ایران پرس: اندکی بیش از یک ماه دیگر، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می شود و همزمان، هر روز جنجال ها و حواشی بیشتری حول این موضوع، جامعه آمریکا را در بر می گیرد.

در جدیدترین مورد، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ضمن تاکید مجدد مبنی بر بروز تقلب گسترده در انتخابات آتی این کشور، پیش بینی کرد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری توسط دیوان عالی فدرال آمریکا تعیین شود.

وی به همین دلیل عنوان کرد که باید کرسی خالی مانده دیوان عالی فدرال در پی مرگ قاضی «روث بیلدر گینزبرگ» Ruth Bader Ginsburg تا پیش از روز انتخابات، تعیین شود. ترامپ همچنین یک بار دیگر از اظهارنظر صریح درزمینه انتقال مسالمت آمیز قدرت پس از انتخابات سوم نوامبر سر باز زد. 

این سخنان از آن جهت اهمیت بیشتری یافته است که نظرسنجی ها از برتری قابل توجه «جو بایدن» نامزد دموکرات ها در برابر دونالد ترامپ حکایت دارند. حتی اعلام شده است که در برخی از ایالت هایی که برای سال ها حیاط خلوت جمهوریخواهان بوده است، مانند جورجیا و تگزاس، احتمال پیروزی نامزد دموکرات ها قوت گرفته است.

در اغلب ایالت هایی که ترامپ با پیروزی در آنان در سال 2016 توانست رقیب دموکرات خود را شکست دهد، وضعیت جمهوریخواهان نگران کننده توصیف شده است. 

با توجه به چنین وضعیتی، انتظار می رود ترامپ و حامیان وی، نتایج انتخابات را در بسیاری از ایالت ها و حوزه های رای گیری به چالش بکشند و شکایاتی را در دادگاه ها مطرح نمایند.

البته شکایت از نحوه برگزاری انتخابات و شمارش آرا در آمریکا، سابقه طولانی دارد. در سال 2000، این شکایت ها در ایالت فلوریدا به دیوان عالی فدرال کشیده شد و سرانجام، با اتکا به برتری قضات محافظه کار در برابر قضات لیبرال، دیوان حکم به توقف بازشماری آرا در فلوریدا داد و بدین ترتیب، «جورج دبلیو بوش» جمهوریخواه به ریاست جمهوری رسید. 

ترامپ نیز از مدت ها پیش اعلام کرده است که در انتخابات شکست نخواهد خورد مگر به گفته وی دموکرات ها با انتخابات پستی، به شکل گسترده، تقلب کنند. در مقابل نیز «کاملا هریس» Kamala Harris، نامزد سمت معاونت ریاست جمهوری از حزب دموکرات گفته است: "شکست دموکرات ها فقط در صورت دخالت مجدد روسیه در انتخابات آمریکا رخ خواهد داد."

به عبارت دیگر، جمهوریخواهان و دموکرات ها قصد ندارند همچون دوره های قبلی انتخابات، نتایج آن و شکست احتمالی خود را بدون طرح دعوا در محاکم قضایی، بپذیرند. با این حال، سوال مهم تر این است که آیا رئیس جمهوری آمریکا شکست احتمالی در انتخابات را خواهد پذیرفت و به شکل مسالمت آمیز قدرت را به رئیس جمهوری منتخب تحویل خواهد داد یا خیر. 

ترامپ تاکنون به سوالات متعدد خبرنگاران در این مورد پاسخ روشن نداده است و هر بار گفته است که «باید ببینیم چه پیش می آید.» این اظهار نظرها، نگرانی هایی را حتی در داخل حزب جمهوریخواه ایجاد کرده است. 

سناتور جمهوریخواه «میت رامنی» Mitt Romney و نامزد شکست خورده در انتخابات ریاست جمهوری 2012 آمریکا در واکنش به پاسخ های مبهم ترامپ، در توئیتی نوشت: "اساس دموکراسی، انتقال مسالمت آمیز قدرت است... هر پیشنهادی مبنی بر این که یک رئیس جمهور ممکن است به این ضمانت نامه قانون اساسی احترام نگذارد، غیرقابل تصور و غیر قابل قبول است."  

با این حال، ترامپ در سال های اخیر به کرات نشان داده است که از انجام اقدامات غیرقابل تصور و غیرقابل قبول نیز ابایی ندارد. 

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح

117

بیشتر بخوانید:

تشدید جدال سیاسی در آمریکا بر سر کرسی دیوان عالی فدرال

پیشتازی بایدن و هریس در نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا

فرافکنی آمریکایی در مورد دخالت خارجی‌ها در انتخابات ریاست جمهوری این کشور