ایران‌پرس: با نزدیک تر شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سوم نوامبر سال جاری، تناقض گویی های دونالد ترامپ، رییس جمهوری این کشور شدت گرفته است.

در یکی از جدیدترین اظهارات متناقض، ترامپ گفت: رهبران ارشد وزارت دفاع (پنتاگون) می خواهند به جنگ ادامه دهند تا پیمانکاران دفاعی راضی باشند.

وی مدعی شد: «افراد برجسته در پنتاگون احتمالاً نه به این دلیل که چیزی جز جنگیدن نمی خواهند انجام دهند، بلکه می خواند همه آن شرکت های که بمب، هواپیماها و دیگر سلاح ها را می سازند، خوشحال نگه دارند

درحالی ترامپ، "افراد برجسته در پنتاگون" را مسوول خوشحال کردن پیمانکاران اسلحه ساز معرفی می کند که در دولت وی، بودجه های وزارت دفاع امریکا به بالاترین میزان بعد از جنگ جهانی دوم رسیده است. در سال مالی 2020 ، بودجه وزارت دفاع امریکا به رقم 721 میلیارد دلار بالغ می شود. طی سه سال ریاست جمهوری ترامپ نیز پنتاگون بیش از دو تریلیون دلار بودجه دریافت کرده است.

به جز بخش کمی از این رقم که در قالب دستمزد و مزایا به پرسنل نظامی پرداخت می شود، صدها میلیارد دلار آن در قالب قراردادهای متعدد پنتاگون، در امور مختلف از ساخت سلاح تا اداره پایگاه های نظامی ، در اختیار پیمانکاران دفاعی قرار می گیرد. به عبارت دیگر، شخص رییس جمهوری با امضای بودجه های سالیانه، اصلی ترین فرد در تامین منافع سرسام آور پیمانکاران دفاعی به شمار می آید.

البته در امریکا لابی های بسیار قوی برای تاثیرگذاری بر تصمیمات اجرایی با هدف افزایش مداوم بودجه های دفاعی فعالیت می کنند، تا جایی که در بسیاری از مواقع، بودجه مصوب در کنگره امریکا از بودجه درخواستی دولت و وزارت دفاع نیز بیشتر می شود. با این حال، دولت ها با تسلیم شدن در برابر این فشارها، درنهایت، خواست " سهامداران جنگ " را تحقق می بخشند.

حتی بارها دیده شده است که روسای کمپانی های بزرگ اسلحه سازی به عنوان مقامات ارشد پنتاگون منصوب می شوند تا از طریق حضور در برنامه ریزی های وزارت دفاع، منافع صاحبان صنایع اسلحه سازی و پیمانکاران بزرگ دفاعی را تامین کنند.

به عنوان مثال، مارک اسپر که دونالد ترامپ وی را به عنوان وزیر دفاع منصوب کرده است، پیشتر لابیگر اصلی شرکت ریتیون، بزرگترین تولید کننده تجهیزات نظامی در امریکا بود که در سال 2017 به سمت مدیر عامل اجرایی وزارت دفاع منصوب شد.

 با این حال، به دلیل نارضایتی گسترده مردم امریکا از اتلاف مالیات ها درچرخه سودجویی "سهامداران جنگ"، سیاستمداران در برخی از مقاطع، اظهاراتی را علیه آنان مطرح می کنند. پیش از این نیز روسای جمهوری امریکا در نقد سودجویی فرماندهان نظامی و صاحبان شرکت های اسلحه سازی بر زبان راندند.

به عنوان مثال، دوایت آیزنهاور در آخرین سخنرانی سالانه خود در مقام ریاست جمهوری در مورد خطر مجتمع های نظامی - صنعتی هشدار داد.    

سناتور مستقل، برنی سندرز نیز چند ماه پیش در توئیتی نوشت: به نظر من، نه تنها مدت‌ها قبل باید میزان بودجه پنتاگون را به دقت ارزیابی می‌کردیم، بلکه (باید) حجم زیاد اسراف، سرریز هزینه، فریبکاری و سوءمدیرت مالی را - که دهه‌هاست وزارت دفاع آمریکا را گرفتار کرده است - نیز مورد بررسی دقیق قرار می‌دادیم.

با این حال، ترامپ برای خوشحالی همان پیمانکاران نظامی که اکنون آنان را مورد نقد قرار داده است، بیش از هر رییس جمهوری دیگر پس از جنگ جهانی دوم، با افزایش بودجه های دفاعی، سود به جیب آنان سرازیر کرده است. اما از آنجا که وی به رای شهروندان امریکایی منتقد جنگ نیاز دارد، " مقامات ارشد پنتاگون " را به خوشحال کردن شرکت های اسلحه سازی از طریق راه انداختن جنگ های جدید متهم می کند

امیرعلی ابوالفتح

بیشتر بخوانید:

تناقضات اعلامی و اعمالی آل‌سعود در عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

فرافکنی آمریکایی در مورد دخالت خارجی‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور

آمریکا در مسیر حرکت به سمت خشونت‌های سیاسی