به دنبال اظهارات «رجب طیب ردوغان» رئیس جمهوری ترکیه علیه «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه، تنش دیپلماتیک بین دو کشور تشدید شده و وزارت خارجه فرانسه سفیر خود را از«آنکارا» فراخواند. این موضع آنکارا خشم پاریس را برانگیخته است.
اردوغان روز شنبه در بخشی از سخنان اخیر خود به انتشار کاریکاتورهای اهانتآمیز به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) در فرانسه پرداخت و با اشاره به رئیسجمهور فرانسه گفت: « "مشکل فردی به نام مکرون با اسلام و مسلمانان چیست؟ مکرون نیاز دارد که از نظر روانی درمان شود."
اردوغان اضافه کرد: "اقدام فرانسه ای که ظاهراً خود را قلعه آزادی و لائیسم می داند در کشیدن کاریکاتور علیه پیامبر اسلام بدترین نوع ابتذال به شمار می آید و در حد و حدود آزادی نمی گنجد؛ بلکه اسلام ستیزی است".
اخیرا اقدام یک معلم تاریخ فرانسوی در نشان دادن کاریکاتورهای موهن از پیامبر اکرم (ص) در کلاس درس و کشته شدن او به دست یک جوان چچنی، بازتاب گستردهای در فرانسه داشته است. در پی این اقدام، دولت فرانسه اقدامات علیه مسلمانان را تشدید و ضمن اخراج دهها نفر از آنها ، روند بستن مساجد و مراکزاسلامی دراین کشور را تشدید کرده است.
حتی وزیر کشور فرانسه دراظهاراتی ضداسلامی از وجود بخش خاص برای محصولات حلال در فروشگاههای این کشور ابراز ناراحتی کرده است.
ازسوی دیگر امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به جای تلاش برای کاهش اقدامات اسلام ستیزانه در این کشور ، به دفاع غیر منطقی از اسلام ستیزان پرداخته به بهانه دفاع از آزادی بیان پرداخته و بر تداوم اسلام ستیزی در این کشور تاکید کرده است.
مکرون اخیراً در اظهاراتی با وقاحت اعلام کرد که فرانسه همچنان به انتشار کاریکاتورهای توهین آمیز علیه پیامبر اسلام (ص) ادامه خواهد داد.
به گفته دکتر عبدالله گنجی کارشناس سیاسی : چندی پیش در فرانسه به پیامبر اسلام توهین شد.مکرون گفت آن را محکوم نمی کند چون آزادی بیان است حالا اردوغان یک عبارت در باره مکرون گفته که بوی اهانت می دهد ،فرانسه سفیر خود از آنکارا را فراخوانده است.در آزادی غربی حرمت رئیس جمهور فرانسه از پیام آور الهی با 1.5میلیارد پیرو بیشتر است.
روند اسلام ستیزی و به سخره گرفتن اعتقادات مسلمانان در فرانسه که حدود 10 درصد ساکنان آن را مسلمانان تشکیل می دهند در سال های اخیر تشدید شده و در عین حال فشارها علیه آنها به بهانه مبارزه با تروریسم و افراط گرایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته است.
این کشور به محلی برای بیشترین حملات تبلیغاتی ضد اسلامی در چارچوب اسلام هراسی و تلاش برای تخریب چهره نورانی پیامبر اکرم(ص) تبدیل شده که موجب واکنش هایی دربین مسلمانان این کشور شده است. این در حالی است که ظاهرا آزادی بیان درزمینه اسلام ستیزی رعایت می شود ودرمواردی مانند زیر سئوال بردن هولوکاست، نه فقط آزادی اظهار نظروجود ندارد بلکه تردیدکنندگان درباره آن، محاکمه شده و به حبس محکوم می شوند.
تشدید اقدامات ضد اسلامی به ویژه انتشار کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اکرم (ص) خشم مسلمانان را درکشورهای مختلف برانگیخته است.ضمن اینکه سازمان همکاری اسلامی در بیانیه شدید اللحنی، از اظهارات سیاسی رسمی برخی از مقامات فرانسه ابراز تعجب کرده و گفته است که تداوم این گونه اظهارات، به روابط فرانسه با کشورهای اسلامی لطمه خواهد زد واحساسات خشونت آمیز و نفرتپراکنی را افزایش خواهد داد.
به رغم این موضع گیری ها، واکنش نابخردانه امانوئل مکرون و اصراروی برای تداوم اقدامات اسلام ستیزانه نشان می دهد که اسلام ستیزی و تلاش برای ارائه چهره ای خشونت آمیز از اسلام و نیز توهین به ساحت پیامبر اکرم (ص)هم چنان در این کشور اروپایی ادامه خواهد داشت و طبیعتا تداوم چنین رویه ای موجب بروز واکنش های متقابل خواهد شد./115
بیشتر بخوانید:
فرانسه سفیر خود در آنکارا را فراخواند
خطیب زاده: موضع گیری ضد اسلامی مقامات فرانسه موجب تنفرپراکنی میشود