ایران پرس: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری جنجالی آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، نیازمند ادعای موفقیت درباره مسائل سیاست خارجی آمریکا از جمله ایران است.

ترامپ تلاش می کند خود را برنده این انتخابات دانسته و در رابطه با ایران هم مدعی توافق با تهران ظرف یک ماه پس از پیروزی شده است.

رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای مدعی شد که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2020، ظرف یکماه با ایران به «توافق فوق العاده ای» دست می یابد.

دونالد ترامپ در این باره گفت: "اگر برنده شوم، ظرف یک ماه با ایران توافق فوق‌العاده‌ای خواهم کرد." ترامپ در پاسخ به این پرسش مجری برنامه که از نظر او توافق فوق‌العاده با ایران چه نوع توافقی است؟ گفت: "توافق بر سر نداشتن سلاح هسته‌ای."

وی پس از راهیابی به کاخ سفید بارها به انتقاد شدید از توافق هسته ای برجام پرداخته بود و سرانجام در 8 مه 2018 ضمن خروج از برجام شدیدترین تحریم های یکجانبه را علیه ایران در چارچوب کارزار «فشار حداکثری» به اجرا گذاشت و هم چنان هر از چندگاهی تحریم های جدیدی را اعلام می کند.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» به زعم خود، مجاب خواهد کرد.  

هدف واشنگتن واداشتن تهران به تسلیم در برابر خواسته های واشنگتن است که «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در مه 2018 مطرح کرد و خواهان توقف کامل برنامه هسته ای ایران، توقف ومحدودیت برنامه موشکی و پایان بخشیدن به اقدامات منطقه ای ایران شد. درواقع خواسته واشنگتن، تسلیم کامل ایران در برابر آمریکا است.

با این حال مقاومت مثال زدنی مردم ایران در برابر این تحریم ها، باعث استیصال دولت ترامپ شده و به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی، ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحریم مقام‌های بلندپایه ایران روی آورده و در عین حال به طور مستمر بانک ها،  شرکت ها و اشخاص جدید حقیقی و حقوقی را به بهانه های مختلف مورد تحریم قرار می دهد.

ترامپ هم زمان با اعمال شدیدترین تحریم ها علیه ایران هر از چند گاهی درخواست مذاکره با تهران را هم مطرح می کند. با این حال مفهوم مد نظر وی از مذاکره، گفت و گویی است که در آن واشنگتن خواسته های خود را به تهران دیکته کرده و ایران نیز بدون و چون و چرا آنها رامورد قبول قرار دهد.

طبیعی است که این مساله هیچ گاه مورد قبول ایران قرار نگرفته و به مقاومت حداکثری خود در برابر کارزار فشار حداکثری آمریکا ادامه می دهد.

«محمد البرادعی» مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد که سیاست فشار حداکثری آمریکا در قبال ایران، کارساز نیست.

حتی سیاستمداران ارشد آمریکایی نیز به این امر پی برده اند که به رغم ادعاهای مکرر مقامات دولت ترامپ به ویژه مایک پمپئو مبنی بر اینکه کارزار فشار حداکثری منجر به سخت تر شدن وضعیت برای جمهوری اسلامی ایران شده، اما در عمل ایران در مقابل این فشارها ایستادگی کرده وعملا دولت ترامپ اکنون دچار انزوای حداکثری در سطح جهان شده است.

به گفته «الکس وطنخواه» مدیر برنامه ایران در موسسه غرب آسیا در واشنگتن: آمریکا در رویکرد خود در خصوص ایران تنها مانده است.

در عین حال جمهوری اسلامی ایران در واکنش به ابراز تمایل های مکرر دولت ترامپ برای مذاکره با ایران که البته همواره از موضع بالا ابراز شده، موضع مشخص و قاطعی اتخاذ کرده است.

«محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران در مصاحبه ای در باره شروط تهران برای مذاکره گفت: بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای اولین اقدامی است که آن‌ها باید انجام دهند. برای این بازگشت، آمریکا باید خساراتی را که به ملت ایران وارد کرده و همچنین اقداماتی را که در جهت تضعیف توافق هسته‌ای انجام داده است جبران کند.

ضمن اینکه ایران بارها اعلام کرده که صرفا به توافق هسته ای برجام پایبند بوده و به هیچ وجه تسلیم خواسته های واشنگتن در زمینه مسائل موشکی ، منطقه ای ، حقوق بشری و امثال آن نخواهد شد.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

خطیب‌زاده در واکنش به هتاکی ترامپ: مردم ایران مرعوب لفاظی قلدرمآبانه رژیم آمریکا نمی‌شوند 

تحریم‌های جدید آمریکا، تلاش حداکثری دولت ترامپ برای فشار به ایران

شکست سناریوهای دونالد ترامپ بر ضد ایران