وزیر خارجه در واکنش به خروج آمریکا از پیمان هسته‌ای میان‌بُرد، گفت، این اقدامات نشان می‌دهد، توافق‌هایی که با آمریکا امضاء می‌شود، حتی به اندازه جوهر مورد استفاده برای نگارش آن توافق هم ارزش ندارد.

به گزارش پارس‌تودی؛ «محمدجواد ظریف» جمعه‌شب با اشاره به تصمیم آمریکا برای خروج از پیمان منع موشک‌های میان‌بُرد (INF)، در توئیتر نوشت: یک خروج دیگر دولت ترامپ از تعهدهای خود؛ این بار معاهده منع موشک‌های میانبرد اتمی با روسیه. 

وزیر خارجه تصریح کرد: مشکل فقط برجام و ایران نیست؛ به نظر می‌رسد این جماعت نسبت به هرچه امضای آمریکا زیر آن باشد آلرژی دارد.

ظریف نتیجه‌گیری کرد: هر توافقی با دولت آمریکا ارزش جوهرش را ندارد؛ حتی اگر معاهده‌ای باشد که کنگره آن را تصویب کرده است.

«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا، روز جمعه پس از اعلام خروج رسمی این کشور از توافق پیمان نیروهای هسته‌ای میانبرد (INF) با روسیه گفت، آمریکا همچنان آماده است در این باره با روسیه مذاکره کند.

سران آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی، دسامبر 1987 در واشنگتن پیمان «نیروهای هسته‌ای میانبرد» را امضاء کردند و از ژوئن 1988 به اجرا در آوردند. این پیمان، واشنگتن و مسکو را از استقرار موشک‌های بالستیک و کروز در اروپا منع می‌‌کند.

هدف از این پیمان امحای موشک‌‌های هسته‌‌ای بالستیک و کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها، با برد 500 تا 1000 و 1000 تا 5500 کیلومتر بود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از توافقنامه‌های دو و چندجانبه مختلفی خارج شده که از جمله آن توافق هسته‌ای ایران و پیمان آب و هوایی پاریس است. 113/120

بیشتر بخوانید:

پیمان هسته‌ای میانبرد؛ آمریکا خارج شد