ایران پرس- آمریکا در دو دهه اخیر تلاش های گسترده ای برای توسعه و استقرار سامانه های ضد موشکی در خاک خود و دیگر مناطق جهان از جمله اروپا، شرق آسیا و خاورمیانه انجام داده است.

بهانه واشنگتن در این زمینه مقابله با تهدیدات موشکی فزاینده دشمنان آمریکا و محافظت از متحدان خود است.

در این راستا "دونالد ترامپ"، رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه 17 ژانویه برنامه دولت خود برای بازنگری در نظام دفاع موشکی ایالات متحده تحت عنوان «بازبینی دفاع موشکی 2019» (2019 MISSILE DEFENSE REVIEW) را درجمع فرماندهان ارتش و نظامیان آمریکایی در پنتاگون ارائه کرد که در آن از کره شمالی به عنوان یک «تهدید فوق‌العاده» نام برده شده است.

طرح جدید دفاع موشکی آمریکا بازنگری همه‌جانبه‌ای در برنامه پیشین این کشور برای مقابله با تهدیدات موشکی به‌ شمار می‌آید. 

این برنامه بازنگری‌ شده با بررسی توانایی‌های موشکی کره شمالی، ایران، روسیه و چین و ادعای تهدید آمیز بودن آنها برای آمریکا تهیه شده است.

ترامپ در معرفی این سند گفت:«هدف ما ساده است؛ اطمینان از اینکه می‌توانیم هر حمله موشکی به ایالات متحده را رصد کنیم و آن را از بین ببریم، هر کجا، هر زمان و در هر مکانی».

ترامپ در اظهارات خود اشاره‌ای به کره شمالی نکرد، اما "پاتریک شاناهان" (Patrick Shanahan) که پس از استعفای «جیمز مَتیس» (James Mattis) به‌ طور موقت مسئول وزارت دفاع آمریکا شده است، گفت: برنامه موشکی کره شمالی همچنان محل نگرانی جدی است.

ترامپ در عین حال برای توجیه نظامی گری واشنگتن مدعی شد بهترین راه برای ایمن ساختن آمریکا، قوی و قدرتمند نگه‌‌داشتن کشور است.

راهبرد جدید ضد موشکی آمریکا

راهبرد جدید ضد موشکی آمریکا شامل اتخاذ تدابیری برای حفاظت از این کشور و تدابیر پنتاگون برای گسترش فناوری‌های دفاعی در فضا و استفاده از سامانه‌هایی است که بتواند سریعتر موشک‌ها و سایر تهدیدات علیه آمریکا و متحدانش را رهگیری و شناسایی و نابود کند.

در این چارچوب آمریکا قصد دارد حسگرهای پیشرفته‌ای را در فضا مستقر و نصب کند که موشک‌های دشمن را سریعتر رهگیری و شناسایی کند.

کنگره آمریکا نیز پنتاگون را تشویق کرده است تا در راستای همین رویکرد حرکت کند و تدابیر و اقدامات لازم برای تحکیم سامانه‌های ضد موشکی در سراسر جهان را اتخاذ نماید.

از جمله اقداماتی که پنتاگون برای تقویت توانمندی ضد موشکی مد نظر قرار داده است، استفاده از پهپادهای مسلح به لیزر است.

نکته مهم دیگر این سند نظامی، اتخاذ راهبرد جدیدی با هدف دفاع بهتر از آمریکا در برابر رقبای آمریکا مانند روسیه و چین است که به پیشرفت‌های زیادی در زمینه توسعه موشک‌های دوربرد دست یافته‌اند.

مقامات پنتاگون مدعی هستند این موشک‌ها تهدید بزرگی برای آمریکا به‌شمار می‌روند. این تهدیدات نه‌ تنها ناشی از موشک‌های کروز و بالستیک است بلکه تسلیحات فرا صوت را نیز شامل می‌شود.

در این زمینه پنتاگون به رونمایی از نسل جدیدی از موشک ها و تسلیحات فرا صوت توسط "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه اشاره کرده که به گفته وی قابل رهگیری و شناسایی نیست.

"رابرت اشلی" Robert Ashley مدیر آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در این باره در سخنانی در کنگره گفت: پیشرفت‌های حاصل‌ شده در زمینه تسلیحات مافوق صوت، موجب وقوع انقلاب بزرگی در صنایع تسلیحاتی خواهد شد چرا که امکان حمله سریعتر به اهداف را خواهد داد.

در مجموع سند بازبینی دفاع موشکی 2019 آمریکا با هدف توجیه تدابیر و اقدامات جدید دولت ترامپ در زمینه گسترش انواع سامانه های ضد موشکی به ویژه در فضا تدوین شده است.

به رغم ادعای وجود تهدیدات موشکی از جانب دشمنان آمریکا در این سند، اما واقعیت این است که واشنگتن همواره رویکرد تهاجمی و خصمانه علیه کشورهای رقیب یا دشمن خود داشته و در موارد مختلف به تهدید مستقیم آنها مبادرت کرده است. کما اینکه ترامپ، کره شمالی را حتی تهدید به حمله هسته ای ویرانگر کرده بود.

نویسنده : میرطاهر

135/117

بیشتر بخوانید: 

رونمایی ترامپ از راهبرد بازنگری برنامه موشکی آمریکا+ ویدیو

مخالفت برلین با استقرار موشکهای هسته ای آمریکا در آلمان / تحلیل

ژنرال روس: سامانه‌های دفاع موشکی آمریکا در تیررس روسیه قرار دارند