به گزارش روز چهارشنبه ایران پرس، در این مقاله که در وبسایت کپ ایکس منتشر شده، کسینجر به ترامپ هشدار می دهد که در صورت شکست داعش، ایران نباید جای خالی این گروه را در سرزمینهای آزاد شده پر کند!
وزیر خارجه پیشین آمریکا با اشاره به آزادی مناطق شمالی عراق و پیشروی ارتش سوریه به سمت مناطق تحت تصرف داعش می نویسد؛ در چنین شرایطی «ایران نباید به یک امپراتوری در خاورمیانه تبدیل شود.»
کیسینجر در ادامه نظراتش می نویسد، «در چنین وضعیتی ضرب المثل قدیمی دشمن دشمن شما دوست شماست، دیگر مصداق ندارد. در خاورمیانه معاصر دشمن دشمن شما ممکن است دشمن شما هم باشد. خاورمیانه، هم با ایدئولوژیهای خشن و هم با اقدامات خاصش جهان را تحت تاثیر قرار داده است.»
این دیپلمات 94 ساله امریکایی می افزاید: اغلب قدرت های غیرداعش از جمله ایران شیعه و کشورهای راهبردی سنی بر لزوم از بین بردن داعش توافق دارند. اما سرزمین های آزاد شده از داعش، میراث چه کسی خواهد بود؟
کیسینجر با اشاره به نیروهای تحت حمایت ایران در منطقه می گوید؛ اگر سرزمین های (آزاد شده) داعش به دست نیروهای تحت حمایت ایران بیفتد، ایران یک کمربند سرزمینی از تهران تا بیروت خواهد داشت؛ چیزی که می تواند موجب ظهور یک امپراطوری شود!
گروه تروریستی داعش در سال 2014، با حمایت های مالی و نظامی آمریکا و همپیمانان غربی و عربی این کشور از جمله عربستان و ترکیه با حمله به عراق، بخش های وسیعی از مناطق شمالی و غربی این کشور را اشغال کرد و جنایات بی شماری انجام داد. از آن زمان تاکنون ارتش عراق با پشتیبانی نیروهای بسیج مردمی این کشور و کمک های مستشاری جمهوری اسلامی ایران، بیشتر این مناطق از جمله شهر موصل را از اشغال عناصر داعش آزاد کرده و عملا کار داعش را در عراق به پایان رسانده است.
در سوریه نیز که طی 5 سال گذشته، با تلاش دولت های غربی و برخی کشورهای منطقه برای سرنگونی دولت بشار اسد، این کشور به پایگاهی برای تررویست ها به ویژه داعش تبدیل شد، در ماه های اخیر، با پیشروی ارتش و نیروهای تحت حمایت ایران و همچنین عملیات نظامی روسیه، تروریست های داعش یکی پس از دیگری پایگاه های خود را از دست می دهند.
تسلط دولت عراق و دولت قانونی سوریه که از دوستان جمهوری اسلامی ایران هستند بر سرزمین های آزاد شده از دست داعش، ظاهرا سیاسیون امریکایی را نگران کرده است که برای تسلط بر این مناطق و جلوگیری از نفوذ ایران، حتی حاضر به حفظ تروریست های جنایتکار چندملیتی داعش شده اند.
118/110