ایران پرس- کره‌شمالی، موضع «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل را درباره خلع سلاح هسته‌ای پیونگ‌یانگ تقبیح کرد. 

هیات نمایندگی کره‌شمالی در سازمان ملل در بیانیه‌ای اعلام کرد، درخواست «آنتونیو گوترش» برای خلع سلاح هسته‌ای این کشور که قابل راستی‌ آزمایی و غیرقابل بازگشت باشد، همسو با آمریکاست.

دراین بیانیه تاکیدشده است، دبیرکل سازمان ملل باید آنچه را که به‌ نفع وضعیت موجود درشبه جزیره کره و صلح و ثبات در این منطقه است، انجام دهد و صرفا برای خوشایند یک کشور خاص به تحریم‌ها اشاره نکند.

از دیدگاه کره شمالی برقراری صلح وامنیت جهانی مهمترین مسئولیت سازمان ملل است و دبیر کل آن نباید با اتخاذ موضع جانبدارانه، به بحران در شبه جزیره کره دامن بزند.

درماه های اخیر کره شمالی و کره جنوبی تلاش های خود را برای تنش زدایی آغاز کرده اند و انتظار می  رفت با دیدار «ترامپ» رییس  جمهوری آمریکا وکیم جون اون رهبر کره شمالی در 12 ژوئن در سنگاپور گام مهم و جدی برای حل بحران هسته ای شبه جزیره کره برداشته شود اما نه تنها این گونه نشد بلکه مقامات سیاسی در آمریکا به توافقنامه 4 ماده ای سنگاپور پایبند نیستند و همچنان با اتخاذ موضع یک جانبه بر خلع سلاح هسته ای کره شمالی تاکید دارند.

درآخرین موضع گیری، واشنگتن دراین خصوص اعلام کرد، آمریکا یک بازه زمانی 8ماهه را برای انتقال سلاح های هسته ای کره شمالی به آمریکا ویا کشور ثالث اعلام کرد که با مخالفت جدی پیونگ یانگ روبرو شده است.

«دمیتری کورنیف»،Dmitri korniov کارشناس مسایل سیاسی در روسیه

«کره شمالی در هر شرایطی آماده نشان دادن مقاومتی سرسختانه در برابر هر نوع فشارهای بین المللی است.»

دبیرکل سازمان ملل درخواست خود از کره شمالی برای خلع سلاح هسته ای را به  گزارش شش ماهه کارشناسان مستقل ناظر بر اجرای تحریمهای کره شمالی مستند کرده است.

دراین گزارش 149 صفحه ای تاکید شده است کره شمالی به توسعه برنامه تسلیحاتی منع شده هسته ای ادامه داده و آشکارا تحریمهای بین المللی را نقض کرده است. 

این در حالی است که کره شمالی انتشار چنین گزارش های مغرضانه را زمینه سازاجرایاهداف آمریکا ضد پیونگ یانگ می داند.

اعلام تحریم های جدید آمریکا ضد کره شمالی پس از انتشاراین گزارش در همین راستا ارزیابی می شود. 

«استیون پایفر» stiven payferکارشناس سابق موسسه بروکلین

«ملاقات صورت گرفته درسنگاپور بین رهبران آمریکا و کره شمالی حداقل خبرخوبی برای حل بحران شبه جزیره کره بود اما نمی‌توان چنین نتیجه خوبی را برای طرف آمریکایی و برای شخص ترامپ در نظر گرفت به همین دلیل چندان تمایلی برای اجرای ان ندارند.»

درهرحال، سازمان ملل تاکنون در بحران هسته ای کره شمالی چندان فعال نبوده اما بعد از تشدید تحریم های شورای امنیت این سازمان ضد کره شمالی سازمان ملل مامور به نظارت براجرای تحریم ها است.

ازاین رو اظهار نظر دبیر کل سازمان ملل در مورد مسایل هسته ای کره شمالی و تاکید بر جمع آوری آنها از دیدگاه کره شمالی خارج از اختیارات وی است.

به اعتقاد کره شمالی آنتونیو گوترش باید پیش ازهرموضع گیری به دنبال راه حل های اصولی برای کمک به برقراری صلح وامنیت در شبه جزیره کره باشد که پیونگ یانگ و سئول آنرا با جدیت دنبال می کنند.

135/112

نویسنده: مجید وقاری

بیشتر بخوانید : 

آر ت‌ب‌اف: شرکت‌های کره‌جنوبی به نقض تحریم‌ها ضد کره‌شمالی متهم شدند

گزارش: بی‌اعتمادی کره‌شمالی به امریکا

کره شمالی: تحریم های آمریکا خلع سلاح اتمی را متوقف می کند

شینزو آبه و گوترش: تحریم‌های شورای امنیت ضد کره‌شمالی باید اجرا شود+ ویدئو