دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به برخی تماس های کره شمالی و کره جنوبی با یکدیگر گفت، نشانه هایی از بهبود اوضاع در شبه جزیر کره به چشم می خورد.

به گزارش ایران پرس، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه شنبه در کنفرانس خبری با تاکید بر این که جنگ با کره شمالی قابل اجتناب است، از اقدامات اخیر سئول و پیونگ یانگ با هدف کاستن از تنش ها استقبال کرد.

دبیر کل سازمان ملل متحد افزود، راه اندازی خط تماس نظامی مستقیم میان دو کره و نیز اعلام حضور کره شمالی در بازی های المپیک زمستانی کره جنوبی، نشانه های مثبتی برای بهبود شرایط است.

با وجود اظهارات تنش آفرین «دونالد ترامپ»رئیس جمهوری آمریکا ضد کره شمالی، مقامات دو کره برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی کرده اند. 

وزارت وحدت کره جنوبی اعلام کرد، سئول با پیشنهاد پیونگ یانگ در مورد برگزاری گفت وگوها در سطح وزرا در روستای مرزی پانمونجوم (Panmunjom) موافقت کرده است.

مقامات سئول و پیونگ یانگ، پیش تر در مذاکراتی در این دهکده در خصوص حضور ورزشکاران  کره شمالی در المپیک زمستانی  2018 به توافق رسیده بودند.

این نخستین مذاکرات مستقیم دو کره از دسامبر 2015 تا کنون بود.

ابراز نگرانی گوترش درباره نادیده گرفتن نقش سازمان ملل در توافق میانمار و بنگلادش برای بازگشت مسلمانان روهینگیا

دبیر کل سازمان ملل درباره توافق میانمار و بنگلادش برای بازگشت صدها هزار مسلمان روهینگیا به میانمار که در آن نقش سازمان ملل نادیده گرفته شده است، ابراز نگرانی کرد.

آنتونیو گوترش اعلام کرد، بسیار حائز اهمیت است به منظور اطمینان از اینکه این روند مطابق با استانداردهای بین المللی انجام می شود کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل به طور کامل در این زمینه ایفای نقش کند. 

در چارچوب این توافق که در«نایپیداو» پایتخت میانمار نهایی شد یک مهلت زمانی دو ساله برای بازگشت آوارگان روهینگیا تعیین شده است. 

آنتونیو گوترش که به مدت ده سال کمیسر عالی سازمان ملل در امور آوارگان بود، اعلام کرد با آژانس آوارگان سازمان ملل درباره این توافق مشورت شد اما این آژانس بخشی از این توافق نیست حال آنکه به طور معمول در اجرای چنین توافقاتی ایفای نقش می کند.

وی افزود، ضروری است بازگشت اقلیت روهینگیا داوطلبانه انجام شود، امکان بازگشت آنها به خانه هایشان فراهم شود و آوارگان در اردوگاه ها مستقر نشوند.

در موج جدید حملات سرکوب گرانه ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در اواخر اوت 2017  در استان راخین در غرب این کشور، بیش از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر زخمی شدند و صدها هزار مسلمان روهینگیا نیز مجبور به فرار به بنگلادش شده اند.

استان راخین میانمار از سال 2012 صحنه حملات ارتش و بودائیان افراطی علیه مسلمانان روهینگیا است.

سازمان ملل متحد به تازگی اعلام کرد، ارتش میانمار به دنبال «پاکسازی قومی» علیه مسلمانان روهینگیای این کشور است. 136/110

بیشتر بخوانید:

استقبال «آنگ سان سوچی» از کشتار مسلمانان روهینگیا/تحلیل

استقبال «آنگ سان سوچی» از کشتار مسلمانان روهینگیا

معرفی اعضای هیأت کره‌شمالی برای گفت‌وگو با کره جنوبی

اعلام موافقت کره شمالی برای انجام مذاکره با کره جنوبی