«کریستوفر پرِبل»، نویسنده و کارشناسی سیاسی آمریکایی معتقد است؛ دونالد ترامپ با سیاست های انزوایی خود همچون ساخت دیوار و ایجاد محدودیت برای مهاجران، نه تنها آمریکا را ابرقدرت نخواهد کرد، بلکه این کشور را هم از نظر اقتصادی و فرهنگی فقیرتر می کند.

به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری ایران پرس، پایگاه اینترنتی نشریه آمریکایی نشنال اینترست، یادداشتی تحلیلی به قلم «کریستوفر پرِبل»* (Christopher Preble)، با عنوان «دیوارها هرگز آمریکا را ابرقدرت نخواهند کرد» منتشر کرد که مشروح آن را در ادامه می خوانیم:

کاملا روشن است که دونالد ترامپ قصد دارد، شعارهای انزواگرایی خود در رقابت های انتخاباتی را عملی سازد. رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با شبکه خبری «ای بی سی» آمریکا اذعان کرد که هدفش (از ساخت دیوار در مرزهای جنوبی) ایجاد موانع فیزیکی و روانی برای کسانی است که آرزوی آمدن به آمریکا را دارند.

ترامپ در سخنرانی اش در وزارت امنیت داخلی آمریکا نیز بار دیگر تایید کرد که دولت در مرز مکزیک دیوار خواهد کشید و در نهایت هزینه آن را مکزیک پرداخت خواهد کرد. («انریکه پنا نیتو»، رئیس جمهور مکزیک با ترامپ در این مورد هم عقیده نیست.)

اگر ترامپ موفق شود، حتی بخشی از این دیوار در مرز با مکزیک را احداث کند، می تواند در مقابل این دیوار ایستاده و از آن به عنوان نماد ملموسی برای نشان دادن به رسانه ها استفاده کند. رئیس جمهور امریکا همچنین می تواند بخشی از 15 هزار مرزبان و مامور گمرگ و اداره مهاجرت که به زودی رده های مختلف نیروهای فدرال را پر می کنند، گرد خود جمع کرده و (عکس یادگاری بگیرد).

هفته قبل، ترامپ فرمانی را صادر کرد که بر اساس آن از ورود پناهجویان سوری و 6 کشور عمدتا مسلمان دیگر به آمریکا جلوگیری می شود.

پژوهشی که توسط «الکس نورسته» از انستیتو کاتو انجام شده، نشان می دهد که از سال 1975 تا 2015 هیچ شهروند آمریکایی توسط اتباع این 7 کشور در خاک آمریکا کشته نشده است. فرمان رئیس جمهور هیچ نامی از کشورهایی همچون عربستان سعودی، مصر، پاکستان و امارات که تولید کننده تروریست های واقعی هستند نبرده است.

رئیس جمهور امریکا اما ادعا کرده است که این فرمان «از جان هزاران هزار نفر محافظت خواهد کرد.»

البته ما هیچ گاه نخواهیم فهمید، تاثیر واقعی این قبیل اقدامات بر ارتقاء امنیت عمومی چقدر است. نمی توانیم بفهمیم اگر این طرح ها اصلا اجرا نمی شد، چه تعداد جرم و جنایت واقعا انجام می شد. البته رئیس جمهور در نظر دارد با ایجاد یک دفتر روابط عمومی جدید و تمرکز بر جنایاتی که توسط مهاجران غیرقانونی در آمریکا انجام می شود، این مشکل را حل کند. این اقدام مطمئنا این احساس را در شهروندان آمریکایی تقویت خواهد کرد که تمام مردان و زنان خارجی حاضر در آمریکا یک تهدید بالقوه فوری هستند.

در حالی که واقعیت چیز دیگری را نشان می دهد!

 با توجه به آمار جنایاتی که توسط غیرآمریکایی تبارها انجام می شود، می توان از هم اکنون پیش بینی کرد که ایجاد شرایط سخت تر برای ورود مهاجران به خاک آمریکا، در بهترین حالت اجرا، تاثیر ناچیزی بر نرخ جرم و جنایت خواهد داشت.

