به گزارش ایران پرس، روزنامه المنار چاپ فلسطین روز جمعه در مقاله ای نوشت: گروه داعش و گروه های مشابهه این گروه از سوی آمریکا و همپیمانان آن در منطقه و جهان به عنوان ابزاری مهم برای کنار زدن دولت کنونی سوریه و جایگزین کردن نظامی دست نشانده به کار گرفته شدند.
در ادامه این مقاله آمده است: استراتژی دولت پیشین آمریکا در سوریه، بر ضرورت دستیابی به تفاهمی سیاسی بر سر کناره گیری «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه، قبل از ضربه زدن به گروه های تروریستی مانند داعش و النصره، شکل گرفته بود و دولت اوباما از سال 2012 در سوریه تلاش خود را برای تحقق این هدف با حمایت از گروه های مسلح در برابر دولت سوریه و فشار میدانی به ارتش این کشوربه کارگرفت اما مقاومت ارتش، دولت و ملت سوریه و حمایت همپیمانان این کشور، بر روی استراتژی آمریکا و اهداف مورد نظر این کشور در سوریه خط بطلان کشید و دولت سوریه توانست ازموضع دفاعی در برابر تروریست ها خارج و به موضع تهاجمی علیه این گرو ها روی آورد.
تغییر موضع آمریکا
با شکست گروه های تروریستی در سوریه، دولت آمریکا نیز تغییر موضع داد و حمایت گروه های مسلح را به عنوان عامل فشاری برای به زانو در آوردن دولت سوریه، متوقف کرد و این بارکوشید با ضربه زدن به این گروه ها موقعیت خود را قبل از آنکه زمان ازدست رود، بهبود بخشد و جای پای خود را برای مرحله پس از گروه های تروریستی در سوریه محکم کند.
در چارچوب همین استراتژی بود که ژنرال «جوزف ووتل » فرمانده منطقه میانی ارتش آمریکا در سخنان پنج شنبه گذشته خود در برابر کمیسیون نیروهای مسلح کنگره آمریکا تاکید کرد که نیروهای آمریکایی به مدت طولانی و با هدف «تضمین امنیت، ثبات و کمک به سوری ها برای انتقال مسالمت آمیز» در سوریه باقی خواهند ماند و پس از سرنگونی داعش این کشور را ترک نخواهند کرد.
نبرد آمریکا در رقه و شکست داعش در این شهر و اطراف آن، مقدمه موضع گیری مستقیم و جدید آمریکا پس از ناکام ماندن در سیاست قبلی واشنگتن، بوده است.
دولت آمریکا پیش از این تلاش داشت رهبری سوریه را در برابر دو گزینه قرار دهد:
گزینه اول: انتخاب همان سرنوشت «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی بود
گزینه دوم : کناره گیری داوطلبانه از قدرت و به اصطلاح انتخاب راهکار سیاسی که البته به نتیجه ای نرسید.
واشنگتن، اکنون می کوشد خود را در پیروزی های میدانی ارتش سوریه شریک نشان دهد و به این طریق اجازه ندهد تا دولت سوریه یکه تاز میدان شود تا بعدها بتواند در هر گونه مذاکراتی از مشارکت نظامی در سوریه علیه گروه های تروریستی به عنوان اهرم فشار بر دمشق بهره برداری کند.
آنچه در این میان نباید فراموش شود این است که پایه های مواضع جدید آمریکا در سوریه ازسوی دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری پیشین آمریکا بنیان نهاده شده است و دولت کنونی تنها مجری آن و در واقع به دنبال منافع آمریکا و نه ثبات و امنیت در سوریه است. 132/111
بیشتر بخوانید:
گزینه های پیش روی آمریکا در سوریه/ نسخه آمریکا برای سوریه
طرح جدید آمریکا برای اعزام هزار سرباز به سوریه