به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، این دو فرمان که در روز سهشنبه به امضای «جان کلی» وزیر امنیت داخلی آمریکا رسید، اولویتبندیهای پیشین در رابطه با اخراج مهاجران غیرقانونی را تغییر میدهد و شمار بیشتری (حدود یازده میلیون) از آنها را در خطر اخراج فوری از خاک آمریکا قرار میدهد.
در این فرامین نه تنها آن دسته از مهاجرانی که مرتکب جرم شدهاند برای اخراج از کشور در اولویت قرار گرفتهاند، بلکه کسانی هم که متهم به ارتکاب جرم هستند یا بهطور بالقوه در مظان اتهام قرار دارند، باید به سرعت به کشورهای خود بازگردانده شوند.
این در حالی است که در دولت پیشین آمریکا آن دسته از مهاجرانی که مرتکب جرم نشده بودند برای اخراج از کشور در اولویت قرار نداشتند، اما فرامین جان کلی به جز «برخی موارد به شدت استثنایی»، آن اولویتبندی پیشین را نقض میکند و تقریبا همه ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در خاک آمریکا را در بر میگیرد.
در این فرامین تاکید شده است: «همه آن کسانی که از قوانین مهاجرتی تخطی کردهاند» میتوانند مشمول اجرای دستورالعملهای جدید شوند.
اقدامات ضد مهاجرتی دولت جدید آمریکا، با اعتراضات گسترده ای در داخل این کشور روبرو شده است
پیشنویس فرمان تغییرشکل یافته مهاجرتی دونالد ترامپ، همان کشورهایی را دربرمیگیرد که پیشتر مشمول فرمان اولیه منع صدور ویزا شده بودند.
فرمان قبلی ریاست جمهوری آمریکا که اعتراضهای گسترده در داخل و خارج آمریکا را به دنبال داشت ورود پناهجویان و شهروندان هفت کشور ایران، عراق، سوریه، لیبی، یمن، سومالی و سودان را به آمریکا منع میکرد.
اسوشیتدپرس به نقل از یک مقام ارشد دولتی که نامش اعلام نشده گفت متن پیش نویس ممکن است که تا پیش از امضا تغییر یابد. آقای ترامپ گفته بود که این فرمان را این هفته امضا میکند.
ساخت دیوار مکزیک دراولویت قرار دارد
جان کلی همچنین دستور داده که برنامهریزی و ساخت دیوار مرزی میان آمریکا و مکزیک به سرعت آغاز شود.
وی در عین حال فرمان داده که پنج هزار افسر دیگر به استخدام آژانس محافظت از مرزها و امور گمرکات و ده هزار افسر نیز به استخدام آژانس اجرایی مهاجرت و گمرک در آیند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا پیش از این هزینه ساخت دیوار مکزیک را ۲۱.۶ میلیارد دلار و زمان لازم برای بنای آن را بیش از سه سال ارزیابی کرده بود.
از فرمان تعلیق ویزا تا صدور فرمان جدید
ترامپ روز جمعه ۸ بهمن در فرمانی به طور موقت صدور هرگونه ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، سوریه، عراق، لیبی، یمن، سودان و سومالی به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد.
این فرمان اعتراض هایی را در آمریکا در پی داشت. حتی سرپرست دادستانی کل آمریکا بخاطر آنچه «سرپیچی از دستور رئیسجمهوری» نام گرفت، برکنار شد.
فرمان ضد مهاجرتی ترامپ، با رای دادگاه تعلیق شد
یک هفته بعد از صدور فرمان اجرایی، جمعه ۱۵ بهمن قاضی فدرال جیمز روبارت در شهر سیاتل واشنگتن به شکایت وکلای ایالت رسیدگی کرد که مدعی بودند فرمان اجرایی موجب ضرر به ایالت واشنگتن می شود. ایالت مینه سوتا نیز به این شکایت پیوسته و ادعای مشابهی مطرح کرده است.
با رای این قاضی فرمان اجرایی ترامپ را لغو شد و به این ترتیب همه محدودیت های فرمان اجرایی برداشته شد. این اقدام، واکنش دولت ترامپ را در پی داشت.
با شکایت دادگستری دولت ترامپ، دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو بررسی را انجام داد و روز پنجشنبه ۲۱ بهمن تشخیص داد که رای قاضی روبارت درست بوده و این رای به معنی ادامه تعلیق فرمان اجرایی ترامپ شد. بعد از این بود که دولت ترامپ از ادامه دعوا در دیوان عالی منصرف شد و اعلام کرد فرمان اجرایی جدیدی صادر می کند.113/112
بیشتربخوانید:
سیستم قضایی آمریکا در برابر ترامپ/ دادگاه تجدید نظرهم با فرمان دونالد مخالفت کرد
بازداشت ششصد مهاجر در آمریکا
مهاجران از آمریکا به کانادا می روند