ایران پرس: با افزایش تنش‌های لفظی میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ، «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا پنج شنبه شب در پیامی تهدید‌آمیز و با ادبیاتی خصمانه از آمادگی این کشور برای جنگ با کره شمالی سخن گفت.

لوید آستین هشدار داد: "قطعاً ما آماده‌ایم «امشب نبرد کنیم»، ما به انتقال نهایی کنترل عملیاتی زمان جنگ به فرماندهی نیروهای ترکیبی آینده تحت فرماندهی جمهوری کره ادامه می‌دهیم."

موضع گیری ها و اظهارات خصمانه مقامات دولت «جو بایدن» علیه کره شمالی به ویژه در جریان سفر اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه و لوید آستین به ژاپن و کره جنوبی دو چندان شد.

تقویت متحدان آمریکا در آسیا برای تقابل با کره شمالی و چین از جمله اهداف سفر این دو مقام ارشد آمریکایی به شرق آسیا توصیف شده است.

بلینکن روز پنجشنبه تصریح کرد که دولت بایدن طی چند هفته آینده سیاست واشنگتن در قبال کره شمالی را مورد بازبینی قرارداده وتشدید فشارها علیه این کشور را به‌عنوان یکی از گزینه‌ها مورد ارزیابی قرارمی‌دهد. ضمن اینکه با وجود هشدارهای پیاپی پیونگ یانگ، نیروهای نظامی کره جنوبی و آمریکا پس از یک توقف یک ساله به دلیل شیوع ویروس کرونا، مجدداً رزمایش‌های خود را از سرگرفتند.

دولت بایدن در چند هفته اخیر پیام های متعددی را برای کره شمالی ارسال کرده و درآن مدعی آمادگی برای از سرگیری گفت وگوها بین دو کشور شده بود. با این حال تجربه ناکام مذاکرات دو کشور در بالاترین سطح یعنی بین سران آمریکا و کره شمالی در دوره زمامداری «دونالد ترامپ» به پیونگ یانگ این نکته را فهماند که رویکرد مذاکراتی آمریکا صرفا به معنای اجرای بی قید و شرط خواسته های واشنگتن بدون دادن هیچ امتیازی از جانب طرف آمریکایی است.

بدعهدی دولت واشنگتن در تعهدات خود در قبال پیونگ یانگ

در واقع کره شمالی در دوره ترامپ شاهد پیمان شکنی و بدقولی های مکرر واشنگتن در عمل کردن به وعده هایی بوده که به پیونگ یانگ در قبال اقدامات آن برای کاهش توانمندی هسته ای اش داده شده بود.

همین مساله باعث شده تا مقامات ارشد کره شمالی به پیام های اخیر دولت بایدن برای شروع دوباره مذاکرات بی اعتنایی کنند. کره شمالی بامداد پنجشنبه با اعلام اینکه آمریکا با ارسال چند پیام از طریق ایمیل و تلفن به دنبال برقراری تماس با این کشور بوده است، تلاش دولت بایدن برای برقراری تماس با این کشور را «اقدامی فریبکارانه و سخیف» توصیف و تأکید کرد که تا زمانی که واشنگتن سیاست‌‌های خصمانه خود را تغییر ندهد، با‌ آن وارد مذاکره نخواهد شد.

ضمن اینکه اقدام خصمانه دولت بایدن در زمینه از سرگیری رزمایش ها با کره جنوبی با واکنش تند پیونگ یانگ مواجه شده است. «کیم یو جونگ» خواهر «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی اوایل هفته جاری با انتقاد ازدولت بایدن، رزمایش‌های مشترک واشنگتن و سئول در شبه‌ جزیره کره را بعنوان تمرینی برای حمله به کره شمالی توصیف کرده و به آمریکا هشدار داد که اگر خواهان آرامش است از دست زدن به اقداماتی که می تواند به وخامت اوضاع بیانجامد، خودداری ورزد.

با این حال موضع گیری نامتعارف وزیر دفاع آمریکا که آشکارا از آمادگی برای جنگ با کره شمالی سخن گفته نشان می دهد که دولت بایدن قصد دارد رویکرد تهدید و تشدید فشارها را علیه پیونگ یانگ در چهار سال آینده دنبال کند.

درمقابل کره شمالی با توجه به قدرت نظامی و هسته ای خود نشان داده که مرعوب تهدیدات واشنگتن نمی شود و آمادگی کاملی برای مقابله با هرگونه اقدامات خصمانه از جانب آمریکا دارد. 

«جاستین برونک» کارشناس نظامی می گوید: "برای آمریکا توسل به هر کدام از گزینه های نظامی جهت مقابله با کره شمالی، بدون هزینه گزاف و خطرات جدی امکان پذیر نیست."

پیونگ یانگ اعلام کرده تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام کره شمالی پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد. لذا امید دولت بایدن برای گرفتن امتیازی در این زمینه ها از پیونگ یانگ واهی خواهد بود.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر 

117

بیشتر بخوانید:

هشدار خواهر رهبر کره شمالی به دولت بایدن؛ «دردسر درست نکنید!»

رویترز: کره شمالی به دولت بایدن برای مذاکره پاسخی نداد