کشورهای غربی بهویژه آمریکا طی سالهای گذشته از دولت اوکراین حمایتهای مالی و نظامی گستردهای داشته و پس از شروع درگیریها در این کشور نیز به حمایتهای خود در کنار اعزام مزدور ادامه دادهاند. آمریکا تاکنون محمولههای نظامی بسیاری از جمله موشکهای ضد تانک جاولین به اوکراین ارسال کرده است.
مسکو بارها گفته است که ارسال تسلیحات غربی تنها باعث طولانی شدن درگیری می شود و حتی هشدار داده است که نیروهای روسیه به طور بالقوه می توانند چنین تسلیحاتی را هدف قرار دهند.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رئیس جمهور آمریکا گفت که اجازه میدهد تا 800 میلیون دلار کمک نظامی در قالب سلاح، مهمات و سایر کمکهای امنیتی به اوکراین اختصاص یابد.
بایدن گفته که این بسته شامل سامانههای توپخانه، گلولههای توپخانه و نفربرهای زرهی است.
رئیسجمهور آمریکا به تازگی گفت که کشورش قصد دارد کمکهای نظامی بیشتری از جمله سامانههای ضدهوایی، هواپیماهای بدون سرنشین، موشکهای ضد تانک، سلاحهای سبک و مهمات به کییف ارائه کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه 21 فوریه گذشته با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن (24 فوریه) نیز حمله نظامی به اوکراین را آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
درگیریها بین روسیه و اوکراین همچنان ادامه دارد.125