ایران پرس: آمریکا پس از خروج از توافق هسته ای برجام در مه 2018 در چارچوب کارزار فشار حداکثری، گسترده ترین تحریم ها را علیه ایران به مورد اجرا گذاشته و هم چنان هر از چند گاهی تحریم های جدیدی را اعلام می کند.

اکنون نیز واشنگتن آخرین تلاش های خود را در این زمینه به اجرا در آورده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا عصر پنجشنبه تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد و 18 بانک و نهاد مالی ایرانی را تحت تحریم‌های خود قرار داد.

«استیون منوچین» وزیر خزانه‌داری آمریکا با اشاره به تحریم این بانک‌های ایرانی گفت: "تحریم‌ها با هدف جلوگیری از دستیابی غیرقانونی ایران به دلار بوده و این تحریم‌ها ادامه خواهد یافت تا ایران برنامه هسته‌ای خود را پایان دهد."

اقدام تحریمی جدید وزارت خزانه داری آمریکا به گفته ناظران می تواند باعث قطع گسترده ارتباط سیستم بانکی ایران با نظام مالی جهان شود که اکنون از طریق شبکه بین المللی سوئیفت انجام می شود.

به رغم ابراز نگرانی ها در این زمینه که این تحریم ها می تواند باعث رنج بیشتر مردم ایران شود اما دولت «دونالد ترامپ» مدعی شده که استثناهایی برای تعاملات تجاری انسان دوستانه  قائل می شود.

به رغم این ادعا مشخص است که دلیل واقعی تحریم های جدید که مشخصا با هدف مسدود کردن هرگونه معاملات کالایی و خریدهای اقلام اساسی از جمله موارد دارویی و پزشکی از خارج صورت گرفته، تشدید فشاربه ملت ایران است.

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه بانک‌های ایرانی را تلاشی برای انهدام کانال‌های باقی مانده پرداخت بهای غذا و دارو در بحبوحه شیوع کرونا توصیف کرد.

پس از ناکامی ترامپ در کارزار فشار حداکثری علیه تهران، واشنگتن می‌کوشد اجازه ورود هیچ اقلام بشردوستانه‌ای را به ایران ندهد.

اهداف آمریکا از اعمال تحریم های جدید علیه ایران

آمریکا قصد دارد با این تحریم‌های جدید در گام نخست، معدود دریچه های مالی را که ایران از آن‌ها برای داد و ستد با جهان استفاده می‌کند، ببندد.

هدف بعدی دولت ترامپ این است که با اعمال چنین تحریم‌های سنگینی مانع از آن شود که «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در صورت پیروزی در انتخابات ماه نوامبر بتواند به توافق برجام بازگردد.

به گفته «کرک دورسِی» استاد علوم سیاسی دانشگاه نیوهمپشایر: "ترامپ همچنان می‌خواهد تصویری از سخت‌گیری خود در مورد ایران ارائه دهد. اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، مطمئناً ایالات متحده را به برجام یا چیزی نزدیک به آن بازمی‌گرداند."

درعین حال قانونگذاران حامی این تحریم ها در کنگره آمریکا مدعی اند که این محدودیت‌ها در راستای تلاش دولت ترامپ برای تحت فشار قرار دادن ایران به منظور آوردن این کشور پای میز مذاکره اعمال شده است.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در بیانیه‌ای با اشاره به تحریم شدن 18 بانک و نهاد مالی ایران گفت: "کارزارفشارحداکثری علیه ایران ادامه خواهد یافت تا ایران به مذاکرات جامع تمایل پیدا کند."

این در حالی است که سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران با شکست رو‌به‌رو شده و اقدامات خصمانه و بی سابقه دولت ترامپ به منظور کشاندن تهران پای میز مذاکره راه به جایی نخواهد برد.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و به راه انداختن کارزار فشار حداکثری، ایران را وادار به مذاکره برای رسیدن به زعم وی «توافقی بهتر»خواهد کرد. در حالی که بیش از 2 سال از این وعده می‌گذرد واشنگتن در تحقق این هدف ناکام مانده است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند. در عین حال تحریم های جدید آمریکا که تامین اقلام اساسی و انسان دوستانه را برای ایران سخت تر از گذشته خواهد کرد مصداق جنایت علیه بشریت است.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

همتی: تحریم‌ موسسه‌های مالی ایران از سوی آمریکا، اهداف تبلیغاتی دارد

ظریف: تحریم کانال‌های مالی پرداخت بهای دارو و غذا یک جامعه جنایت علیه بشریت است

آمریکا 18 موسسه مالی ایرانی را تحریم کرد