به گزارش خبرگزاری ایرانپرس، آوارگان اوکراینی با قطار و خودرو وارد مرز مجارستان میشوند. آوارگان در چادرهایی که برپا شده است اسکان مییابند و مسئولان شهر مرزی «زاهونی» zahony مجارستان به آوارگان جنگ اوکراین کمک و برای آنان غذا تهیه میکنند.
مسئولان مرزی و ایستگاه راهآهن شهر زاهونی مجارستان شبانهروز از آوارگان جنگ اوکراین میزبانی میکنند تا در ادامه زندگی امنی را تجربه کنند.
سازمان ملل متحد 20 ژوئن را روز جهانی پناهندگان با هدف احترام به پناهجویان در سراسر جهان نامگذاری کرده است.
روز جهانی پناهندگان فرصتی برای همدلی و درک مشکلات پناهندگان و فراهم کردن زندگی برای آنان در سایه امنیت اعلام شده است. ایران در همین چارچوب بیش از 40 سال میزبان پناهجویان افغان بوده و امکانات رفاهی، آموزشی و پزشکی در اختبار آنان قرار داده است.
«لازلو هلمچزی» Laszlo Helmeczi شهردار زاهونی در مرز اوکراین و مجارستان در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرانپرس گفت، در ابتدای جنگ اوکراین روزانه 5هزار پناهجو وارد مجارستان میشدند اما اکنون تعداد این پناهجویان روزانه به 2هزار نفر رسیده است.
«لازلو هلمچزی» با بیان اینکه پناهجویان با قطار و خودرو خود را به شهر مرزی زاهونی میرسانند افزود، نمیداند روند جنگ اوکراین چگونه پیش خواهد رفت اما مسئولان شهر مرزی زاهونی همچنان در آمادگی بهسر میبرند.
شهردار زاهونی در عین حال تاکید کرد، چنانچه جنگ به غرب اوکراین کشیده شود، نمیداند مسئولان مرزی چگونه خواهند توانست مشکلات پناهجویان را حل کنند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است، اگر جنگ به غرب اوکراین کشیده شود، مجارستان با دو میلیون پناهجوی جدید روبهرو خواهد شد.
«انمول گوپتا»Anmol Gupta آواره جنگ اوکراین و پزشک است که اکنون در مرز اوکراین و مجارستان به آوارگان جنگ اوکراین کمک پزشکی ارائه میکند.
این پزشک هندی در گفت وگو با خبرنگار ایرانپرس در مرز اوکراین و مجارستان گفت، در شهر خارکیف زندگی میکرد و خانهاش به سبب بمباران کاملا تخریب شده است.
این پزشک پس از بمباران خانهاش، راهی شهر لویو lviv میشود تا به مردم این منطقه کمک کند. گوپتا پس از اقامت کوتاه در شهر لویو، به شهر مرزی زاهونی آمده است و به آوارگان جنگ اوکراین به اشکال مختلف کمک میکند.
آوارگان و پناهجویان جنگ اوکراین درحالی روزانه با عبور از مرزهای این کشور خود را به جای امن میرسانند که برخی گزارشها نشان میدهد با پناهجویان در برخی کشورهای غربی برخود مناسب نمیشود و سطح خدماترسانی به آنان ضعیف گزارش شده است.
بیشتر بخوانید:
روایت دانشجوی ایرانی؛ ترک اوکراین درسایه ترس و امید