به گفته مسئول سیاست خارجی اروپا، پایه و هدف تعامل این نهاد اروپایی، راه حل تاسیس دو کشور با شهر قدس به عنوان پایتخت آینده آن دو است که بر اساس توافق های اسلو و قوانین بین المللی از جمله قطعنامه های شورای امنیت استوار است.
اعلام موضع موگرینی در باره راه حل مساله فلسطین بر مبنای موضع رسمی اتحادیه اروپا دراین زمینه است. این در حالی است که با توجه به اقدام اخیر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در باره اعلام قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، واشنگتن عملا راه حل تشکیل دو کشور مستقل در فلسطین را کنار گذاشته است.
اتحادیه اروپا
این موضع ترامپ با مخالفت اتحادیه اروپا مواجه شد. ترامپ با به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم اسرائیل، عملا بر تداوم وجود و حتی گسترش رژیم صهیونیستی آنهم در اراضی اشغالی 1967 تاکید کرده و در مقابل با نفی حقوق فلسطینی ها در زمینه شهر قدس بویژه شناختن آن به عنوان پایتخت کشور مستقل فلسطینی ،عملا راه حل ایجاد دو کشوررا کنار گذاشته است.
به رغم اینکه موضع رسمی اتحادیه اروپا در قبال مساله فلسطین، حمایت از راه حل تشکیل دو کشور در فلسطین است، اما اتحادیه اروپا گام های موثری دراین زمینه برنداشته است. "مارگرت یوهانسن" Margaret Johansen از بنیاد تحقیقات صلح و سیاست امنیتی دانشگاه هامبورگ آلمان معتقد است که اتحادیه اروپا اقدامات کافی برای تاسیس یک دولت فلسطینی انجام نداده است. ضمن اینکه مخالفت اتحادیه اروپا با اقدامات تجاوز گرانه اسرائیل علیه فلسطینی ها در حد صدور بیانیه و حداکثر اعمال تحریم ها علیه آن بوده است.
به گفته "تسفریر کوهن" Tessfair Cohen مدیر بخش خاور نزدیک در سازمان امدادی "مدیکو انترنشنال": اتحادیه اروپا نه این قصد را دارد و نه در موقعیتی است که به پایان اشغال اسراییل کمک کند. به رغم موضع اروپایی ها در باره فلسطین، موضوع اساسی این است که اساسا راه حل ایجاد دوکشور در سرزمین فلسطین راه حلی واقع بینانه نیست. راه حل دو کشور، اساسا حق ملت فلسطین را برای داشتن کشور مستقل در همه سرزمین فلسطین نفی می کند و به اشغالگری صهیونیستها که با حمایت غرب، رژیم صهیونیستی را در سال 1948 تشکیل دادند، مشروعیت و رسمیت می بخشد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، در چارچوب حل مساله فلسطین خواهان برگزاری همه پرسی در باره آینده فلسطین با شرکت همه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین شده اند تا آنها بتوانند آزادانه آینده فلسطین را تعیین کنند.
ایشان در این باره فرمودند: همه فلسطینیها، چه ساکنان کنونی آن، و چه کسانی که به کشورهای دیگر رانده شده و هویت فلسطینی خود را حفظ کردهاند، اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی، در یک همهپرسیِ عمومی، با نظارتی دقیق و اطمینان بخش شرکت کنند و ساختار نظام سیاسی این کشور را انتخاب نمایند و همه فلسطینیانی که سالها رنج آوارگی را تحمل کردهاند، به کشور خود باز گردند و در این همهپرسی و سپس تدوین قانون اساسی و انتخابات، شرکت نمایند.113/112
نویسنده: سيدرضا مير طاهر
بیشتر بخوانید:
مهمترین چالش های آمریکا در خاورمیانه در سال 2017/ نسخه آمریکایی برای آینده خاورمیانه
برگزاری نشست بحران خاورمیانه با موضوع قدس توسط اتحادیه اروپا