پنس در این سفر، به مصر، اردن و فلسطین اشغالی سفر می کند تا یکبار دیگر حمایت خود را از تصمیمات جنجالی رییس جمهوری امریکا در ارتباط فلسطین اعلام کند.
در ماه های اخیر، دونالد ترامپ با دو تصمیم، ضدیت و دشمنی خود را با ملت فلسطین به نمایش گذاشت.
در تصمیم نخست، رییس جمهوری امریکا در اقدامی مغایر با قوانین بین المللی، قدس را به عنوان پایتخت اسراییل به رسمیت شناخت و اعلام کرد، سفارت امریکا را به این شهر اشغال شده منتقل خواهد کرد.
سپس در دومین تصمیم، دولت ترامپ اعلام کرد، کمک های مالی خود را به آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی - آنروا را به نصف کاهش خواهد داد.
هر دو تصمیم با اعتراض و محکومیت گسترده جهانی، از جمله از سوی مسلمانان و مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین همراه شد.
در دو نشست جداگانه در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل، جهان یک صدا تصمیم ترامپ در مورد قدس را محکوم کردند.
تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در اعتراض به چنین اقدامی، اعلام کرد هرگونه تماس با مقامات رسمی امریکا را قطع می کند.
تصویب قطعنامه قدس در مجمع عمومی سازمان ملل
«فوزی برهوم»، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» می گوید:
"هیچ توجیهی برای استقبال از مایک پنس و دیدار با او در هیچ سطحی وجود ندارد؛ به ویژه پس از سخنان اخیرش که بر خط کشیدن روی پرونده قدس و پذیرش آن به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی تاکید کرد."
فلسطینیان همچنین اعلام کرده اند که از این پس امریکا را به عنوان میانجی مذاکرات با اسراییلی ها قبول نخواهند داشت.
البته از سال ها پیش مشخص بود که امریکایی ها در آنچه مذاکرات صلح میان اسراییل و فلسطین می خوانند، نقش میانجیگرایانه نداشته اند.
مدتی پیش نیز مایک پنس صراحتا گفت که امریکا میانجی مذاکرات اسراییلی - فلسطینی نیست، زیرا میانجی نمی تواند از یکی از طرفین مذاکره حمایت کند در حالی که امریکا حامی اسراییل به شمار می آید.
در دولت کنونی، این جانبداری از اسراییل و نادیده گرفتن حقوق اولیه فلسطینیان به شکل عریان تری به نمایش گذاشته شده است.
به عنوان مثال، دولت ترامپ در رویکردی مغایر با قوانین و خواست جهانی، از ساخت شهرک های صهیونیست نشین در سرزمین های اشغالی فلسطین حمایت می کند و راه حل به اصطلاح «دو کشوری» در سرزمین فلسطین را مورد تردید قرار داده است.
این در حالی است که دولت ترامپ تلاش می کند فلسطینیان را در آنچه «معامله قرن» خوانده، به چشم پوشی از آرمان ملت فلسطین وادار نماید و پایتختی قدس، بازگشت آوارگان و تشکیل کشوری با مرزهای مشخص را از بین ببرد؛ موضوعی که تاکنون مورد موافقت هیچ یک از جریان های سیاسی در فلسطین قرار نگرفته است.
با توجه به چنین وضعیتی می توان انتظار داشت سفر پنس به منطقه غرب آسیا، حاصلی جز نمایش مجدد حمایت واشنگتن از رژیم صهیونیستی نخواهد داشت.
نویسنده: امیرعلی ابوالفتح
116/111
بیشتر بخوانید:
کاخ سفید: لغو دیدار «محمود عباس» و «مایک پنس» نتیجه معکوس در پی خواهد داشت!
مایک پنس: ترامپ با جدیت در حال بررسی مساله انتقال سفارت آمریکا به بیتالمقدس است