خطر تروریستی یک پناهجو بسیار ناچیز و غیرقابل اعتنا است: بر اساس پژوهش الکس نورسته شانس هر آمریکایی برای کشته شدن توسط یک پناهجو در هر سال یک در 64/3 میلیون است.

ترامپ با حقایق در جنگ است

با نگاهی دقیق تر به هفته آغازین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، می بینیم که دولت وی با حقایق در جنگ هستند و یا حقایق خاصی را ترجیح می دهند که توجیه کننده سیاست هایشان باشد. ممکن است انتقاد شود که از بس رسانه های آمریکا، چهره های آشفته، سادیسمی و آمریکایی جنایتکاران را نشان داده اند،  دولت ترامپ صرفا برای ایجاد تعادل در آمار، تصمیم گرفته است بر روی جنایاتی تمرکز کند که توسط خارجی ها انجام می شود.

این هیچ دلیل موجهی برای این سیاست ها در میدان واقعی امنیتی وجود ندارد و باعث نشده است که دولت ترامپ از اجرای آنها صرف نظر کند.

ظاهرا دولت تنها می خواهد که افراد کمتری وارد آمریکا شوند.

ترامپ در مصاحبه اش با شبکه خبری ای بی سی گفت «ورود به آمریکا بسیار سخت خواهد شد ... الان وارد شدن به آمریکا خیلی ساده است. اما در آینده بسیار، بسیار دشوار خواهد شد.»

هر کسی که اخیرا با اداره مهاجرت آمریکا سر و کار داشته، احتمالا با نظر ترامپ موافق نخواهد بود و این فرایند را هم اکنون نیز بسیار سخت خواهد یافت.

بسیاری از یهودیان در اواخر قرن نوزده و اوایل قرن بیست و همچنین در خلال جنگ جهانی دوم، از ترس هیتلر و برنامه یهودی ستیزی به آمریکا پناه آوردند.

بسیار شگفت انگیز خواهد بود اگر تصور کنیم که به گمان ترامپ، این کار اشتباه بود و نباید به آنها اجازه می دادیم وارد آمریکا شوند.

دانشمندان خارجی از عناصر کلیدی در ساخت بمب اتمی در خلال جنگ جهانی دوم بودند و مهاجران کنونی منشاء برخی از بزرگترین ابتکارات و اختراعات تاریخ آمریکا هستند، یا بنیانگذار موفق ترین شرکت ها هستند. پیام ترامپ به این افراد و میلیون ها خارجی دیگر ساکن در آمریکا این است که باید استعدادهایشان را جای دیگری ببرند.

ترامپ همچنین به قربانی شدن مهاجران یا فرزندان مهاجران که در ارتش آمریکا برای آرمان های این کشور جنگیده اند، توجهی ندارد.

مدت ها است که به ترس از مهاجران و همچنین ارعاب آنان در آمریکا و به ویژه ترس از مهاجران مسلمان دامن زده می شود. (هرچند که این قضیه به خودی خود نگران کننده است) اما من برای پرتگاهی به شدت ترسناک تر نگران هستم که اکنون در لبه آن قرار داریم. ما شاهد تلاش هماهنگی در دولت ترامپ هستیم تا آمریکایی را هم در ظاهر و هم در عمل از بقیه دنیا دور نگه دارند.

رونالد ریگان به ما یاد داد که «کشورهای بزرگ دیوار نمی سازند؛ بلکه دیوارها را خراب می کنند.»

انزوا طلبی ترامپ امنیت ما را افزایش نخواهد داد. اگر این سیاست ها باعث شود که آمریکا اقدامات داوطلبانه و صلح آمیزی را که از ابتدای تاریخ ایجادش، انجام داده و اکنون باعث ابرقدرت شدنش شده است، متوقف کند، هم به لحاظ اقتصادی و هم فرهنگی فقیر خواهیم شد.

 

 

*کریستوفر پرِبل (Christopher Preble)، نایب رئیس بخش مطالعات سیاست خارجی در موسسه کاتو است.

**آنچه در این گزارش آمده به معنی تایید محتوای تحلیل نویسنده از سوی «ایران پرس» نیست و تنها در راستای اطلاع رسانی منتشر شده است.

120/110.