«نیکولاس کی» مدعی شد، جنگ و ناامنی جزئی از زندگی مردم افغانستان شده و برقراری صلح و تامین امنیت در این کشور کار سختی است.
این در حالی است که بر کسی پوشیده نیست که انگلیس به همراه آمریکا مهمترین عاملان تشدید خشونت و بحران در افغانستان هستند. بسیاری از محافل سیاسی و رسانهای در این کشور بر این اعتقادند که دولت انگلیس برای تلافی شکست خود از مردم افغانستان در اواخر قرن نوزدهم تلاش همه جانبهای را برای دامن زدن به بحران و ناامنی در افغانستان پیگیری میکند.
انگلیس با گروه طالبان در موسی قلعه قرارداد همکاری امضا کرد
به همین دلیل پس از حمله آمریکا به افغانستان با مشارکت انگلیس و اشغال آن، انگلیس با گروه طالبان در موسی قلعه قرارداد همکاری امضا کرد تا نیروهای انگلیسی مستقر در این منطقه در حاشیه امنیت قرار بگیرند و طالبان نیز به راحتی به منابع معدنی موسی قلعه دسترسی داشته باشد.
این موضوع با توجه به اینکه قاچاق مواد مخدر و استخراج منابع معدنی در افغانستان مهمترین منابع تامین مالی طالبان و سایر گروههای خشونتطلب محسوب میشود برای این گروه بسیار مهم بود و باعث شد تا طالبان با دسترسی به منابع مالی مطمئن و ادامه حمایتهای بیگانگان مجددا خود را سازماندهی کند و اکنون با تشدید حملات خود ضد مردم افغانستان درتلاش برای تسخیر جغرافیای بیشتری از این کشور است.
«سید جمال فکوری بهشتی» کارشناس مسائل سیاسی معتقد است «مبارزه با تروریسم، مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر شعارهای دروغین آمریکا و انگلیس در افغانستان بود به همین دلیل کشت مواد مخدر در این کشور چند برابر افزایش یافته، ناامنیها نیز رو به گسترش است و مردم افغانستان در بحران و ناامنی به سر میبرند.»
دولت انگلیس از گذشته چشم طمع به افغانستان داشته است اما قیام مردم این کشور ضد اشغالگران انگلیسی باعث شد با خفت و خواری افغانستان را ترک کنند اما بذر فتنه و نفاق را در افغانستان کاشتند به گونهای که این کشور در مورد خط فرضی دیوراند همچنان با پاکستان اختلاف دارد و در مورد اختلافات میان اقوام و مذاهب نیز انگلیس با فتنهگری باعث شد تا افغانستان همچنان با بحران داخلی روبهرو باشد که طالبان از جمله آن است.
«عبدالستار درزابی» نماینده ولایت بغلان درمجلس افغانستان هم با تاکید بر نقش آمریکا و انگلیس در ایجاد ناامنی و جنگ در افغانستان اعلام کرد مردم این کشور بهای جنگی را در افغانستان میپردازند که آمریکا و انگلیس آن را ایجاد کردهاند و همچنان مدیریت میکنند.
به گفته وی جنگ جاری در افغانستان بین مردم این کشور نیست بلکه بین کشورهای خارجی است و این کشورها باید ضمن پایان دادن به جنگ درافغانستان، هر چه سریعتر خاک این کشور را ترک کنند.
درهرحال، از دیدگاه محافل سیاسی در افغانستان دولت وحدت ملی این کشور باید با کنار گذاشتن اختلافات و تاکید بر وحدت ملی اجازه ندهند کشورهای استعمارگر مانند انگلیس که زخم عمیقی نیز از مردم افغانستان خورده است در امور داخلی این کشور دخالت نمایند. زیرا این کشورها منافع شوم خود را در تداوم بحران و ناامنی در افغانستان جست وجو میکنند و مردم و دولت این کشور نیز با هوشیاری باید مانع از آن شوند.
120/135
نویسنده: مجید وقاری
بیشتر بخوانید:
نقش آمریکا و انگلیس در ناامنی افغانستان
دلایل تشدید ناامنیها در افغانستان
خارجی ها عامل ناامنی و جنگ در افغانستان