این تعهدات شامل سرمایه گذاری سه میلیارد پوندی در هزینه های دفاعی منطقه در طول یک دهه آینده خواهد بود. ترزا می ایران را تهدید در منطقه نامید و وعده داد لندن اقدامات منطقه ای ایران را خنثی خواهد کرد.
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در همین باره در گزارشی تحت عنوان «رویکرد جدید انگلیس در منطقه خلیج فارس» نوشت؛ این اظهارات برای برخی کشورهای عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس، اظهاراتی دلنشین و گوش نواز بود.
اظهارات نخست وزیر انگلیس در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس اما برای لندن اهداف مهمتری را در برمی گیرد. این سخنان پرده جدیدی از مواضع مداخله جویانه انگلیس در منطقه را آشکار کرد که پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای بقای انگلیس و جبران پیامدهای برگزیت و ورشکستگی های محتمل اقتصادی حائز اهمیت است. انگلیس اکنون تنها راه عبور از این چالش را بازگشت به دروان سیاست های استعماری بریتانیا اما در رنگ و لعاب مسایل قرن بیست و یکمی جستجو می کند. از اینروست که نخست وزیر انگلیس "امنیت خلیج فارس " را کلید واژه اصلی دکترین جدید نظامی گری انگلیس در منطقه اعلام کرد.
البته اشتیاق و آرزوهای انگلیس برای تبدیل شدن به قدرتی عمده در خلیج فارس از طریق همکاری با رژیم های پادشاهی عرب منطقه تازگی ندارد. لندن طی سالیان اخیر نشان داده است که برای بازگشت به منطقه و البته دخالت های تفرقه افکنانه و بحران ساز، فعالیت هایش را افزایش داده است. پیشینه این سیاست به اوایل دهه 1970 و پس از تحمل یک رشته ناکامی های نظامی باز می گردد. از اینرو انگلیس در دوره جدید حضورش در منطقه ای به شدت وابسته به ایجاد پایگاههای تازه ای است.
همانگونه که این پایگاه ها تا کنون برای مداخلات امریکا در منطقه حیاتی بوده است، برای لندن و اهداف تازه اش در منطقه نیز اهمیت استراتژیک دارد. بر همین اساس مقامات لندن سپتامبر سال 2014 از تصمیم خود برای ایجاد سه پایگاه نظامی جدید در منطقه ظاهراً برای مبارزه با داعش خبر دادند. افزون بر اینها دولت انگلیس در صدد است تا دامنه حضور نظامی خود را در بندر دقم Duqm عمان افزایش دهد و حضور نظامی در بحرین را بیشتر کند.
یکی از اهداف راهبردی افزایش حضور نظامی انگلیس در منطقه ادامه سیاست های تفرقه افکنانه و تحریک آمیز در منطقه است؛ سیاستی که بیگانگان در منطقه سالهاست از آن در جهت پیشبرد اهداف خود بهره گرفته اند. با توجه به ماهیت سیاست های عربستان سعودی و دعوت ریاض از نخست وزیر انگلیس به نشست شورای همکاری و طرح ایده تشکیل اتحاد کشورهای عربی منطقه خلیج فارس؛ برنامه نظامی گرایانه انگلیس در منطقه برای سعودی ها جذاب به نظر می رسد. بویژه آنکه آل سعود به این جمعبندی رسیده اند که تاریخ مصرف آنها برای امریکا منقضی شده و دل بستن آنها به امریکا برای سال های پیش رو امیدی واهی است.
مطالعه روابط اقتصادی و سیاسی نزدیک انگلیس با رژیم های پادشاهی عرب، نشان می دهد سیاست انگلیس با توجه به فروش تسلیحاتی گسترده غربی ها به عربستان و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس بهره برداری حداکثری این فرصت است.
اظهارات ترزا نشان می دهد انگلیس قصد دارد از طریق فروش تسلیحات به کشورهای عرب منطقه خلیج فارس بویژه عربستان و امارات، منبع درآمد خوبی برای خود دست و پا کند و از جنبه معادلات امنیتی نیز بار دیگر جای پای نظامی خود را در خلیج فارس باز کند. اما تاریخ منطقه خلیج فارس نشان می دهد که هدف بیگانگان از حضور در این منطقه نا امن کردن خلیج فارس و بهره برداری از بحران سازی در منطقه بوده است.