ایران پرس - شماری از سازمان‌های بشردوستانه از جمله سازمان پزشکان بدون مرز، پلیس کرواسی را به اعمال خشونت علیه مهاجران متهم کردند.

به گفته این سازمان ها، پلیس کرواسی علیه پناهجویانی که قصد دارند خود را از طریق صربستان به این کشور برسانند، به اعمال خشونت‌‌های پی در پی و مداوم می پردازد.

به گفته استفان موآساینگ از مسئولان سازمان پزشکان بدون مرز در صربستان ،از 10 می شاهد افزایش خشونت‌ها از جانب پلیس کرواسی علیه پناهجویانی هستیم که سعی دارند وارد خاک این کشور شوند. این خشونت‌ها شامل ضربات باتوم و چماق و نیز دیگر موارد مانند منهدم کردن تلفن‌ و سرقت پول می شوند.

این چندمین بار است که  کشورهای اروپایی بویژه کشورهای که در مسیر عبور پناهجویان به سوی اروپای شمالی و غرب قرار دارند متهم به اعمال خشونت و نیز رفتار غیر انسانی با پناهجویان می شوند.در واقع اقدام به اعمال خشونت علیه پناهجویان در این کشورها از جمله کرواسی در حال رشد است و با توجه به مغایرت این مساله با موازین حقوق بشری، لزوم توقف آن وجود دارد.

برچیدن چادر پناهجویان در اروپا

 

کرواسی که در سال 2013 به اتحادیه اروپا پیوست با مشکلات اقتصادی و اجتماعی زیادی مواجه است.

این کشور که در بالکان غربی قرار دارد، اکنون با بحران پناهجویان مواجه است و برای رفع این مشکل از اتحادیه اروپا درخواست کمک مالی کرده است.

کرواسی جزو آن دسته از کشورهای اتحادیه اروپا است که موضع مخالف پذیرش پناهجویان دارد و به همین دلیل حداکثر سخت گیری را علیه آنها اعمال می کند تا بدین ترتیب مانع از رود سایر پناهجویان به این کشور شود.

با این حال، رویه پلیس کرواسی علیه پناهجویان که مسلما با چراغ سبز دولت این کشور صورت می گیرد، بر خلاف موازین حقوق بشری است که اروپایی ها داعیه صیانت و حمایت از آن را دارند.

 در واقع شاهد فاصله زیاد بین حرف تا عمل کشورهای اروپایی در زمینه رعایت حقوق بشر بویژه حقوق پناهجویان هستیم. بدین ترتیب درحالی که پناهجویان خاورمیانه و مناطق مرکزی و شمال آفریقا برای رهایی از فقر، بی ثباتی و جنگ داخلی مسیر مهاجرت به اروپا را درپیش گرفته اند، اما کشورهای غربی برخلاف وعده های قبلی و ادعای حمایت از حقوق بشر، از پذیرش آنها خودداری و مقررات سخت گیرانه تری وضع کرده اند.

با توجه به ادامه بحران پناهجویان، آنچه که اکنون با آن مواجه هستیم، ناهماهنگی و در بسیاری موارد امتناع کشورهایی است که خود در بروز نا آرامی هایی که منجر به بروز پدیده آوارگان و پناهجویان شده است دخیل بوده اند.

اتحادیه اروپا بر سر نحوه مقابله با بحران پناهجویان به دو جناح مخالف تقسیم شده و هر کدام از آنها تلاش می کند  دیدگاه خود را بر کرسی بنشاند. اکنون ایتالیا و یونان به منزله دروازه های ورودی اروپا، کشورهای  اصلی درگیر بحران پناهجویان محسوب می شوند که مقصداولیه پناهجویانی هستند که از طریق مدیترانه و ترکیه خود را به این دو کشور می رسانند.

مکان هایی که دراین کشورها و در دیگر کشورها مانند مجارستان وکرواسی برای نگهداری از پناهجویان بر پا شده، فاقد بسیاری از امکانات اولیه برای زندگی بوده و درعین حال وضعیت تغذیه پناهجویان نیز بسیار نامساعد است.

کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل متحد در اوایل آوریل 2017 از اتحادیه اروپا در خواست کرد تا انتقال متقاضیان پناهندگی به مجارستان را، به دلیل خشونت هایی که علیه پناهندگان در این کشور صورت گرفته است، به حال تعلیق درآورد.

اکنون با افشای خشونت سازمان یافته پلیس علیه پناهجویان در کرواسی می توان گفت که ظاهرا کشورهای شرق اروپا که در مسیر عبور پناهجویان هستند با گسترش برخوردهای خشونت آمیز سعی در جلوگیری از ادامه این روند دارند.113/112

بیشتربخوانید:

تصویب قوانین جدید علیه پناهجویان در پارلمان آلمان/تحلیل

راژدی مرگ پناهجویان در مدیترانه و توافق نامه های دولت ها/ ویدئو

برچیدن چادر پناهجویان در اروپا