زیهوفر از لحن اخلاقی و موعظه گرانه کمیسیون اروپا در قبال کشورهای اروپای شرقی که از پذیرش پناهجویان در چارچوب طرح سهمیه بندی آنها بین کشورهای اتحادیه اروپا امتناع می کنند، انتقاد کرد. به گفته وی چنین رویکردی غیر سازنده است وضمن اینکه هر کشوری غرور ملی خود را دارد.
زیهوفر در عین حال خواهان ادامه کنترل های مرزی در آلمان تا زمانی که اتحادیه اروپا قادر به حفاظت از مرزهای خارجی خود نباشد شده است. به نظر می رسد این موضع زیهوفر در واکنش به دو مساله است. مساله اول رویکرد منفی بسیاری از کشورهای اروپای شرقی عضو اتحادیه اروپا است که عملاً با بی اعتنایی به تکالیف خود در زمینه پیروی و اجرای تصمیمات اتحادیه اروپا از پذیرش سهمیه مشخص شده برای آنها برای اسکان پناهجویان خودداری می کنند. کشورهای شرق اروپا، به علاوه اتریش معتقد هستند که طرح سهمیه بندی اجباری پناهجویان راه حل نامناسبی است که راه به جایی نخواهد برد.
در سال ۲۰۱۵ توسط کمیسیون اروپا، طرح سهمیه بندی پناهجویان میان کشورهای اتحادیه اروپا به اجرا در آمد تا همه کشورهای عضو این نهاد اروپایی پذیرای مهاجران باشند. با این حال مجارستان، چک، رومانی و اسلواکی با این طرح مخالفت کردند و از پذیرش پناهجویان که اکثریت آنها را مسلمانان تشکیل می دهند خودداری کردند. همراهی اتریش با این کشورها ، باعث تقویت جبهه مخالفان پذیرش پناهجویان در اتحادیه اروپا شده است. یکی از استدلال های مهمی که مخالفان پذیرش پناهجویان همواره به آن توسل می کنند مساله گسیختگی فرهنگی جوامع کشورهای کوچک شرق اروپا است.
وضعیت پناهجویان در اروپا
«اولیور انگلی»، کارشناس سیاسی آلمانی در باره دلیل سیاست سختگیرانه کشورهای اروپایی علیه پناهجویان می گوید: «حکومت ها از رای دهندگان شان ترس دارند.»؛ اما موضع گیری زیهوفر وزیر کشور آلمان در زمینه سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا دلیل دیگری نیز دارد. زیهوفر به عنوان رهبر حزب سوسیال مسیحی آلمان به دنبال پیروزی در انتخابات ایالتی باواریا است که قرار است در اکتبر 2018 برگزار شود. موضع سنتی این حزب، سختگیری در برخورد با مساله مهاجران و پناهجویان و ایجاد محدودیت در پذیرش آنها در آلمان است. لذا وی برای کسب حمایت های بیشتر رای دهندگان آلمانی و جلوگیری از رفتن آرای آنها به سوی حزب راست گرای آلترناتیوی برای آلمان AfD این موضع را اتخاذ کرده است. به ویژه این که حزب الترناتیوی برای آلمان هم موضع انتقادی در باره رویکرد مهاجرتی اتحادیه اروپا دارد.
هورست زیهوفر
البته زیهوفر تهدید کرده در صورت انعطاف دولت ائتلافی جدید آلمان در زمینه مهاجران آن را ترک خواهد کرد. در این زمینه هورست زیهوفر با اشاره به قانون جدید مهاجرت و عدم حمایت حزب «سوسیال دموکرات» از این قانون، گفت: «اگر چنین شود، این پایان حکومت ائتلافی خواهد بود». در مجموع به نظر می رسد اتحادیه اروپا اکنون با معمای بزرگی برای نزدیک کردن موضع اعضای غربی و شرقی این اتحادیه در باره مهاجران و پناهجویان مواجه است. 114/111
بیشتر بخوانید:
تصویب قوانین جدید علیه پناهجویان در پارلمان آلمان/تحلیل
تشدید فشار آلمان بر پناهجویان/ تحلیل
ثبت 3500 حمله ضد پناهجویان در آلمان
افزایش محدودیت ها علیه پناهجویان در آلمان
اعتراض پناهجویان ضد آلمان در آتن