آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست شورای حقوق بشر این نهاد، بیانیه جهانی حقوق بشر را سازوکاری موثر برای بهبود حقوق بشر در جهان ارزیابی کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس به نقل از شبکه تلویزینی رویترز، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی خود در نشست شورای حقوق بشر این نهاد گفت: بیانیه جهانی حقوق بشر بر برابری و شأن همه افراد تاکید می کند و همه دولت ها هم موظف هستند که به شهروندان شان کمک کنند که از حقوق شان از جمله حق آزادی بهره مند شوند.

وی افزود: زمانی که درباره حقوق بشر صحبت می کنیم، به همه حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی افراد ارجاع می دهیم که در بیانیه حقوق بشر هم به عنوان مسائلی جهانی معرفی شده است. صرفنظر از این که در کجا زندگی می کنیم و در چه شرایطی قرار داریم صرفنظر از جنسیت و نژاد و مذهب و اعتقادات مان همه ما از نظر برخورداری از این حقوق و شأن و احترام انسانی با هم برابر هستیم؛ بیانیه جهانی حقوق بشر سازوکاری موثر برای بهبود حقوق بشر در جهان است.

آنتونیو گوترش خاطرنشان کرد، هفتاد سال است که با این ابزار موثر توانسته ایم تغییرات عمیقی را در جهانی که در آن زندگی می کنیم ایجاد کنیم.

حقوق مهاجران نقض می شود

دبیرکل سازمان ملل همچنین درباره نقض حقوق مهاجران گفت: احزاب راستگرا و افراطی در برخی مناطق قدرت می یابند و اغلب مواقع حقوق مهاجران و پناهجویان نقض می شود؛ اغلب به شکلی نادرست مهاجران و پناهجویان به عنوان خطری برای جوامعی معرفی می شوند که به آنها وارد می شوند در حالی که منافعی را که این افراد با خود به جوامع دیگر می برند نادیده گرفته می شود.

اقلیت روهینگیا به کمک های انسانی برای ادامه زندگی شان نیاز اضطراری دارد

گوترش گفت: موارد زیادی از نقض حقوق بشر در جهان وجود دارد که یکی از نمونه های آن وضع دشوار و اسفبار مسلمانان روهینگیا در میانمار است که بیش از سایر اقلیت ها در جهان دچار تبعیض شده اند.

وی افزود: اقلیت روهینگیا به کمک های انسانی برای ادامه زندگی شان نیاز اضطراری دارد. از دولت میانمار می خواهم زمینه را برای ارسال کمک ها برای مردم استان راخین فراهم کند و جامعه جهانی هم به کسانی که از میانمار به بنگلادش گریخته اند کمک کند.

آتش بس در سوریه ضرورت فوری است

دبیرکل سازمان ملل همچنین از قطعنامه شورای امنیت برای وضع آتش بس در سوریه حمایت کرد و خواستار اجرای دقیق آن شد.

گوترش در پایان تصریح کرد که نباید اجازه داده شود که از حقوق بشر به عنوان ابزاری سیاسی استفاده شود. باید همه بدانند که حقوق بشر و استقلال کشورها در هم تنیده است و هیچ تناقضی میان آنها وجود ندارد. در همه تلاش ها برای جلوگیری از تنش ها و رفع بحران ها باید محوریت بر حقوق بشر باشد.

 سی و هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو برگزار می شود

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز دوشنبه در سی و هفتمین نشست خود در ژنو به بررسی اوضاع حقوق بشر در بیش از 30 کشور جهان از جمله اوکراین، سوریه و یمن می پردازد.

هیات های حاضر در این نشست طی چهار هفته گفتگوهای خود در ژنو درباره مسائل مختلفی از قبیل حفاظت از کودکان در مناقشات مسلحانه، تامین حقوق افراد دارای مشکلات جسمانی، مبارزه با نژادپرستی و تبعیض نژادی تبادل نظر خواهند کرد. 

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد، میروسلاو لاجاک رئیس هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل و نیز زید رعدالحسین کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانان نشست افتتاحیه شورای حقوق بشر سازمان ملل بودند.

همچنین در بخش گفتگوهای سطح عالی نیز نمایندگان بیش از یکصد کشور و سازمان بین المللی در مناظره هایی سه روزه شرکت خواهند کرد.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه قرار است در تاریخ 28 فوریه در این نشست سخنرانی کند. 

قرار است در تاریخ 21 ماه مارس درباره اوکراین، در تاریخ 13 مارس درباره سوریه و در نوزده مارس درباره اوضاع سرزمین های اشغالی فلسطین بحث هایی صورت گیرد. 

شورای حقوق بشر یک نهاد بین دولتی در داخل سازمان ملل متحد است که در سال 2006 ایجاد و جایگزین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل شد که به سبب تبعیض و جانبداری، با انتقادهای زیادی روبرو شده بود.

شورای حقوق بشر سازمان مل دارای 47 کرسی است که با رای اکثریت کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل انتخاب می شوند. 

137/110

بیشتر بخوانید:

ادامه تخریب منازل مسلمانان روهینگیا در میانمار

آمار رسمی آوارگان روهینگیا در بنگلادش از مرز یک میلیون نفر گذشت

استقبال «آنگ سان سوچی» از کشتار مسلمانان روهینگیا