ایران پرس- مجلس ملی کره جنوبی از تلاش سئول برای جلب حمایت مسکو از مساله عاری سازی کره شمالی از تسلیحات هسته ای خبر داد.

"مون هی سانگ"‌ MOON HEE SANG رئیس مجلس ملی کره جنوبی گفت: رئیس شورای فدراسیون روسیه حامی تعمیق رابطه بین مسکو، سئول و پیونگ یانگ است.

اوهمچنین تصریح کرد از "والنتینا ماتوینکو"، رئیس شورای فدراسیون روسیه، خواسته است  به روند مذاکرات عاری سازی هسته ای  شبه جزیره کره کمک کند.

گفته می شود پیش از این مذاکراتی بین روسای مجلس ملی کره جنوبی و شورای فدراسیون روسیه درباره سفر "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور این کشور به کره جنوبی برگزار شده است.

سخنان رئیس مجلس ملی کره جنوبی درباره تلاش کشورش برای حمایت از خلع سلاح هسته ای کره شمالی حاکی از برنامه دولت سئول برای استفاده از ظرفیت های مسکو برای کمک به نتیجه بخشی گفت وگوهای  پیونگ یانگ  و واشنگتن در این زمینه است.  

این موضع جدید کره جنوبی درحالی است که دور جدید مذاکرات کره شمالی و آمریکا  در استکهلم سوئد راه به جایی نبرد و مذاکرات دو کشور همچنان متوقف مانده است.

از نظر مقامات کره جنوبی، طولانی شدن روند مذاکرات کره شمالی و آمریکا برای رسیدن به توافق برای خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ موجب شده تا تداوم فضای ابهام در این زمینه بر مسئله تنش زدایی در مناسبات دو کره نیز تاثیر منفی بگذارد و ناامنی روانی در این منطقه تقویت شود.

این موضع رئیس مجلس ملی کره جنوبی درباره لزوم کمک روسیه به مذاکرات آمریکا و کره شمالی از یک نگرانی حکایت دارد.

تهدید صریح مقامات آمریکایی درباره آنکه تا زمانی که بین واشنگتن و پیونگ یانگ توافقی نشود، هرگونه توافق دو کره برای صلح  قابل پذیرش  نخواهد بود، مقامات سئول را با این نگرانی مواجه کرده است که دستاوردهای حاصله از حدود دو سال تلاش برای تنش زدایی در روابط با کره شمالی به دلیل این رویکرد غیر منطقی و غیرسازنده واشنگتن به یکباره از بین برود.       

"اندره ایوانف" کارشناس ارشد روس و استاد روابط بین الملل گفته است؛

در هر مرحله به محض اینکه فضایی برای صلح در شبه جزیره کره حاصل می شود آمریکا اتهامات و خواسته های جدیدی مطرح می کند، که این مسئله تمایل به توافق برای صلح را از بین میبرد.

علاوه برآنکه آمریکا، مانعی بر سر توافق دو کره برای عادی سازی روابط دو جانبه است، همچنان آن کشور به کارشکنی خود در روند گفت وگوها با پیونگ یانگ نیز ادامه می دهد.

کاخ سفید در رویکرد زیاده خواهانه خود خلع سلاح هسته ای کره شمالی را تا قبل ازبرداشتن تحریم ها ضد این کشور دنبال می کند در حالی که پیونگ یانگ با توجه به بدعهدی های مکرر آمریکا به تعهدات خود در قالب مذاکرات شش جانبه هسته ای که در سال 2008 متوقف شد و همچنین سه دور گفت وگوی "کیم جونگ اون" و "دونالد ترامپ" در بیش از یکسال گذشته، حاضر به انجام توافق  با این کشور با مدل مورد نظر واشنگتن نیست.       

در شرایطی که کره شمالی حاضر به تمکین از سیاست فریب آمریکا در مذاکرات بر مبنای خلع سلاح کامل هسته ای آن کشور و پس از آن برداشتن تحریم ها از سوی کاخ سفید نیست، نقش دیگر کشورها از جمله روسیه برای حمایت از مذاکرات خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ، از طریق وادار کردن واشنگتن به تجدید نظر در این سیاست معنا پیدا می کند.     

نویسنده: محمدرضا عسگری

117

بیشتر بخوانید:

هشدار کره شمالی به آمریکا درباره ادامه تحریم ها ضد پیونگ یانگ/ تحلیل

تقلای متحدان آمریکا در شرق آسیا برای احیای مذاکرات شبه جزیره کره/ تحلیل

نشست نافرجام استکهلم و هشدار کره شمالی به آمریکا/ تحلیل

شکست مذاکرات هسته ای آمریکا و کره شمالی/ تحلیل