برکناری عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهوری الجزایر همچنان ادامه دارد، رئیس جمهور، دولت جدید این کشور را معرفی کرد.

بوتفلیقه پس از معرفی نورالدین بدوی به عنوان نخست وزیر، در 31 ماه مارس اعضای کابینه را نیز معرفی کرد. بوتفلیقه در 11 ماه مارس بدوی را به عنوان نخست وزیر برگزیده بود.

بر اساس بیانیه دفتر ریاست جمهوری  که از خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شد، از 27 وزیر حاضر در دولت 6 نفر در دولت قبلی نیز حضور داشته اند.

نورالدین بدوی همچنان نخست وزیر خواهد بود

نخست وزیر برای تشکیل دولت 20 روز فرصت داشت. اولین غافلگیری: ژنرال احمد قائد صلاح رئیس ستادمشترک ارتش، به رغم درخواست برکناری عبدالعزیز بوتفلیقه همچنان در این سمت ابقا شده است. تصاحب این عنوان، قائد صلاح را به عنوان مرد شماره دو کشور مطرح می کند.

نام رمطان لعماره که در 11ماه مارس به عنوان معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه معرفی شده بود، در فهرست اعضای دولت جدید مشاهده نمی شود.

در این فهرست صبری بوکدوم جای لعماره را گرفته است. بوتفلیقه در دولت جدید نیز عنوان وزیر دفاع را همچنان برای خود حفظ کرده است. چرا که بر اساس قانون اساسی وی در راس نیروهای مسلح قرار دارد.

احمد اویحیی تا 11 ماه مارس نخست وزیر بود و پس از چشم پوشی عبدالعزیز بوتفلیقه از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری از سمت خود استعفا کرد و نورالدین بدوی 59 ساله و وزیر کشور وقت جانشین وی شد.

بویحیی دوست نزدیک ناصر بوتفلیقه یکی از برادران رئیس جمهور است. وی که وظیفه سنگینی بر عهده داشت، پیشنهاد کرده بود تا زمان برگزاری کنفرانس ملی و تا انتخابات ریاست جمهوری، بوتفلیقه اداره کشور را بر عهده داشته باشد.

بدوی وعده داده بود با گروهی از کارشناسان کابینه جدید را تشکیل خواهد داد. وی در یک نشست خبری که در 14 ماه مارس برگزار شد تاکید کرد که دولت جدید مدت کمی در راس امور خواهد بود.

بر اساس واکنش‌هایی که عصر دیروز پس از انتشار فهرست اعضای دولت جدید منتشر شد، نخست وزیر حتی به نیمی از وعده هایش نیز عمل نکرده و فقط تعداد کمی از اعضای دولت از جمله وزیر فرهنگ که در گذشته رئیس یک مرکز فرهنگی بوده و محمد لوکال Mohamed Loukal وزیر دارایی که قبلا رئیس بانک مرکزی الجزایر بوده، از افراد با تجربه هستند. البته Mohamed Arkab  محمد اَرکاب مدیر کل سابق شرکت توزیع برق و گاز نیز به عنوان وزیر انرژی انتخاب شده است.

یکی دیگر از نقیصه‌های دولت جدید، کم تعداد بودن زنان در جمع وزرا است. در دولت جدید از 23 وزیر  5 وزیر زن هستند که 3 تن از آن‌ها از اعضا دولت پیشین بوده اند. برای جوانان نیز در دولت جدید جایگاه کمی در نظر گرفته شده است. نورالدین بدوی که هم اکنون به عنوان نخست وزیر انتخاب شده، قبلا در پست وزارت کشور فعال بوده است. وی دبیر کل وزارت کشور را در راس این وزارتخانه قرار داده است.  

تشدید اختلافات بین ارتش و اردوگاه طرفدار رئیس جمهور

اعضای دولت جدید الجزایر در حالی معرفی شدند که تنش‌ها بین ستاد مشترک ارتش و اردوگاه طرفدار رئیس جمهوری بر سر برکناری عبدالعزیز بوتفلیقه در روز شنبه 30 مارس بالا گرفته بود.

بر اساس بیانیه منتشره از سوی وزارت دفاع الجزایر، ژنرال احمد قائد صلاح رئیس ستاد مشترک ارتش سران نیروهای مختلف، فرماندهی منطقه یکم نظامی و دبیر کل وزارت دفاع را برای ارزیابی عملکرد و کارنامه ارتش و همچنین بررسی روند تحولات سیاسی کشور پس از ارائه پیشنهاد اجرای بند 102 قانون اساسی گرد خود جمع کرد.

شبکه تی اس ای، اولین شبکه اطلاع رسانی اینترنتی در الجزایر، ابقای رئیس ستاد مشترک ارتش پس از اقدامات وی در 30 مارس را غیرقابل فهم توصیف کرد. بر اساس منابع تی اس ای، حفظ احمد قائد صلاح نتیجه مصالحه بین ارتش و اردوگاه طرفدار رئیس جمهوری بوده است.

این رسانه اینترنتی خاطر نشان کرد: «طرفین در خصوص اجرای بند 102 قانون اساسی و استعفای بوتفلیقه توافق کرده اند. از این رو نخست وزیر در اولین مرحله الزامی در این روند، دولت جدید را تشکیل داده است.

در حقیقت رئیس جمهوری موقت الجزایر حق معرفی اعضای دولت و یا ترمیم کابینه را ندارد.» از نظر تی اس ای، ترکیب و یا انگیزه تشکیل دولت جدید هر چه باشد، بند 102 قانون اساسی می بایست به اجرا گذاشته شود. حال باید دید که واکنش مردم به اجرای این بند از قانون اساسی چه خواهد بود.

(اعلام نامزدی عبدالعزیز بوتفلیقه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، اعتراضات گسترده مردم این کشور را به دنبال داشت. بوتفلیقه به شدت بیمار است و مردم الجزایر تلاش وی با هدف تصاحب کرسی ریاست جمهوری برای پنجمین متوالی را اهانت آمیز قلمداد کردند. اما انصراف وی از نامزدی در انتخابات نیز نتوانست از شدت اعترضات بکاهد. تظاهرات کنندگان الجزایری هم اکنون خواستار تغییر رژیم حاکم بر کشورشان هستند.)مترجم: علیرضا فراهانی

141/118

بیشتر بخوانید:

بوتفلیقه به زودی استعفا می‌کند

بیانیه ارتش الجزایر و معرفی جانشین برای "بوتفلیقه"/ تحلیل