ایران پرس- پس از انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، اتهام‌های زیادی علیه روسیه با ادعای دخالت در این انتخابات مطرح شد. پس از آن نیز این روند تشدید شده و نه فقط این اتهام متوجه روسیه بلکه برخی دگیر کشورهای دیگر مانند ایران و چین نیز شده است.

ادعاهای مدیر اطلاعات ملی آمریکا

در ماه‌های اخیر، آمریکایی‌ها بارها بدون ارائه هر گونه سند وشواهدی روسیه، ایران و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات سوم نوامبر متهم کرده‌اند. در جدیدترین اتهام‌زنی در این زمینه «جان راتکلیف» مدیر اطلاعات ملی آمریکا چهارشنبه شب مدعی شد ایران و روسیه تدابیری را برای تاثیر گذاشتن بر افکار عمومی آمریکایی‌ها اتخاذ کرده‌اند.

وی در ادامه ادعا کرد ایران ایمیل‌هایی برای تشویق به ناامنی در آمریکا و ضربه زدن به دونالد ترامپ در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ارسال کرده است. راتکلیف در ادامه تصریح کرد: ما می‌دانیم که روسیه حتی اطلاعاتی درباره رای‎دهندگان آمریکایی در اختیار دارد. پیشتر «چاد ولف»، سرپرست وزارت امنیت داخلی آمریکا به سناتورها گفته بود ایالات متحده با تهدید دخالت روسیه، چین و ایران در انتخابات روبرو است. این اتهام‌زنی واشنگتن با واکنش منفی روسیه و ایران مواجه شده است.

فرافکنی آمریکا

آمریکا در راستای رویکرد فرافکنانه خود تلاش می‌کند کشورهای رقیب یا مخالف خود را به دخالت در انتخابات این کشور متهم کند، در حالی که واشنگتن خود سابقه بسیار طولانی در زمینه مداخله در امور دیگر کشورها از دخالت مستقیم و غیرمستقیم در انتخابات تا انواع اقدامات براندازانه به ویژه تدارک و انجام کودتا برای سرنگونی سران مخالف و روی کار آوردن عوامل دست‌نشانده‌اش در کارنامه خود دارد.

این بار نیز مقامات ارشد اطلاعاتی و امنیتی آمریکا که سابقه بسیار بدی در زمینه دخالت آشکار و پنهان در تحولات سیاسی دیگر کشورها دارند، با فرافکنی و اتهام‌زنی به دنبال بهانه‌ای به منظور تشدید فشارها علیه کشورهای رقیب و مخالف واشنگتن یعنی روسیه، ایران و چین برآمده‌اند. به گفته «پاول شاریکوف»، کارشناس سیاسی روس، دلیل تیرگی روابط دوجانبه آمریکا وروسیه این است که «مساله روسیه» به موضوعی برای مبارزات داخلی سیاسی آمریکا تبدیل شده است.

دخالت روسیه در انتخابات آمریکا

روسیه بارها شاهد دخالت آشکار آمریکا در انتخابات خود و نیز تشویق مخالفان دولت مسکو از سوی واشنگتن برای برپایی اعتراض‌ها و تجمعات در واکنش به نتایج انتخایات پارلمانی و یا ریاست جمهوری روسیه بوده است. در واقع واشنگتن در چند انتخابات اخیر روسیه به طور مستقیم وارد عرصه جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای علیه دولت مسکو و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شده بود.

به رغم این سابقه بد، آمریکایی‌ها از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 2016 و پس از پیروزی دونالد ترامپ، جنجال بزرگی درباره دخالت روسیه در این انتخابات به نفع ترامپ و به ضرر هیلاری کلینتون نامزد دموکرات به راه انداختند و حتی دولت اوباما به این بهانه در دسامبر 2016 ضمن بستن برخی دفاتر دیپلماتیک روسیه در آمریکا به اخراج شماری از دیپلمات‌های روسی اقدام کرد.

دخالت مکرر آمریکا در امور داخلی ایران

درباره ایران نیز نگاهی به عملکرد آمریکا نشان می‌دهد که واشنگتن در کنار لندن نقش مستقیم در اجرای کودتای سال 1953 علیه دولت ملی مصدق نخست وزیر وقت داشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز آمریکا در چارچوب جنگ تبلیغاتی و رسانه‌ای بارها ضمن تشویق مردم ایران برای مشارکت نکردن در انتخابات، نتایج انتخابات مختلف به ویژه انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 را زیر سئوال برده و صراحتاً مردم ایران را به نافرمانی مدنی و اعتراض علیه نتایج انتخابات تشویق کرده است.

اکنون مساله دخالت ادعایی قدرت‌های خارجی در انتخابات  آمریکا به موضوع روز در این کشور تبدیل شده و از مقامات فدرال تا برخی شرکت‌های فن‌آوری مانند مایکروسافت به طرح این اتهامات بی‌اساس پرداخته‌اند، در حالی که مردم آمریکا اساساً از بازی‌های سیاسی و بی‌اخلاقی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور دچار سرخوردگی شده‌اند.//114

بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت خارجه چین: آمریکا به تلاش برای تغییر نظام سایر کشورها پایان دهد

هشدار پوتین به آمریکا/ زمان هیمنه قدرت‌های بزرگ به پایان رسید