ایران پرس: برای نخستین بار در تاریخ آمریکا، یک رئیس جمهوری در آستانه دومین استیضاح در دوره ریاست جمهوری خود قرار گرفته است.

در پی حمله هواداران «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به کنگره در روز ششم ژانویه، دموکرات های خشمگین، طرح استیضاح مجدد ترامپ را به جریان انداخته اند.

در پیش نویس این طرح که احتمالا تا روز چهارشنبه در مجلس نمایندگان به رای گذاشته خواهد شد، چند اتهام سنگین متوجه رئیس جمهوری آمریکا شده است. این موارد عبارتند از: «تحریک به شورش»، «تشویق به اقدام غیرقانونی علیه ساختمان کنگره» و «تهدید علیه امنیت و موسسات دولتی آمریکا».

هر یک از این اتهامات درصورت تایید در سنا، موجب برکناری ترامپ از سمت ریاست جمهوری و چه بسا زندانی شدن وی خواهد شود. 

«چاک شومر» رهبر اقلیت دموکرات سنا می گوید: "آن چه در پایتخت آمریکا اتفاق افتاد، شورشی علیه آمریکا بود که تحریک کننده آن ترامپ بود. این رئیس جمهوری نباید حتی یک روز بیشتر بر سر کار باشد."

نگرانی سناتورهای جمهوری خواه از احتمال استیضاح ترامپ

با این حال، به نظر نمی رسد، جمهوریخواهان سنا که هنوز اکثریت این نهاد مهم را در اختیار دارند، حاضر شوند یک رئیس جمهوری هم حزبی آنان برای دو بار در طول یک دوره چهار ساله ریاست جمهوری استیضاح، محاکمه و برکنار شود، بویژه این که تا پایان ریاست جمهوری ترامپ فقط یازده روز باقی مانده است.

 آنان درعین حال نگران هستند که ورود به فرآیند محاکمه و برکناری رئیس جمهوری آمریکا در روزهای به شدت ملتهب و تنش آلود کنونی آمریکا، آشوب های جدیدی به راه اندازد.

«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه، می گوید: "استیضاح ترامپ در کنگره در این شرایط، اختلاف و تفرقه در کشور را افزایش می دهد و نهاد ریاست جمهوری را تضعیف می کند."  

این سخنان پس از آن اعلام شد که گراهام در هنگام عبور از ترمینال فرودگاهی در واشنگتن، از طرف حامیان ترامپ درمحل، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت تا جایی که سرانجام این سناتور جمهوریخواه سابقا حامی ترامپ، با اسکورت پلیس از میان جمیعت خشمگین خارج شد.

طرفداران ترامپ از گراهام خشمگین هستند که در جلسه روز چهارشنبه بعد از حمله معترضان به کنگره گفت: "«دیگر کافیست»، جو بایدن رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا است." 

از این رو قابل انتظار است که شروع محاکمه احتمالی ترامپ در سنا تا چه اندازه به موقعیت سناتورهای جمهوریخواه نزد آن دسته از رای دهندگان آمریکایی که همچون ترامپ، انتخابات نوامبر 2020 را متقلبانه می دانند، لطمه می زند. 

با این حال، دموکرات ها در تلاش هستند ترامپ را به شیوه ای تحقیر آمیز از کاخ سفید بیرون کنند؛ بویژه این که وی خبر داد که در مراسم تحلیف جو بایدن، رئیس جمهوری بعدی آمریکا شرکت نمی کند.

ترامپ همچنین در آخرین توییت های خود پیش از بسته شدن دائمی حساب های توئیتری خویش، اشاراتی به تلاش برای رهبری 75 میلیون رای دهنده در انتخابات ریاست جمهوری داشته است.

این اشارات، نگرانی هایی را در میان دموکرات ها ایجاد کرده است که تا حداقل تا چهار سال آینده، دولت را در اختیار دارند و دو سال دیگر، با انتخابات میاندوره ای کنگره مواجه خواهند بود.

از این رو، ساکت و منزوی کردن ترامپ یکی از اصلی ترین اولویت های دموکرات ها طی ماه های آینده به شمار می آید، روندی که اگر با محاکمه در سنا و برکناری از مقام ریاست جمهوری نیز همراه باشد، برای دموکرات ها مطلوب تر خواهد بود.   

نویسنده: امیرعلی ابوالفتح 

117

بیشتر بخوانید:

استعفای رئیس پلیس کنگره آمریکا

حادثه کنگره؛ آغاز عصر پسا آمریکا و نماد افول آن