ایران پرس: آمریکا پس از خروج از توافق هسته ای برجام در مه 2018 در چارچوب کارزار فشار حداکثری، گسترده ترین تحریم ها را علیه ایران به مورد اجرا گذاشته و هم چنان هر از چند گاهی تحریم های جدیدی را اعلام می کند.

با این حال هم اکنون به اذعان مقامات ارشد آمریکایی چیز چندانی برای تحریم ایران باقی نمانده است. 

«رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره ادعای مداخله ایران و روسیه در انتخابات آمریکا و اقدامات مقابله جویانه واشنگتن در قبال آن تصریح کرد: "یکی از مشکلاتی که با آن مواجهیم این است که تاکنون تحریم های زیادی علیه تهران و مسکو وضع کرده‌ایم و بنابراین فرصت های خیلی کمی برای اعمال تحریم های جدید در اختیار داریم و چیز زیادی باقی نمانده است که بتوانیم انجام دهیم."

وی در عین حال تاکید کرد که کاخ سفید در حال بررسی همه اقدامات بازدارنده احتمالی است که می‌تواند در این زمینه علیه ایران، روسیه و چین اعمال کند.

اعتراف مشاور امنیت ملی آمریکا به خالی شدن سبد تحریمی واشنگتن علیه تهران در واقع اذعان به این مساله است که دولت «دونالد ترامپ» ظرف دو سال و نیم اخیر، پس از خروج از توافق هسته ای برجام در مه 2018، هر آنچه در توان داشته، علیه ایران انجام داده و اکنون دیگر ابزار و وسایل جدیدی برای تشدید فشارها ضد ایران در اختیار ندارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا وعده داده بود با خروج از برجام و به راه انداختن کارزار فشار حداکثری، ایران را وادار به مذاکره برای رسیدن به زعم وی «توافقی بهتر» خواهد کرد.

در حالی که بیش از دو سال از این وعده می‌گذرد واشنگتن در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا هدف انواع انتقادها قرار گرفته است.

شکست تلاش های ضد ایرانی ترامپ

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد مشخص و نتیجه بخش درباره ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با تهران و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش به ویژه پس از خروج از برجام متهم کرده‌اند.

وی با بیان اینکه ایران در پی حفظ برجام بدون آمریکا است، بر این خیال واهی است که جمهوری اسلامی سرانجام ناچار می شود برای انعقاد توافقی جدید، با آمریکا وارد مذاکره شود. با این حال نگاهی به سابقه تقابل ایران و آمریکا در چهل سال گذشته، نشان می دهد که ایران هیچگاه در برابر فشارهای تحریمی آمریکا سر خم نکرده است.

در عین حال آخرین دور تحریمی آمریکا به ویژه تحریم 18 بانک و موسسه مالی ایرانی که در 8 اکتبر از سوی وزارت خزانه داری این کشور اعلام شد و تامین اقلام اساسی و انسان دوستانه را برای ایران دشوارتر از گذشته کرد، مصداق عینی جنایت علیه بشریت است.

در واقع واشنگتن که از اعمال تحریم های پیاپی علیه ایران در چند سال گذشته به نتایج مد نظرش یعنی تسلیم تهران در برابر خواسته های غیر منطقی و نامشروع واشنگتن نرسیده، با اقدام تحریمی اخیر خود بر این تصور است که باعث اعمال فشار غیرقابل تحمل به مردم ایران خواهد شد.

به رغم اقدامات متنوع و گسترده آمریکا علیه ایران، واقعیت این است که تهران در چارچوب استراتژی مقاومت حداکثری و اتخاذ انواع راهکارها برای خنثی کردن تاثیر تحریم های ضد انسانی واشنگتن، عملا آمریکا را دچار انزوای حداکثری کرده واکنون نه فقط کشورهای رقیب بلکه حتی شرکای اروپایی واشنگتن نیز بر غیرقانونی و بی تاثیر بودن تحریم های یکجانبه آمریکا تاکید می کنند.

ضمن اینکه دولت ترامپ هر آنچه بوده را مورد تحریم قرار داده و دیگر چیزی برای تحریم های جدید باقی نمانده است. به گفته «فیلیپ گوردون» Philip Gordon، از مشاوران دولت اوباما: "بازبینی سیر اقدامات دولت ترامپ ما را به این نتیجه می‌رساند که ترامپ بر سر تحقق رویای بازگشت ایران به پای میز مذاکره، به زعم خود برای «توافقی بهتر» قمار کرد. آن‌ها تصور می‌کردند از این طریق می‌توانند تشدید ناآرامی‌ها را در ایران رقم زنند، اما هیچکدام از این پیش بینی‌ها درست از آب در نیامد."

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

ادامه لفاظی‌های واشنگتن با طرح تحریم های جدید

خطیب زاده: آمریکایی‌ها نمی‌توانند شکست تحریم‌ها علیه ایران را باور کنند