دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از صبح امروز 29 اردیبهشت (19 می 2017) آغاز شد و در ساعات پایانی امروز نیز خاتمه می یابد.
تصاویر رسانه های مختلف جهانی اعم از دیداری و مکتوب و شبکه های اجتماعی حاکی از این است که ایرانی ها در داخل و خارج از این کشور مشارکت گسترده ای در این انتخابات دارند.
علاوه بر اینکه مردم در داخل ایران به پای صندوق های رای رفتند ایرانیان مقیم 102 کشور نیز امروز در پای صندوق های اخذ رای حاضر شدند.
انتخابات و مشارکت سیاسی؛ مظهر سرآمدی ایران در خاورمیانه
میزان مشارکت مردم در خارج از ایران به گونه ای است که تاکنون انتخابات در شهرهایی مانند پکن، گوانگجو و شانگهای در چین تمدید شده و میزان مشارکت ایرانی های مقیم استرالیان نیز در مقایسه با 4 سال قبل دو برابر افزایش داشته است.
صف های طولانی حضور مردم پای صندوق های رای در شهرهای مختلف داخل کشور و همچنین در کشورهای مختلف دنیا بیانگر این است که ایران کشوری منحصر به فرد در حوزه انتخابات و مشارکت سیاسی در خاورمیانه به حساب می آید. از این جهت منحصر به فرد است که مهمترین قدرت های رقیب ایران یا انتخابات ندارند، یا انتخابات نمایشی دارند و یا اینکه در حوزه انتخابات و نقش مردم مسیر بازگشت به عقب قرار گرفته اند.
عربستان که یکی از رقبای اصلی جمهوری اسلامی ایران است و به خصوص طی سال های اخیر تمام توان خود را برای ممانعت از تقویت جایگاه منطقه ای جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته است، در حوزه قدرت صرفاً توانمندی نظامی وارداتی و ظرفیت مالی ناشی از درآمدهای انرژی دارد و در این کشور خبری از انتخابات واقعی و مشارکت سیاسی و تاثیرگذاری مردم بر قدرت نیست.
به عبارت دیگر، عربستان سعودی هیچگاه نمی تواند مدعی نظام سوزی و مدل حکومتی در جهان اسلام باشد؛ کمااینکه تاکنون نیز مدل سیاسی عربستان از سوی هیچ کشوری پذیرفته نشده است.
ترکیه را می توان دیگر رقیب منطقه ای ایران دانست که البته در حوزه انتخابات و مشارکت سیاسی مردم حرف های زیادی برای گفتن دارد. با این حال، ترکیه طی سه سال اخیر در این حوزه نوعی پسرفت داشته است زیرا پس از اینکه حزب عدالت و توسعه نتوانست در انتخابات پارلمانی سال 2015 اکثریت آراء را به دست آورد مجبور به برگزاری انتخابات مجدد طی کمتر از 5 ماه شد که این موضوع بهره گیری ابزاری از انتخابات است.
این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با گذشت زمان در حوزه انتخابات و مشارکت سیاسی شاهد روند رو به رشدی است و بر میزان رقابت های سیاسی شخصیت ها و گروههای سیاسی و وجه هیجانی انتخابات برای مردم افزایش یافته است.
مردم در جمهوری اسلامی ایران به انتخابات به عنوان یک «حق» و به مشارکت سیاسی به عنوان «یک تکلیف و حق» می نگرند و حضور در پای صندوق های رای را مهمترین راهکار برای تعیین سرنوشت خویش می دانند.
برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و حضور پرشور ایرانیان در داخل و خارج از این کشور در پای صندوق های رای، نشان داد که مدل سیاسی ایران در خاورمیانه «سرآمد و بدون رقیب» است. 113/110
بیشتربخوانید:
مهمترین چالش های آمریکا در خاورمیانه در سال 2017/ نسخه آمریکایی برای آینده خاورمیانه
احداث اولین بیمارستان هستهای ایران و خاورمیانه/ ویدئو
وزیر خارجه عربستان مدعی شد: ریاض در پی پایان دادن به دخالت ایران در خاورمیانه