به گزارش خبرگزاری ایران پرس، جورج فلوید شهروند سیاهپوست ساکن مینه سوتا بود که درک شووین پلیس آمریکایی با قرار دادن زانوی خود بر گردن وی، او را به قتل رساند.
دادگاه شووین پس از 10 ماه از واقعه قتل جرج فلوید، اخیراً برگزار و روز گذشته (سه شنبه) هئیت منصفه درباره وی وارد شور شد.
این دادگاه، شووین را در تمامی موارد اتهامی گناهکار شناخت؛ وی به قتل غیرعمد از طریق یک فعل مجرمانه (قتل درجه 2)، قتل عمد از طریق ارتکاب یک اقدام خطرناک (قتل درجه 3) و آدمکشی غیرعمد درجه دوم متهم بود که در هر سه مورد گناهکار شناخته شد.
همزمان با اعلام رأی هیأت منصفه دادگاه جورج فلوید و مجرم شناخته شدن شووین افسر پلیس متهم در این پرونده در همه موارد اتهامی، دهها شهروند آمریکایی غالباً آفریقایی تبار در مقابل دادگاه شهر مینیاپولیس تجمع کردند و علیه نژاد پرستی شعار سر دادند.
مقامات پلیس آمریکا پیش از این، از اعلام آماده باش کامل به نیروهای پلیس این کشور برای مقابله با هرگونه شورش احتمالی در آستانه برگزاری دادگاه قتل فلوید خبر داده بودند.
برگزاری دادگاه فلوید بازتاب های بسیاری در افکار عمومی جامعه آمریکا و خارج از این کشور داشت.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی گفت: "این یک قتل در روز روشن بود که همه جهان آن را مشاهده و نظاره کرد. نژادپرستی سیستماتیک لکه ای بر روح ملت است. اعتراضاتی که پس از قتل جورج فلوید در آمریکا دیده شد، چیزی بود که ملت از زمان جنبش حقوق مدنی تاکنون ندیده بود و این اعتراضات مردم از نژادهای مختلف را متحد کرد."
«کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا نیز در اظهاراتی از مجلس سنا خواست تا قانون موسوم به «عدالت جورج فلوید» را تصویب کند. این قانون پیش از این توسط مجلس نمایندگان تصویب شده و هدف اصلی از طرح آن متوقف کردن تاکتیک های تهاجمی و خشن پلیس علیه سیاهپوستان و سایر اقلیت های قومی و قبیله ای در آمریکا است.
براساس داده های جمع آوری شده توسط موسسه تحقیقاتی موسوم به «مکان یابی خشونت های پلیس» از سال 2013 تاکنون هر سال هزار و صد نفر به دست نیروهای پلیس آمریکا کشته می شوند و تقریبا همه قربانیانی که از تاریخ 29 ماه مارس تاکنون به دست نیروهای پلیس کشته شده اند مرد بوده اند که اکثریت آنها را سیاه پوستان و لاتین تبارها تشکیل می دهند. اکثریت آنها نیز زیر 30 سال بودند. چهار نفر از این افراد نیز نوجوان بودند
دکتر «فیلیپ استینسون» استاد عدالت کیفری در دانشگاه ایالتی «باولینگ گرین» در این زمینه گفت: "حیرت آورترین جنبه این آمار این است که در یکی دو دهه ای که محققان شروع به مطالعه و پیگیری این قبیل رویدادها کرده اند، آمار و ارقام، تغییر چندانی نیافته اند. حتی در شرایطی که تصاویر ضبط شده توسط تلفن همراه افراد و نیز دوربین های نصب شده روی لباس نیروهای پلیس، مخفی کردن بحث خطای انسانی و سوء استفاده از قدرت توسط پلیس را دشوارتر کرده است ولی باز هم تنها یک و یک دهم درصد افسرانی که دست به قتل غیرنظامیان می زنند در دادگاه به قتل محکوم می شوند."
حکم شووین در حالی صادر شد که ماجراهای مرگ «دانته رایت» 20 ساله در بروکلین سنتر در 11 مایلی محل مرگ فلوید، و «آدام تولیدو» 13 ساله در شیکاگو پرونده های جدیدی در اعمال خشونت از سوی پلیس آمریکا هستند.
رایت، یک مرد سیاهپوست به ضرب گلوله «کیم پاتر»، مامور زن پلیس، در ماجرای یک اعلام ایست از طرف پلیس کشته شد.
«تولیدو» نیز به ضرب گلوله کشته شد در حالی که پلیس ادعا می کرد وی تا دقایقی پیش از جان باختن، مسلح بوده است. اما فیلم دوربین همراه پلیس نشان می دهد وی دستانش را در حالی که خالی بود، بالای سر برده بود.
دادگاه شووین اکنون وی را گناهکار شناخته است اما این حکم عملکرد پلیس، نظام عدالت کیفری و نابرابری های نژادی دیرینه در آمریکا را توجیه نمی کند.
«ایلهان عمر» عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت: "در جامعه آمریکا سالهاست که عدالت اجرا نشده است."
117
بیشتر بخوانید:
آماده باش در همه شهرهای آمریکا در آستانه صدور رای دادگاه قتل "جورج فلوید"
شهادت رئیس پلیس مینیاپولیس درباره قتل فلوید
محاکمه قاتل «جرج فلوید»، امیدی کم سو برای پایان خشونت پلیس آمریکا