در شرایطی که ترامپ در حال منحرف کردن افکار عمومی درخصوص وضعیت زجرآور کودکان مهاجری بود که وضعیت آنها متاثر از اهداف سیاسی رییس جمهور آمریکا بود، کاخ سفید در اقدامی عجیب خروج آمریکا را از شورای حقوق بشر اعلام کرد.
ترامپ و همراهانش به منظور تثبیت روابط خود با اسرائیل و همچنین به دلیل عضویت کشورهایی که از نظر آنها سوابق ضعیفی در حقوق بشر دارند، از شورای حقوق بشر خارج شد.
«نیکی هیلی»، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، شورای حقوق بشر را بهزعم خود "سازمانی با رویکرد ریاکارانه و خودمحوری خواند که حقوق بشر را به مسخره گرفته است."
از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون، رؤسای جمهور ایالات متحده، نگرانیهای خود درخصوص امنیت ملی و ارتقا حقوق بشر در خارج از مرزهای این کشور ابراز کرده و حتی رییس جمهور پیشین این کشور، «باراک اوباما» اهتمام بیشتری به مورد دوم داشته است.
با این حال، حتی زمانی که ضرورت ارتباط نزدیک با دولتهای ناقض حقوق بشر و ستمگر وجود داشت، رؤسای جمهوری که پس از «رونالد ریگان» روی کار آمدند، با این فرض که کشورهایی که ارتباطات خارجی بیشتری داشته باشند، بیشتر در معرض تهدید قرار خواهند گرفت، حمایت از حقوق بشر را بخشی از وظایف خود میدانستند.
در سال 1988 رییس جمهور وقت این کشور «رونالد ریگان» در اظهارات خود این گونه بیان داشت، "مردم آمریکا نمیتوانند چشم خود را به روی بی عدالتی و سوء استفاده از حقوق بشر چه در داخل این کشور و چه در خارج از مرزهای آمریکا اتفاقی رخ دهد؛ ببندند".
اما رییس جمهور کنونی دونالد ترامپ، اصول ریگان را رد کرده و آنها را نادیده انگاشته است.
«سارا مارگون»، نماینده سازمان دیده بان حقوق بشر در واشنگتن میگوید، "در دوران ریاست جمهوری ترامپ، شاهد تغییر و تحولات چشمگیری در نحوه برخورد ایالات متحده با مساله حقوق بشر در داخل و خارج از کشور هستیم. به گونه ای که هیچ کدام از روسای جمهور آمریکا تاکنون، در سخنان خود در رابطه با حقوق بشر، تا این حد بیآبرویی نکرده بودند."
او نحوه کشته شدن تروریست ها به دست «صدام حسین» را ستوده است و از شکنجه غرق مصنوعی (waterboarding) حمایت کرده است.
کارنامه دونالد ترامپ
ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا، درگیریها میان نژادپرستان و مخالفان در شارلوتسویل و تلاشهای فراوان به جهت ترس از تهاجم پناهندگان که اکثریت آنها را سیاهپوستان تشکیل میدهند، از آن جمله اند.
ترامپ سال پیش در سخنرانیای در ورشو، دفاع خود از ارزشهای غربی را اعلام کرده، و آنها را به عنوان داشتن شجاعت برای محافظت از مرزهای آمریکا از دست کسانی که تمدن آمریکا را نابود میکنند توصیف کرد.
این مساله ریاکاری دولت ترامپ با خروج از شورای حقوق بشر را در ذهن تداعی میکند. در بدنه سازمان حقوق بشر، اشتباهات فاحش فراوانی وجود دارد.
از سال 2006 تاکنون، هفتاد قطعنامه که منتقد رفتار اسرائیل با فلسطینیان تصویب شده است.
با این حال، پس از ورود ایالات متحده به شورا، انتقادات از اسرائیل کاهش چشمگیری داشته و گزارشهای تحسینبرانگیزی درخصوص نقض حقوق بشر در کره شمالی و میانمار ارائه شده است.
اما نکته بزرگتر، تناقضی است که در محکومیت هیلی در مورد شورای حقوق بشر به چشم میخورد.
حتی مورد فجیعتری درخصوص محکوم کردن شورا وجود داشت و آن این بود که این اتفاق در شرایطی رخ داد که ترامپ هنوز نظر خود در مورد جدا شدن کودکان مهاجر از خانوادههای خود را تغییر نداده بود.
چهارشنبه گذشته، حزب جمهوری خواه و فشار جهانی او را مجبور به عقبنشینی در پرونده کودکان مهاجر کردند.
«سارا ماراگون» میگوید، "سالیان سال آمریکا امید فعالان حقوق بشر در سراسر جهان بوده است و اکنون این امیدها ناپدید شدهاند." فعالان حقوق بشرناظر آنچه ترامپ در داخل کشورش انجام می دهد هستند و باوری که به آمریکا داشتهاند را از دست دادهاند.
باوری که به آنها میگفت آمریکا همچنان چراغی برای حقوق بشر است. تصاویر کودکان نوپای گریان در مرزها، تا مدتها در خاطرها باقی خواهند ماند.
مترجم: سلیمانی
138/120
بیشتر بخوانید:
واکنش ها به تصمیم ترامپ برای خارج کردن امریکا از توافقنامه پاریس
واشنگتنپست در واکنش به سیاست ضدمهاجرتی ترامپ: گرفتن نوزاد از آغوش والدین «انحراف» است
پلوسی: جداسازی کودکان مهاجر از والدینشان «جنایتی هولناک» است