ایران پرس: «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا در حالی به پیروزی  مجدد در انتخابات ریاست جمهوری می اندیشد که هنوز نتوانسته است سیاست درستی در روابط بین الملل اتخاذ کند.

سیاست فشار حداکثری‌ آمریکا علیه مردم ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده است.

آمریکا در سیاست هایش بر ضد ایران سه سناریو را طراحی کرد:

سناریو اول، نابود کردن برجام با هدف محروم کردن ایران از مزایای دانش صلح آمیز هسته ای و منزوی کردن ایران در عرصه بین المللی است.

سناریو دوم، تضعیف قدرت دفاعی و اقتدار ملت ایران در مقابله با تهدیدها و فشارهای نظامی است. آمریکا برای رسیدن به این هدف پروژه تهدیدسازی از توان موشکی ایران را اجرا کرد.

سناریوی سوم، فراگیرکردن تحریم های اقتصادی با هدف اعمال فشارحداکثری برایران بوده است. آمریکا در اجرای این سناریو حتی از محدود کردن دسترسی ایران به دارو نیز بعنوان یک اهرم فشار استفاده کرد.

امید دولت‌ ترامپ این بوده که تحریم‌ها به نارضایتی مردمی و به تغییر نظام منجر شود یا نظام ایران را در برابر ایالات متحده وادار به تسلیم کند.

آمریکا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ایران هر کاری که توانسته است از تحریم تا حمایت از رژیم صدام در تحمیل جنگ به ایران، طراحی کودتا و حمایت از گروه های تروریست و استفاده دشمنان منطقه ای برای ضربه زدن به ایران انجام داد اما موفقیتی نداشته است.

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در واکنش به اصرار آمریکا بر گسترش و ادامه تحریم ها در توییتی نوشت: "آمریکا می‌تواند تمام زنان، مردان و کودکان را تحریم کند اما ایرانیان در مقابل زورگویی سر فرود نخواهند آورد. آمریکا به جای آنکه چاهی که در آن قرار دارد را عمیق‌تر کند، باید از سیاست‌های شکست‌خورده خود دست بکشد و به برجام بازگردد."

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه درتحلیل آینده سیاست های آمریکا در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا با بیان اینکه آثار و شوک ناشی از ریاست‌جمهوری ترامپ سال‌ها در نظام بین‌المللی باقی خواهد ماند، تصریح کرد: "اروپایی‌ها تا یکی دو سال نخست ریاست جمهوری ترامپ، با واشنگتن رودربایستی داشتند و نمی‌دانستند که چه سیاستی در پیش بگیرند اما آنها اکنون او را تهدیدی برای نظم موجود جهانی و جهان غربی می‌دانند."

روزنامه «واشنگتن پست» یکسال قبل سیاست خارجی دونالد ترامپ را ورشکستگی کامل ارزیابی کرد. مخالفت 13 کشور با آمریکا در شورای امنیت آنهم برای سه بار در کمتر از یک ماه یک اتفاق نادر در تاریخ سازمان ملل است.

این مخالفت ها، پیام ومعنای روشنی دارد. این شواهد نشان می دهند ترامپ در اجرای سیاست هایش نه تنها موفق نبوده بلکه با اصرار بر اجرای تصمیمات غلط سبب بی اعتبارشدن آمریکا در صحنه بین المللی شده است.

ارزیابی واقع بینانه از سیاست های ترامپ را می توان در این نکته از اظهارات سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران دانست که گفت: "بعید است ترامپ بتواند از این به بعد نیز جهان را ضد ایران با خود همراه کند. آمریکا کنترل سیاسی، اقتصادی و نظامی خود را نسبت به کشورهای مختلف دنیا از دست داده است."

خطیب زاده در عین حال با اشاره به اینکه نتایج انتخابات آمریکا برای بسیاری از کشورها مهم بوده و دارای آثار منطقه‌ای و بین‌المللی است، خاطر نشان کرد: "اما ایران از معدود کشورهای مستقل است که سیاست‌ داخلی و خارجی‌اش تحت تاثیر آمدن و رفتن افراد در کاخ سفید نیست. آنچه که به ایران مربوط است نتایج انتخابات سوم نوامبر به خود آمریکایی‌ها ربط دارد و بنا نداریم سیاست‌های خودمان را به اتفاقات داخلی آمریکا گره بزنیم."

نویسنده: جمشید امین زاده

117

بیشتر بخوانید:

ادعای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران؛ شکست دوباره آمریکا

 20 سپتامبر؛ شکستی دیگر برای آمریکا رقم می‌خورد؟

روحانی: شکست آمریکا در مکانیزم ماشه از پیروزی‌های بزرگ تاریخی ایران است