ایران پرس- معاون رئیس‌جمهورامریکا، بار دیگر با طرح ادعاهای واهی؛ ایران را «تهدیدی برای غرب» و «عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه» خواند. 

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو، «مایک پنس» معاون رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه تاکید کرد؛ کشورش از این پس تلاش های ایران را در جهت ایجاد  انچه وی ناپایداری در منطقه خواند؛ نادیده نخواهد گرفت.

این نخستین بار نیست که مقام های کاخ سفید، با اینگونه لفاظی ها سعی دارند ایران را بعنوان منبع تهدید در منطقه نشان دهند. پنس پیشتر هم در کنفرانس امنیتی مونیخ با انتقاد از توافق هسته‌ای ایران گفته بود رفع تحریم‌های هسته‌ای به ایران کمک کرده است که منابع بیشتری برای بی‌ثبات کردن منطقه در اختیار داشته باشد.

این سخنان درحالی دستمایه اظهارات مقام‌های کاخ سفید علیه ایران قرار گرفته است که سیاست‌های خاورمیانه‌ای امریکا، منطقه را به آشوب و جنگ و تجزیه کشانده و غرب آسیا به جولانگاه گروه های تروریستی مورد حمایت امریکا، اسراییل و عربستان تبدیل شده است. مایک پنس شاید ترجیح می دهد که از این واقعیت ها عبور کند و بر نقش مخرب امریکا در منطقه سرپوش بگذارد.

اما در باره اینکه چه جریانی عامل بی ثبات کردن منطقه است، لازم است مقام های امریکا نگاهی ازدرون به خود داشته باشند تا شاید به یاد آورند که این امریکا بود که منطقه را در گیر جنگ پیشدستانه کرد. امریکا در حالی به افغانستان لشکرکشی کرد که عاملان اصلی واقعه 11سپتامبر مطابق گزارش تحقیقاتی امریکا القاعده بود.

یعنی همان عناصری که امریکا آنها را بوجود آورد تا در افغانستان با ارتش سرخ شوروی بجنگند. تحقیقات امریکا نشان داد 15 تن از 19 ربایندۀ هواپیماهایی که در تاریخ 11سپتامبر سال 2001 به امریکا حمله کردند، از اتباع عربستان سعودی بودند؛ کاخ سفید اما بخاطر حفظ منافع راهبردیاش با عربستان مدتها تلاش کرد این بخش از گزارش را علنی نکند.

اقدامات امریکا برای بی ثبات کردن منطقه

درباره حمایت های امریکا از تروریسم و نا امن کردن کشورهای منطقه اما حرف های شنیدنی فراوان است که باید گفته شود. اقدامات امریکا برای بی ثبات کردن منطقه در چند سال اخیر با کمک های امریکا به داعش وایجاد محیطی امن برای ادامه فعالیتهای گروهای تروریستی آشکارتر شد. القاعده نیز یکی از حربه هایی بود که با دخالت مستقیم آمریکا و برای تسلط بر منطقه خاورمیانه ایجاد شد. 

دراین روند؛ حمایت امریکا از گروهک تروریستی منافقین نیز بخشی ازاین جریان مخرب است. برخی فعالان سیاسی و حزبی در امریکا بر این باورند که چنانچه کاخ سفید بخواهد درمسیر تقابل با ایران حرکت کند، منافقین می توانند نقش مهمی در این مسیر ایفا کنند. زمانی که صدام با حمله امریکا ساقط شد؛ گروهک منافقین همچنان زیر چتر حمایت امریکا ماند و مدتی در اردوگاه لیبرتی و سپس با لابی امریکا و انگلیس و با وعده هایی راهی آلبانی شدند تا در این کشور اروپای شرقی آزادانه فعالیت کنند.

این رویکردها و اقدامات نشان‌ دهنده چهره واقعی آمریکا است. امریکا برغم ادعای مقابله با تروریسم؛ برای ملّتهای جهان و بخصوص در منطقه دستاوردی جز اشاعه تروریسم و جنگ و تجزیه و نا امنی نداشته است.

امروز محیط پیرامونی و همسایگان ایران گرفتار تروریسم و نا امنی هستند و امریکا با فرافکنی سعی دارد صورت مسئله را عوض کند. ادعای معاون رییس جمهوری امریکا علیه ایران در واقع ادامه این تلاش در جهت تقویت جریان ایران هراسی است. امریکا در چهار دهه گذشته بارها نشان داده است که بدنبال امنیت سازی در منطقه نبوده و برای مقابله با تهدیدهای واقعی هیچ گام موثری برنداشته است.118/110

بیشتر بخوانید:

مایک پنس: آمریکا به دنبال مذاکره با کره شمالی نیست

مایک پنس: دوران صبر استراتژیک با کره شمالی به سر آمده است

مایک هریس: دستکاری در آراء انتخابات ریاست جمهوری امریکا امری معمول است

مایکل پنس: حملات اخیر آمریکا به منزله احیای مجدد قدرت این کشور است

سفر پنس به توکیو؛ از نگرانی های امنیتی تا دغدغه های اقتصادی/ تحلیل