فرستاده ویژه آمریکا در امور افغانستان در سفری به کابل در صدد تشکیل حکومت مشارکتی با طالبان است.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، منابع خبری در افغانستان اعلام کرده‌اند، «زلمی خلیل‌زاد» در سفر خود به کابل درباره  طرح حکومت مشارکتی با طالبان، علاوه بر دیدار با «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری، با «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی، «حامد کرزی» رئیس جمهوری پیشین وشمار دیگری از مقامات افغانستان دیدار و به آنها توصیه کرده است هرچه زودتر دیدگاه‌های خود را در باره این طرح به وی اعلام کنند.

این طرح جنجالی خلیل‌زاد همانند طرح های شکست خورده دیگر وی، مخالفان زیادی در افغانستان دارد که محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان مخالف نخست آن می باشد.

اشرف غنی که با طرح دولت موقت و مشارکتی بشدت مخالف است، بارها این طرح را به مثابه از بین بردن نظام افغانستان خوانده و تأکید کرده تا وی زنده است، اجازه نمی دهد دولت موقت شکل بگیرد.

«محمدیونس قانونی» عضو ارشد حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز پیش از این از عواقب دولت موقت هشدار داده و گفته بود، هیچ ضمانتی وجود ندارد که با پایان دوره دولت موقت، طالبان حاضر به برگزاری انتخابات شوند و احتمال آن هم وجود دارد که شورای حل و عقد و امارت اسلامی تشکیل دهند و جنگی دیگری آغاز شود.

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هم پس از دیدار با خلیل‌زاد هیچ اشاره ای به طرح جدید وی نکرد و گفت که با وی در باره بازنگری توافقنامه دوحه بحث کرده‌اند.

«مسعوده کروخی» نماینده هرات در مجلس نمایندگان افغانستان معتقد است: "تغییرات جدیدی در روند صلح افغانستان در حال شکل گیری است و معضل کنونی افغانستان توسط چند نفر در دوحه قابل حل نیست."

«سید اکبر آغا» از فرماندهان سابق گروه طالبان ضمن مخالفت با طرح دولت مشارکتی توسط خلیل‌زاد گفت: این نوع حکومت باید به خواست افغان ها باشد و آمریکا نباید در آن دخالتی نداشته باشد.

نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان که بارها به کشورهای منطقه از جمله افغانستان سفر کرده، عامل اصلی شکست مذاکرات صلح افغانستان در قطر است، که از این طریق در صدد تشکیل دولت موقت و براندازی دولت اشرف غنی بود.

117

بیشتر بخوانید:

نخستین سفر "خلیل زاد" به افغانستان پس از توافق آمریکا با طالبان/ تحلیل