گروهها و احزاب راست گرای افراطی غربی به ویژه در اروپا، آمریکا و اقیانوسیه بر لزوم اخراج پناهجویان از این کشورهای خود تاکید داشته و در این راستا بسیاری از آنها مروج و مشوق خشونت علیه مهاجران و پناهجویان هستند.
در سال های اخیر حملات به پناهجویان در غرب سیر صعودی داشته و هرازچند گاهی، فرد یا افراد نژاد پرست و با تمایلات راست گرایی افراطی اقدام به حملات مسلحانه و کشتار آنها کرده است.
اکنون عملا پدیده ای موسوم به تروریسم راست گرایی افراطی در حال گسترش است.
آخرین مورد از این حملات که قتل عامی کور و بیرحمانه بود، روز جمعه در شهر "کرایست چرچ" Christchurch نیوزیلند رخ داد.
فرد یا افرادی مسلح با حمله به دو مسجد در این شهر نمازگزاران را به گلوله بستند.
در این حادثه تروریستی که یکی از افراد مهاجم آن را به صورت زنده در صفحه فیسبوک خود پخش میکرد، 50 تن کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
مظنون اصلی، "برنتون ترنت" Brenton Trent 28 ساله اهل استرالیا است که پیشتر بارها در صفحات مجازی خود از حضور مهاجران مسلمان در سرزمینهای اروپایی ابراز خشم کرده بود.
تصویری که در رسانهها منتشر شده است، نشان میدهد که او نام مهاجمان مسلحی را که در سالهای گذشته، مهاجران و مسلمانان را در کشورهایی همچون سوئد و کانادا هدف حمله قرار بودند، روی سلاح خود حکاکی کرده بود.
به رغم محکومیت این اقدام از سوی دولتها و سران غربی و محکومیت ظاهری آن از سوی کاخ سفید، اما "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا که آشکارا تمایلات نژاد پرستانه دارد، با انکار انگیزه های نژادپرستانه در حمله تروریستی نیوزیلند مدعی شد که ملی گرایی افراطی و خود برترپنداری سفید پوستان را معضلی رو به گسترش نمیداند.
ترامپ روز جمعه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تهدید نژادپرستی گفت: فکر میکنم مشکل تنها در مورد یک گروه کوچک است که دارای مشکلات بسیار جدی است.
ترامپ همچنین درخصوص مطلب منتسب به یکی از مهاجمان نیوزیلند که وی را مورد ستایش قرار داده بود، اظهار بیاطلاعی کرد.
این نخستین بار نیست که ترامپ به دلیل به دلیل موضع گیری ها و اقدامات خود، متهم به تشویق و تحریک گروههای نژادپرست و راست گرای افراطی میشود و در عین حال از انتقاد و اشاره صریح به انگیزههای نژادپرستانه و مهاجرستیزانه آنها پرهیز می کند.
ترامپ در سال 2017 نیز از محکومیت صریح اقدام جنایتکارانه نژادپرستان سفید پوست در شهر"شارلوتزویل" ایالت ویرجینیا یعنی قتل یک زن مخالف نژادپرستی خودداری کرد که این مساله موجب انتقادهای بسیاری از وی شد.
رسانههای آمریکایی روز جمعه با مقایسه این رویداد با حادثه تروریستی حمله به مساجد نیوزیلند، خطر گسترش اسلامهراسی و نفرتپراکنی نسبت به ادیان و اقوام را یادآور شدند.
ترامپ در دوره زمامداری خود با اظهارات واقدامات خود به گسترش نژاد پرستی و راست گرایی افراطی به ویژه اسلام ستیزی دامن زده و عملا خشونت علیه مسلمانان را ترویج کرده است.
"دانیل بنجامین" Daniel Benjamin کارشناس سیاسی آمریکایی در این زمینه گفت: ترامپ بیشتر از آنکه به مقابله با تروریسم کمک کند، در راستای گسترش فعالیت تروریست ها عمل کرده است.
رویکرد و اقدامات اسلام ستیزانه ترامپ، نگرانی ها درباره افزایش اسلام ستیزی و خشونت علیه مسلمانان در آمریکا ودیگر کشورهای غربی را به شدت افزایش داده است.
ترامپ و برخی از مقامات غربی بارها تلاش کرده اند تا اسلام و تروریسم را به یکدیگر پیوند زده و بدین ترتیب ذهنیتی منفی علیه مسلمانان به خصوص مسلمانان ساکن غرب را به وجود آورند. 138/118
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
بیشتربخوانید:
واکنش «ترامپ» و «کاخ سفید» به حمله تروریستی در نیوزیلند
نفرت پراکنی، ارعاب و نژادپرستی؛ رویکرد اصلی ترامپ