ایران پرس: تنش بین روسیه و غرب از سال 2014 بالا گرفته و هرازچند گاهی موضوع جدیدی به مساله تنش آفرین در روابط دو جانبه تبدیل می شود. درهفته های اخیر مساله بازداشت و محکومیت «الکسی ناوالنی» سرکرده مخالفان روسیه موجب تنش سیاسی و دیپلماتیک جدیدی بین روسیه و غرب شده است.

حمایت همه جانبه اروپا و آمریکا از مخالفان روسیه 
«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه شامگاه دوشنبه گفت که غرب تلاش دارد مسئله «آلکسی ناوالنی» را تبدیل به مهم‌ترین موضوع در مذاکره با مسکو نماید.

وی همچنین افزود: غرب در این زمینه و با ادعای دست داشتن مسکو در مسموم شدن ناوالنی به روسیه ضرب‌الاجل می‌دهد، حال آن‌که در واقع «مدرک» اصلی را پنهان کرده و همچنان از ارائه گزارش پزشکی و نتایج آزمایشگاهی ناوالنی و مدعای مسمومیت او با سلاح شیمیایی خودداری می کند.

اشاره لاوروف به کارزار گسترده ای است که غربی ها به ویژه اتحادیه اروپا و آمریکا به بهانه حمایت از ناوالنی و درخواست آزادی وی به راه انداخته و تلاش می کنند تا با استفاده ابزاری از این مساله، آن را موضوع اصلی مذاکرات خود با روسیه قرار دهند.

آلکسی ناوالنی منتقد دولت روسیه

آلکسی ناوالنی منتقد دولت روسیه به عنوان سرکرده مخالفان همواره از حمایت گسترده اتحادیه اروپا و آمریکا برخوردار شده و در اعتراضات ضد دولتی در سالهای اخیر نقش پررنگی را ایفا کرده است.

اقدامات غربی‌ها با هدف ایجاد بی ثباتی، افزایش اعتراضات و درنهایت ایجاد زمینه برای شکل گیری تحولات مطلوب خود در روسیه صورت می گیرد .

از جمله مشخص ترین فعالیت اروپا و آمریکا در این زمینه، افزایش کمکهای مالی و نیز حمایت همه جانبه رسانه ای از مخالفان و ایجاد فضاسازی منفی در زمینه اوضاع داخلی روسیه است.

خواسته بروکسل و واشنگتن روی کار آمدن فردی غربگرا مانند:الکسی ناوالنی در راس قدرت روسیه است. با این حال به دلیل وابستگی آشکار مخالفان به غرب و آگاهی مردم روسیه از این امر، آنها در رسیدن به اهداف خود ناکام مانده اند.

دولت روسیه بارها با انتقاد از مداخله جویی غرب در امور داخلی این کشور درباره تبعات این مساله هشدار داده و در عین حال اقدامات قاطعی در راستای مقابله با هر گونه مداخله جویی اتحادیه اروپا و آمریکا در امور داخلی روسیه صورت داده است.

از جمله این اقدامات دستور اخراج سه دیپلمات ارشد سوئدی، آلمانی و لهستانی به دلیل شرکت آنها در تظاهرات معترضان به دستگیری ناوالنی در مسکو بوده است. این اقدام به مثابه هشداری جدی به اروپایی ها برای خودداری از مداخله در امورداخلی روسیه محسوب می شود.

در مقابل آلمان، سوئد و لهستان روز دوشنبه از اخراج سه دیپلمات روس از خاک کشورشان در واکنش به اقدام مسکو خبر دادند. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه طی بیانیه‌ای این اقدام اروپایی ها را اقدامی غیرقابل توجیه و خصمانه توصیف و با تاکید بر اینکه رفتار‌های این چننیی ازسوی اتحادیه اروپا، زیرمجموعه اقدامات ضد روسی غرب است.

ایشان افزود: مسکو این اقدامات را دخالت در امور داخلی کشورمی‌داند. روسیه تصمیم سیاسی اتخاذ نکرده و تنها طبق واقعیات موجود اقدام به اخراج دیپلمات‌های اروپایی کرده است.

به نظر می رسد تشدید موضع گیری ها واقدامات خصمانه و مداخله جویانه اروپا در قبال روسیه با توجه به روی کارآمدن جو بایدن در امریکا و موضع گیری ضد روسی آن قابل تحلیل است.

 «ولادیمیر فرولوف» تحلیلگر سیاسی می گوید: شاید بزرگترین‌ نگرانی روسیه این‌ باشد که بایدن بتواند وحدت در دو سوی اقیانوس اطلس را دوباره برقرار کند وهماهنگی بیشتری در اقدامات علیه روسیه ایجاد کند.اروپایی ها بر خلاف دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا که از دیدگاه آنها نوعی همراهی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه داشت، اکنون بر این گمان هستند که می توانند از همراهی کامل واشنگتن در تشدید فشارها علیه روسیه برخوردار شوند./ 123

سید رضا میرطاهر

بیشتر بخوانید:

ناوالنی به 3.5 سال حبس محکوم شد

بازداشت "ناوالنی" در فرودگاه مسکو

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آلکسی ناوالنی منتقد دولت روسیه