نماینده آمریکا در روند صلح افغانستان با وزیر امور خارجه این کشور دیدار و درباره اوضاع امنیتی افغانستان گفتگو کرد.

به گزارش دوشنبه ایران پرس، «زلمی خلیل زاد» با «صلاح الدین ربانی» درباره امنیت و ثبات افغانستان، نشست های منطقه ای و جهانی از جمله نشست ژنو برای افغانستان و همکاری های منطقه ای برای رسیدن به صلح گفتگو کرد.

خلیل زاد مدعی شد که آمریکا به تامین امنیت، برقراری صلح و ثبات درافغانستان متعهد است.

پیش از این خلیل زاد با «اشرف غنی» رییس جمهور، «ژنرال دوستم» معاون اول رییس جمهور و «عطا محمد نور» رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز دیدار و درباره روند صلح گفتگو کرده بود.

اظهارات این دیپلمات آمریکائی در حالیست که آمریکا از زمان یورش به افغانستان از سال 2001  تاکنون به بهانه مبارزه با تروریسم، قادر به تامین امینت و پایان جنگ نیست و کارشناسان مسایل سیاسی منطقه براین باورند که تنها با خروج نظامیان خارجی از افغانستان امنیت به این کشور بازمی گردد.

از دیدگاه مردم افغانستان، بستر اجرای هرگونه طرح و برنامه اقتصادی ایجاد امنیت در همه مناطق این کشور است و این درحالی است که دولت کابل نه فقط به این مقوله توجه ندارد، بلکه جناح‌های درونی دولت، رئیس جمهوری را به اعزام نکردن نیروهای نظامی به مناطقی که احتمال سقوط آنها ازسوی طالبان وجود دارد و مقامات محلی نیز هشدارمی‌دهند، متهم می‌کنند.

هدف از دومین دور سفر منطقه‌ای «زلمی خلیل‌زاد» نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان، زمینه‌سازی برای مذاکرات صلح دولت افغانستان و گروه طالبان اعلام شده است.

گفته می‌شود «خلیل‌زاد» در این سفر از دولت افغانستان و گروه طالبان می‌خواهد که نمایندگان دارای اختیارات را برای مذاکرات صلح تعیین کنند.

شورای‌عالی صلح افغانستان نیز اعلام کرده است: به‌زودی هیات مذاکره کننده شورای عالی صلح تعیین خواهد شد.

گروه طالبان نخستین بار روز جمعه در نشست صلح مسکو شرکت کرد و هیات پنج نفره این گروه در این نشست، خروج نیروهای خارجی از افغانستان را خواستار شد.

جنگ افغانستان طولانی‌ترین جنگ تاریخ آمریکا است که هزینه‌های مالی و جانی بسیاری برای این کشور داشته است.

از آغاز حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 میلادی تاکنون بیش از 2 هزار و دویست نظامی آمریکایی در افغانستان کشته و شمار بسیار بیشتری نیز زخمی شدند و بیش از یک تریلیون دلار هزینه داشته است.

138/110

بیشت بخوانید:

گزارش: گفت وگوهای صلح افغانستان باحضور کشورهای منطقه

تلاش آمریکا برای حفظ جنگ در افغانستان

دیدار خلیل‌زاد با اشرف‌غنی؛ صلح با طالبان محور گفت وگوها