گروسی پس از دیدار با وزیر خارجه فرانسه:
دیدار گروسی با وزیر خارجه فرانسه

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و وزیر امور خارجه فرانسه درباره مسائل پیرامون اجرای اسنپ‌بک (پس‌گشت) و ضرورت دیپلماسی هسته‌ای با ایران گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، رافائل گروسی روز دوشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: "امروز در حاشیه نشست مجمع امنیتی ورشو گفت‌وگویی به‌موقع با ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه داشتم."

وی افزود: "در این ملاقات دو طرف «درباره وضعیت پس از فعال‌سازی اسنپ‌بک و ضرورت پیشبرد راه‌حل‌های دیپلماتیک» گفت‌وگو کردند."

براساس این گزارش، رافائل گروسی در پیام دیگری از دیدار خود با یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان در حاشیه نشست مجمع امنیتی ورشو خبر داد.

گروسی اظهار داشت: در این دیدار در مورد وضعیت پس از اجرای اسنپ‌بک و اهمیت یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک در خصوص پرونده هسته ای ایران، تبادل نظر کرده است.

روز گذشته (یکشنبه) مکانیسم پس‌گشت به طور غیرقانونی و بدون طی شدن مراحل پیش‌بینی شده برای آن فعال شد. این موضوع منجر به بازگشت همه قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران شد؛ اقدامی که ایران آن را غیرقانونی و مردود توصیف کرده است.

همچنین امروز شورای اروپا توافق کرد که مجموعه‌ای از اقدامات محدودکننده در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران را که با اجرای «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) در سال ۲۰۱۵ به حالت تعلیق درآمده بود، دوباره اعمال کند.

این اقدامات با سوءاستفاده تروئیکای اروپایی (فرانسه، انگلیس و آلمان) از سازوکار حل‌وفصل اختلاف در توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ (برجام) صورت گرفت.

وزیر امور خارجه ایران همزمان با اقدام ترویئکای اروپایی در فعال‌سازی اسنپ‌بک، در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بازگرداندن ادعایی قطعنامه‌ های خاتمه‌یافته ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) را مردود می‌داند و نه ایران و نه هیچ عضو سازمان ملل متحد الزامی به تبعیت از چنین اقدامات غیرقانونی ندارند.

بیشتر بخوانید:

عراقچی در شورای امنیت: تصمیم امروز، اعتماد باقی‌مانده مردم ایران به غرب را نابود کرد

در صورت فعال شدن اسنپ‌بک، نوع تعامل ایران متناسب با وضعیت جدید تنظیم خواهد شد

 

سیما مشتاقان
دیدار گروسی با وزیر خارجه فرانسه
دیدار گروسی با وزیر خارجه آلمان