قضات آمریکایی درباره تصمیم رئیس جمهوری این کشور مبنی بر صدور فرمان مربوط به ممنوعیت ورود مهاجران به ویژه مسلمانان ابراز تردید کردند.

به گزارش ایران پرس به نقل از نیویورک تایمز، قضات دادگاه استیناف آمریکا گفتند که درباره ادعای دولت این کشور در خصوص تهدیدهای امنیتی مربوط به سفر اتباع شش کشور اسلامی، مردد هستند.

آنها همچنین در این خصوص  که دستور  دونالد ترامپ  درباره ممنوعیت سفر اتباع شش کشور اسلامی ناشی از نگرانی های امنیت ملی بوده است و نه غرض ورزی مذهبی، ابراز تردید کردند.

جفری وال Jeffrey Wall معاون دادستان کل آمریکا که به نمایندگی از ترامپ در دادگاه استیناف بخش چهارم آمریکا در ریچموند ( ایالت ویرجینیا ) حاضر شده بود با سوال های سخت قضات به ویژه چند قاضی روبرو شد که روسای جمهور دموکرات آنها را منصوب کرده اند. این دادگاه درپی تلاش های دولت ترامپ برای احیای فرمان مربوط به ممنوعیت سفر اتباع شش کشور اسلامی به آمریکا برگزار شد.

این دادگاه به منظور بررسی درخواست استیناف دولت آمریکا علیه حکم 15 مارس« تئودور چوانگ »Theodore Chuang قاضی فدرال ایالت مریلند تشکیل شد. حکم قاضی فدرال مریلند فرمان ترامپ را درمورد ممنوعیت سفر اتباع این شش کشور اسلامی یک روز پیش از آنکه به اجرا درآید، به حال تعلیق درآورد.

 این دادگاه جدیدترین بخش از آزمون حقوقی درخصوص فرمان ترامپ درباره ممنوعیت موقت سفر اتباع شش کشور اسلامی به آمریکا است. این فرمان ترامپ درپی حکم جداگانه دریک واتسون دیگر قاضی فدرال آمریکا در هاوایی متوقف شده است. فرمان قبلی ترامپ نیز درمورد ممنوعیت سفر اتباع چند کشور اسلامی به آمریکا با مانع تراشی دادگاه های آمریکا روبرو شده بود.

دولت آمریکا مدعی است در متن فرمان صادر شده به هیچ دین خاصی اشاره نشده و این اقدام رئیس جمهور برای محافظت از آمریکا در برابر تروریسم ضروری است.

مخالفان فرمان ترامپ می گویند این فرمان قانون مهاجرت فدرال و بخشی از قانون اساسی را که تاکید دارد دولت نباید از یک دین خاص جانبداری یا با آن مغرضانه برخورد کند، نقض می کند.

براساس فرمان جدید ترامپ، از ورود اتباع شش کشور اسلامی شامل ایران، سوریه، یمن، سومالی، سودان و لیبی به مدت 90 روز به خاک آمریکا جلوگیری می‌شود.

دولت آمریکا مدعی است که این اقدام درچارچوب امن ساختن این کشور در برابر تروریست‌ها است. 

تفاوت فرمان جدید ممنوعیت ورود به آمریکا در مقایسه با فرمان جنجالی قبلی، دارندگان کارت اقامت یا دریافت کنندگان روادید ورود به این کشور را در بر نمی‌گیرد.119/111

بیشتر بخوانید:

فرمان جدید مهاجرتی ترامپ، عقب نشینی یا لجاجت؟/ تحلیل

فرمان اجرایی جدید ترامپ درباره مهاجرت هفته آینده اعلام می شود