دریابان «علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی روز شنبه در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم ضمن تشریح تازهترین تحولات سیاسی و امنیتی مرتبط با ایران و منطقه گفت: "مبارزه با تروریسم و ایفای نقش برای حفظ امنیت در منطقه از سیاستهای قطعی و ثابت جمهوری اسلامی ایران است. بر همین اساس ایران در تمام این سال ها در پیشانی مقابله با تروریسم قرار داشته است."
جمهوری اسلامی ایران معتقد است که بدون وجود هر عامل خارجی می توان با همکاری یکدیگر منطقه را به امنیت، ثبات و آبادانی رساند و اگر مشکلاتی هم باشد، می توان بر مشکلات فائق آمد؛ این دیدگاه قطعا به نفع آمریکا و رژیم های مداخله گر و متجاوز در منطقه نیست.
از اینرو سیاست مشترک آمریکا، اسراییل و عربستان حرکت در مسیر مخالف این جریان است. آمریکا به شیوه های مختلف تلاش می کند مانع از نقش آفرینی ایران در معادلات امنیتی منطقه شود.
"ایران هراسی" و اجماع سازی سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران که تازه ترین مورد آن برگزاری نشست "ورشو" بود درهمین چارچوب طراحی شد. آمریکا اما میداند که این تلاشها شکست خوردهاند ولی در هر حال ناگزیر است وانمود کند که در خصومت ورزی با ایران تنها نیست. تلاش برای ائتلافسازی منطقهای علیه ایران اما از ابتدا دچار چالش شد.
دبیر شورایعالی امنیت ملی در تحلیل این موضوع می گوید:
"درست است که نیت آمریکا ائتلاف سازی علیه ملت ایران است ولی کشورهای منطقه موضع واحد و همسویی با مقامات کاخ سفید در این زمینه ندارند. البته جمهوری اسلامی ایران همواره تهدید نظامی از سوی دشمن را جدی گرفته و اتفاقاً اصرار ما برای برخورداری از قدرت بازدارنده چه در حوزه موشکی و چه در زمینه پدافند پیشرفته هوایی به همین دلیل است. امروز ایران در حوزه نظامی قادر است هر تهدیدی را به طور قاطع پاسخ دهد و این را ترامپ و هیأت حاکمه آمریکا به خوبی میدانند و این مسئله برای تل آویو نیز کاملاً واضح و آشکار است. برای همین است که با صدای بلند تهدید می کنند. به طور قطع چون میدانند که نمیتوانند بجنگند، صدای تهدید را شدیدتر میکنند. روش ترامپ این است؛ ترامپ اهل جنگیدن نیست؛ برای اینکه نجنگد، تهدید میکند."
تبعات منفی مداخله آمریکا در منطقه
نگاهی به گذشته نشان می دهد که در چند دهه اخیر توطئههای مختلفی از سوی غرب با نقش مستقیم آمریکا در منطقه صورت گرفته است. مداخلات نظامی آمریکا در منطقه ازیکسو سبب نفوذ بیشتر آمریکا در منطقه شده و ازسوی دیگر امنیت منطقه را دستخوش روابط فرا منطقه ای و رقابت های غیرسازنده نظامی و امنیتی کرده است.
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب چندی قبل در بیاناتی در تبیین نقشه و هدف آمریکا از مداخله در منطقه خاطر نشان کردند: "آمریکا بهدنبال آن است که این منطقه روی خوش نبیند و دولتها و ملتهای منطقه به خود مشغول باشند تا به فکر معارضه با عامل خبیث استکبار یعنی صهیونیسم نیافتند."
ایران با اقتدار مقابل این جریان ایستاده است و امنیت کشورهای همسایه را بخشی از امنیت خود می داند. جمهوری اسلامی ایران اولین دولتی بود که به ندای ملت و دولت سوریه برای کمک به رویارویی با تروریست ها پاسخ مثبت داد.
راهبرد ایران در منطقه پیرامونی اش بر اساس همکاری هماهنگی و همراهی با اراده ملت ها، بنا نهاده شده است و ایران در مبارزه با تروریسم بین المللی جدی و آماده است در صورت درخواست دیگر کشورهای منطقه به آنها نیز در این مسیر کمک کند.
نویسنده: جمشیده امین زاده
113/116
بیشتربخوانید:
شمخانی: قدرت بازدارندگی مقاومت در سوریه ارتقاء می یابد
شمخانی: اسرائیل به سوریه حمله کند، پاسخ قاطعی دریافت میکند
شمخانی: ظرفیت خوبی در زمینه هوا-فضا داریم