سه کشور اروپایی بریتانیا،‌ فرانسه و آلمان روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای از تولید اورانیوم 60 درصدی ایران در سایت فُردو ابراز نگرانی کردند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، در این بیانیه مشترک آمده است: ما همچنان به رایزنی در کنار شرکای بین‌المللی درباره بهترین شیوه رسیدگی به تشدید برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهیم داد.

ابراز نگرانی تروئیکای اروپایی در حالی است یک سخنگوی آژانس بین المللی اتمی سه‌شنبه شب گفت: رافائل گروسی مدیرکل این آژانس در آخرین گزارش خود به کشورهای عضو (شورای حکام)‌ درباره اجرای تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اعلام کرد که ایران با استفاده از دو آبشار سانتریفیوژهای IR-6 موجود در تاسیسات غنی‌سازی سوخت فردو (FFEP) شروع به تولید اورانیوم با غنای 60 درصد کرده است.

وی افزود: بر اساس این گزارش، ایران همچنین در حال برنامه ریزی برای توسعه قابل توجه تولید اورانیوم با غنای پایین - UF6 با غنای 5 درصد یا 20 درصد - در فردو از طریق نصب 14 آبشار دیگر از سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 است که شش مورد آن جایگزین آبشارهای سانتریفیوژهای (نسل پایین) IR-1 خواهد شد.

مدیرکل آژانس همچنین در گزارش یادشده اعلام کرده است که ایران به پیشبرد فعالیت‌های غنی‌سازی خود در کارخانه غنی‌سازی سوخت (FEP) در نطنز ادامه می‌دهد و قصد دارد تا تاسیسات دومی را که بتواند بیش از 100 آبشار سانتریفیوژ را در خود جای دهد نصب کند.

سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اقدام به تولید اورانیوم تا غنای 60 درصد در سایت "فُردو" کرد و صبح روز دوشنبه تولید آن به مرحله پایداری رسید.

همچنین در دومین اقدام در واکنش به قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران دو آبشار دیگر IR-2m و IR-4 را در سایت نطنز بازبینی و گازدهی کرد و دو آبشار دیگر از این ماشین‌ها برای گازدهی آماده شده است.

«ناصر کنعانی چافی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پیش از این  اعلام کرده بود: در پاسخ به اقدام اخیر سه کشور اروپایی و آمریکا در تصویب قطعنامه ضد ایران، در نخستین گام، چند اقدام در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران قرار گرفت و اجرای آنها از روز یکشنبه هفته جاری با حضور بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در مجتمع‌های غنی سازی "نطنز" و "فُردو" انجام می شود.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنجشنبه گذشته در نشست فصلی خود تحت فشار شدید سیاسی کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان قطعنامه ای ضد فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای کشورمان به تصویب رساند.125