ایران پرس- وزارت دفاع افغانستان در واکنش به استراتژی جدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، درباره عقب‌نشینی نظامیان افغان از برخی مناطق ناامن اعلام کرد نظامیان افغانستان بر اساس نیاز در مناطق مورد نظر حضور خواهند شد.

به گفته محمد رادمنش وزارت دفاع  افغانستان  در مناطقی که نیاز باشد تا از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی این کشور دفاع شود، دولت نیروهای خود را حفظ خواهد کرد.

این موضع وزارت دفاع افغانستان پس از آن مطرح شد که رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند، دولت این کشور از نیروهای امنیتی افغان خواسته است از مناطق کم جمعیت به شهرهای بزرگ افغانستان عقب نشینی کنند.

از دیدگاه محافل سیاسی و امنیتی در افغانستان این درخواست آمریکا بیش از آن که یک راهبرد نظامی باشد ناشی از توافق پنهانی آمریکا با گروه طالبان است تا با واگذاری برخی مناطق افغانستان به این گروه به حضور طالبان در ساختارهای سیاسی و امنیتی این کشور رسمیت بدهد.

این در حالی است که دولت افغانستان ضمن مخالفت با گفت وگوهای پنهانی آمریکا با طالبان، هرگونه توافق میان دو طرف را رد و بر مذاکره با طالبان براساس قانون اساسی و در چارچوب گفتگوهای بین الاافغانی تاکید دارد.

آمریکا که در سال 2001 به بهانه مقابله با تروریسم و خشونت گرایی به افغانستان لشکرکشی و آن را اشغال کرد بعد از 17 سال درحال گفت وگو با همان گروه‌هایی است که نه تنها به ناامنی و خشونت در افغانستان دامن می‌زنند بلکه محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان فرمان جنگ با آن را صادر کرده است.

بنابراین گفت وگوهای پنهانی آمریکا با طالبان نه تنها مداخله در امور داخلی افغانستان تلقی می‌شود بلکه درخواست آمریکا برای عقب نشینی نیروهای افغان از مناطق کم جمعیت ناقض استقلال و حاکمیت ملی افغانستان است.  

وحید مژده  کارشناس مسائل سیاسی معتقد است: 

"آمریکا قصد دارد از راه نظامی و توافق پنهانی به اهداف شوم خود برسد، ضمن اینکه افزایش حضور نظامی این کشور در افغانستان فقط در جهت فریب افکار عمومی است. باید مردم افغانستان و کشورهای منطقه در برابر توطئه‌های آمریکا هوشیار باشند"

آمریکا با درخواست از دولت افغانستان برای عقب نشینی از مناطق کم جمعیت نشان می دهد که نه تنها قابل اعتماد نیست بلکه صرفا به دنبال اهداف شوم خود در این کشور و منطقه  است. به همین دلیل محافل سیاسی همواره در افغانستان بر تقویت ارتش و پلیس ملی این کشور تاکید دارند تا دولت کابل بدون نیاز به کمک کشورهای خارجی  بتواند از استقلال و حاکمیت ملی خود دفاع نماید.

با این حال محافل سیاسی در افغانستان در مورد پیامدهای بدعهدی آمریکا و معامله با دشمنان مردم افغانستان هشدار می دهند.

حبیب الله رفیع  رئیس دایره المعارف در آکادمی علوم افغانستان معتقد است: 

" همانطور که شوروی به افغانستان لشکرکشی کرد و با خفت و خواری از این کشور خارج شد، آمریکا هم با چنین شکستی در افغانستان مواجه خواهد شد. آمریکا قصد دارد با ایجاد پایگاه های نظامی در افغانستان از طریق این کشور به کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند و منافع این کشورها را به غارت ببرد."

در هر حال، از دیدگاه مردم افغانستان آمریکا نه تنها شریک قابل اعتمادی برای آنها نیست بلکه برای تامین منافع شوم خود حاضر است دست به هر جنایتی بزند.

در این راستا آمریکا نه تنها به پیمان امنیتی با افغانستان پایبند نیست بلکه با سازش با دشمنان مردم این کشور و تلاش برای دادن جایگاهی مناسب در ساختار سیاسی و جغرافیایی افغانستان به آنان می‌کوشد ضمن ایجاد حاشیه امنیت برای نیروهای خود، افغانستان را به  یک پادگان بزرگ خود در منطقه تبدیل کند، بدون آن که اثری از تلاش برای تامین منافع و امنیت ملی افغانستان در آن دیده شود.

نویسنده: مجید وقاری

117/120

بیشتر بخوانید: 

وزارت دفاع افغانستان: نظامیان افغان بر اساس نیاز در مناطق مورد نظر حضور خواهند داشت

دولت افغانستان تنها نهاد اصلی در روند مذاکره با طالبان/ تحلیل

گزارش: توطئه زیر پرچم آمریکا در افغانستان