ایران پرس- سخنگوی وزارت دفاع افغانستان ضمن مخالفت با تلاش‌های آمریکا برای خصوصی‌سازی جنگ در آن کشور گفت نیروهای ارتش افغانستان توان دفاع از خاک کشورشان‌ را دارند.

به گفته غفور «احمد جاوید» تصمیم‌گیری درباره خصوصی سازی جنگ در افغانستان به عهده رئیس جمهور و دیگر رهبران سیاسی این کشور است اما تاکنون تمامی مدیریت جنگ را نیرو‌های امنیتی افغان به‌ عهده داشته‌اند.

نمایندگان مجلس ملی افغانستان نیز با خصوصی‌سازی جنگ این کشور ازسوی آمریکا مخالفت کرده‌اند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرد قصد دارد با واگذاری ماموریت‌های ارتش این کشور در افغانستان به شرکت‌های امنیتی ازجمله بلک‌واتر، جنگ در این کشور را خصوصی کند. 

برخی معتقدند این موضع ترامپ برگرفته از ایده «اریک پرینس» موسس  بلک واتر است که اکنون آکامی نامیده می‌شود. وی اخیرا طرح خود را برای گسترش حوزه عملیات نیروهای این شرکت تا تسلط بر معادن افغانستان مطرح کرد.

این درحالی است که براساس قانون اساسی افغانستان دفاع از تمامیت ارضی و مقابله با دشمنان این کشور برعهده ارتش و پلیس ملی افغانستان است و آمریکا نمی‌تواند با نادیده گرفتن حاکمیت ملی و استقلال افغانستان برای امور امنیتی این کشور تصمیم‌‌گیری کند. 

از سال 2001 که آمریکا افغانستان را اشغال کرد وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا به بهانه تامین امنیت نهادهای اداری و پایگاه‌های پشتیبانی از نیروهای مزدور که در استخدام شرکت‌های امنیتی خصوصی هستند استفاده کرد که جنایات بی‌شماری را در افغانستان مرتکب شدند.

حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین افغانستان معتقد است آمریکا می‌خواهد مسوولیت امور جنگی در افغانستان را به شرکت‌های خصوصی امنیتی بسپارد که در تناقص صریح و آشکار با حاکمیت ملی و نقض صریح قانونی اساسی این کشور است. خصوصی‌سازی دفاع و امنیت افغانستان به معنای طولانی ساختن جنگ، ادامۀ کشتار افراد بی‌گناه و رواج بیش‌تر خودسری و قانون شکنی خواهد بود.

از این‌رو؛ در زمان حامد کزری بسیاری از شرکت‌های امنیتی خصوصی منحل شدند، اما آمریکا با اعمال فشار بر دولت افغانستان تلاش کرد فعالیت برخی از آنان را در این کشور حفظ کند.

در جنگ آمریکا ضد عراق در سال 1991 نسبت استفاده ارتش آمریکا از نیروهای شرکت‌های امنیتی خصوصی در برابر نیروهای رسمی  یک به پنجاه بود اما اکنون آمریکا در افغانستان این نسبت را یک به یک کرده است و این نشان می‌دهد که نیروهای شرکت‌های امنیتی خصوصی نه تنها در افغانستان کاهش نیافته‌اند بلکه برابر با ارتش آمریکا در این کشور فعالیت می‌کنند.

ولادیمیر بروتر، کارشناس موسسه بین‌المللی مطالعات بشردوستانه و سیاسی روسیه معتقد است "انتقال قدرت نظامی به یک سازمان خصوصی در افغانستان به این معنی است که در این کشور نظامیانی وجود خواهند داشت که نماینده رسمی واشنگتن نبوده و مقامات آمریکا هیچ گونه مسئولیت رسمی درقبال آنها ندارند و این  به نفع تأمین امنیت در افغانستان نیست."

در هر حال، واگذاری امور امنیتی افغانستان به بخش خصوصی از سوی آمریکا به معنای ادامه جنایات آنان ضد مردم مظلوم افغانستان است که در بسیاری مواقع مورد آزار و اذیت و شکنجه نیروهای این شرکت‌ها قرار گرفته‌اند.

بدون شک؛ سلب مسئولیت آمریکا از عملکرد مزدوران بخش خصوصی در افغانستان به هرج و مرج و ناامنی در این کشور بیشتر دامن خواهد زد و در همان حال سبب تضعیف بیشتر ارتش و پلیس ملی افغانستان خواهد شد.

117/120

بیشتر بخوانید:

شکست برنامه آمریکا برای تثبیت داعش در افغانستان

انتقاد کرزی از کشتار غیرنظامیان افغان در حملات امریکا/ تحلیل