ایران پرس: هیاتی از طالبان به ریاست مسئول کمیسیون تصفیه طالبان برای گفتگو با مقامات سوئیسی و سازمان های غیردولتی راهی سوئیس شد.

طالبان از بدو کسب قدرت در افغانستان در 15 اوت 2021 تا به امروز برای کسب مشروعیت نزد جامعه بین المللی تلاش می کند.

مقامات طالبان بازگشایی برخی سفارتخانه ها و دفاتر دیپلماتیکی برخی کشورها در کابل را سرآغاز روند به رسمیت شناخته شدن دولت موقت افغانستان قلمداد می کنند.

به دلیل بحران اقتصادی، فقر و کمبود امکانات در افغانستان، دریافت کمک های بشردوستانه و لغو تحریم ها اصلی ترین  دلیل سفرهای خارجی مقامات طالبان عنوان می شود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، وزارت امور خارجه‌ سوئیس ورود هیأت  طالبان به ریاست لطف الله حکیمی رئیس کمیسیون تصفیه (پاکسازی) این گروه را تایید کرده اند.

این گروه با هدف  گفت و گو در باره کمک‌های بشردوستانه و حقوق‌بشری به ژنو سفر کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه‌ سوئیس در این باره گفت: "این هیأت پشت درهای بسته با صلیب سرخ و سایر سازمان‌های غیردولتی درباره دسترسی نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه، حفاظت از امدادگران و احترام به حقوق‌بشر گفت‌وگو خواهد کرد".

هیأت طالبان این هفته با مقام‌های سوئیس نیز دیدار می کند.

طالبان در مورد سفر هیأت این گروه به سوئیس اظهارنظر نکرده است.

در حال حاضر دریافت کمک های بشردوستانه برای مردم افغانستان به مسئله ای حیاتی مبدل شده است.

مردم این کشور به دلیل اوضاع نابسامان اقتصادی و توقیف دارایی های این کشور در آمریکا به بهانه به قدرت رسیدن طالبان در شرایط بدی به سر می برند.

بسیاری از سازمان های بین المللی و بشردوست در مورد مرگ و گرسنگی میلیون ها تن از مردم افغانستان در فصل زمستان هشدار داده اند.

در حال حاضر همزمان با شیوع سویه اومیکرون و افزایش نگرانی ها از مرگ و میر مردم افغانستان، اکثر بیمارستان های ویژه درمان کرونایی این کشور به دلیل نبود امکانات تعطیل شده اند.

به رغم هشدارها و تظاهرات افغان ها در اعتراض به مسدود شدن دارایی های کشورشان، واشنگتن حاضر نیست پول توقیف شده بانک مرکزی افغانستان را آزاد کند.

هشدار سازمان بشردوست در مورد افغانستان
سازمان بین المللی مهاجرت ضمن برآورد نیاز آوارگان داخلی در افغانستان و پناهجویان افغان در کشورهای همسایه در مورد اوضاع انسانی در این کشور هشدار داده است.

جنگ و ناامنی شمار زیادی از مردم افغانستان را از خانه و کاشانه شان آواره کرده و همزمان افزایش فقر در این کشور به تمایل مردم برای مهاجرت دامن زده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت امروز چهارشنبه هشدار داد، افغانستان با خطر واقعی سقوط سیستماتیک و فاجعه انسانی روبه‌رو است و تقریباً همه مردم افغانستان در زیر خط فقر هستند.

همزمان با هشدار امروز صندوق کمک سازمان ملل متحد در مورد احتمال مرگ یک میلیون کودک افغان بر اثر سوءتغذیه، اوگوچی دانیلز معاون مدیر کل عملیات گفت: "بحران جاری در افغانستان نیازهای بشردوستانه را تشدید کرده و به مهاجرت داخلی افغان ها و مهاجرت به کشورهای همسایه دامن زده است."

این سازمان تاکید کرد، برای پاسخ به نیازهای بشردوستانه فوری  به ۳.۶ میلیون نفر آسیب‌دیده از بحران در داخل و شش کشور همسایه افغانستان، کمکی 589 میلیون دلاری لازم است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت تاکید کرد، هم اکنون 50 درصد مردم افغانستان نیازمند دریافت کمک هستند.

این سازمان افزود، جمعیت افغان های نیازمند دریافت کمک نسبت به پیش از به قدرت رسیدن طالبان در 15 اوت  2021 ،  30 درصد افزایش یافته است.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل 11 فوریه به گرسنگی نیمی از مردم افغانستان اشاره کرد و گفت، افغانستان به مویی بند است. دبیر کل سازمان ملل در ادامه هشدار خود، خواستار تزریق هرچه سریع تر کمک نقدی به افغانستان شده بود.

بحران اقتصادی در افغانستان فقط به کمبود مواد غذایی در افغانستان منجر نشده، مقامات بهداشت و درمان این کشور از توقف درمان کرونا در بیمارستان های ویژه درمان مبتلایان به این ویروس به دلیل کمبود وسایل و تجهیزات خبر داده اند.

علیرضا فراهانی

بیشتر بخوانید:

تداوم کمک‌های انساندوستانه ایران به مردم نیازمند افغانستان