وزیر خارجه دولت آمریکا در اولین نشست خبری خود، با تاکید بر لزوم بازگشت ایران به پایبندی به تعهدات برجامی، گفت از بازگشت به توافق هسته‌ای به عنوان بستری برای مذاکرات و توافق گسترده‌تر استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، «آنتونی بلینکن» بامداد پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی، تغییرات اقلیمی را یک مسئله امنیت ملی عنوان کرد که در استراتژی دفاع ملی بعدی گنجانده خواهد شد.

وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه دولت جدید قصد دارد در اقدامات دولت پیشین به ریاست «دونالد ترامپ» تجدید نظر کند، افزود حوثی‌ها به متحد ما یعنی سعودی‌ها حمله کردند. مسئله حوثی‌ها و یمن اکنون اولویت ماست.

وی همچنین گفت حق دولت جدید واشنگتن است که در قراردادهای تسلیحاتی بازنگری کند.

بلینکن درباره موضع دولت جدید آمریکا در خصوص توافق‌های سازش کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی نیز گفت ما از توافق‌های آبراهام حمایت می‌کنیم و عادی‌سازی روابط اسرائیل با همسایگانش اهمیت دارد و امیدواریم آنها این موضوع را تقویت کنند.

بلینکن درباره موضوع ایران، توافق هسته‌ای و درخواست تهران برای برداشته شدن تحریم‌ها، خاطرنشان کرد بایدن بسیار شفاف بوده، اگر ایران به پایبندی کامل از تعهدات خود ذیل برجام بازگردد، آمریکا نیز همان کار را می‌کند.

وی همچنین افزود آمریکا از بازگشت به برجام به عنوان بستری برای ایجاد توافق قوی‌تر و طولانی‌تر که دیگر مسائل مشکل‌زا در روابط با ایران را برطرف کند، با کمک متحدان خود استفاده می‌کند، اما هنوز فاصله زیادی با آن نقطه داریم.

وزیر خارجه جدید آمریکا همچنین روابط با چین را مهمترین رابطه آمریکا با یک کشور خارجی دانست، اما اتهامات علیه چین را تکرار کرد و گفت همچنان معتقدم که چین مرتکب نسل‌کشی شده و این موضع آمریکا تغییری نکرده است.

وزیر خارجه آمریکا همچنین طی اظهاراتی مداخله‌جویانه با ابراز نگرانی درباره بازداشت «الکسی ناوالنی» چهره ضد دولت روسیه در مسکو، اظهار کرد به نظر می‌رسد دولت روسیه از یک مرد، یعنی ناوالنی می‌ترسد.

بلینکن همچنین گفت دولت جدید آمریکا در حال بررسی گزارش‌های خبری تایید نشده مبنی بر ارائه مشوق‌های مالی توسط دولت روسیه به شبه‌نظامیان افغانستان برای هدف قرار دادن نیروهای آمریکایی، است.// 114

بیشتر بخوانید:

وزیر خارجه جدید آمریکا: آمریکا با متحدانش در پی توافق گسترده با ایران است

تلاش واشنگتن برای افزایش فشار بر ایران از طریق سازمان ملل متحد