ایران پرس- شیوع ویروس کرونا در جهان از جمله در آمریکا چالش های نوین و بی سابقه ای را ایجاد کرده است. اکنون علاوه بر چالش های بهداشتی و اقتصادی، بحران جدیدی فرا روی ایالات متحده قرار گرفته که می توان از آن تحت عنوان چالش امنیت داخلی یاد کرد.

هفته نامه آمریکایی نیوزویک فاش کرد که نیروهای مسلح آمریکا در حال آماده شدن برای سرکوب اعتراضات مدنی احتمالی و همکاری در کنترل اوضاع در صورت تشدید بحران هستند.

در این راستا ارتش آمریکا مشغول بررسی ابعاد مختلف برای تصمیم‌گیری درباره استفاده از نیروهای ایالتی و یا نیروهای فدرال به‌منظور انجام این مأموریت است.

ژنرال "جوزف لنگیل" فرمانده گارد ملی آمریکا گفته است که احتمال دارد ده‌ها هزار نیروی گارد ملی به‌منظور کمک به ایالت‌های مختلف آمریکا برای جلوگیری از شیوع هرچه بیشتر کرونا به‌کار گرفته شوند.

گارد ملی که بخشی از نیروهای ذخیره ارتش آمریکا است  456 هزار عضو دارد و تحت فرمان دولت فدرال و ایالت‌ها است.

در حال حاضر نیروهای گارد ملی آمریکا در 27 ایالت از جمله نیویورک و کالیفرنیا به خدمت فرا خوانده شده‌اند تا در پاکسازی اماکن عمومی و تحویل غذا به خانه‌ها با مقامات مربوطه همکاری کنند.

شیوع ویروس کرونا ضمن اینکه باعث بروز هرج و مرج اجتماعی در آمریکا از جمله هجوم مردم به فروشگاه‌ها و خالی کردن آنها از اقلام اساسی و بهداشتی شده، در عین حال موجب افزایش ناامنی داخلی شده است.

نماد این امر، افزایش بی سابقه تقاضا برای خرید سلاح در آمریکا است که نشان دهنده هراس شهروندان آمریکایی از اوضاع آتی کشور با توجه به گسترش بیماری کووید 19 است.

"مارک هامز"، صاحب فروشگاه فروش سلاح می‌گوید: «مشتریان بیشتر به دنبال اسلحه‌های سبک با هدف محافظت از خود در خانه‌هایشان هستند.»

ظاهرا شهروندان آمریکایی به دلیل شیوع ویروس کرونا و تبعات ناشی از آن بیش از گذشته  احساس ناامنی می‌کنند.

به نظر می رسد با افزایش شیوع ویروس کرونا و همه گیری آن در ایالات متحده، جامعه آمریکا که اکنون با بحران بهداشتی و بحران اقتصادی مواجه است، اکنون باید با بحران امنیتی که ناشی از ناکارآمدی دولت فدرال در کنترل بحران کرونا است دست و پنجه نرم کند.

در واقع تداوم ناکارآمدی و ناتوانی دولت ترامپ در برخورد موثر با بحران های دو گانه بهداشتی و اقتصادی موجب ایجاد بحران اجتماعی خواهد شد که نماد آن بروز اغتشاشات مدنی و ناآرامی های اجتماعی است.

مطرح شدن مساله ورود گارد ملی و در مرحله بعدی ورود احتمالی دیگر بخش های ارتش آمریکا به خیابان ها و به دست گرفتن کنترل شهرها نیز در این چارچوب مطرح شده است.

دونالد ترامپ در 13 مارس به‌منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا در آمریکا اعلام حالت فوق‌العاده کرد.

به رغم تدابیر جدید از سوی دولت ترامپ در زمینه مقابله با شیوع کرونا اما منتقدان معتقدند که رئیس جمهور آمریکا در این باره کوتاهی های زیادی کرده و اساسا درک درستی از بحران بیماری کرونا  ندارد.

نشریه هیل وابسته به کنگره آمریکا در مطلبی نوشت: با آنکه ترامپ نسبت به شیوع ویروس کرونا در آمریکا واقع‌بین‌تر شده اما هنوز هم در این زمینه ساده‌انگار است.

این مساله باعث می شود تا تدابیر در نظر گرفته شده برای مقابله با گسترش ویروس کرونا از کارآمدی و تاثیر گذاری مناسب برخوردار نبوده و باعث تشدید بحران در آمریکا شود.

 به ویژه اینکه طبق نظر سنجی ها 63 درصد آمریکایی‌ها معتقدند ترامپ به مشکلات آنها بی‌توجه است و تنها 37 درصد رای دهندگان آمریکایی بر این باورند که رئیس جمهور آمریکا به مشکلات و نیازهای آنها توجه دارد.

بدین ترتیب زمینه های شکل گیری اعتراضات اجتماعی در این کشور که در مرحله بعد می تواند به بروز اغتشاش و ناآرامی های گسترده در آمریکا منجر شود روز به روز در حال افزایش است.

نویسنده: سید رضا میرطاهر

133/117

بیشتر بخوانید:

کرونا در آمریکا؛ ترامپ: اوضاع بد است

تایید ورود امریکا به رکود عمیق اقتصادی/ تحلیل

سردرگمی دولت امریکا در مقابله با ویروس کرونا